Hjemmepoppede popcorn

IMG_7541

Hjemmepoppede popcorn er nemme at lave – og virkeligt hyggelige! Her havde jeg i hvert fald en meget opmærksom 5-årig og en 2-årig, der nøje holdt øje med at popningen gik ordentlig for sig :-p
Faktisk er det nærmest lige som nemt som mikro-ovns-popcorn og så slipper man for de flour-holdige mikroovns-poser. Win win.

Prøv nu lige at se de smukke tørrede majs fra Årstiderne! Min indre æstetiker og min barnlige sjæl havde en lille debat om hvorvidt de skulle bruges til pynt eller popcorn – men til sidst vandt den barnlige sjæl (muligvis overtalt af husstandens andre to barnlige sjæle).

De tørrede majs er nemme at få af kolberne. Man skal lige som give dem et vrid på midten så de første kerner slipper og derefter følger resten med. Hvis man ikke kan få fat i hele tørrede majskolber kan man købe poser med popcorn-majs i de fleste supermarkeder. Det er vigtigt at det er popcorn-majs – desværre kan man ikke bare tørre de søde gule majs og så lave popcorn, det kunne ellers være sjovt!

Ca. 2 spsk olie varmes op i en gryde og en dl kerner tilsættes. Når de første begynder at poppe lægges låg på gryden. Ryst gryden en smule en gang imellem og tag den af blusset når der ikke lyder flere ‘pop’. Børn er mægtigt gode til at lytte efter hvornår popcornene er klar! Let gerne lidt på låget en gang imellem undervejs for at lukke lidt damp ud så popcornene bliver sprøde – men pas på! De har det med at forsøge at undslippe og de kan hoppe overraskende langt!

Drys ca. 1/4 tsk salt ud over popcornene, ryst lidt og server straks. For familie-fredens skyld fik ungerne en skål hver. Men jeg skulle vist også have lavet en til Jesper:

 

IMG_7550

Og yes! Emilie har set fodboldkamp i børnehaven 😀

2 Comments on Hjemmepoppede popcorn

 1. Sacha
  juni 22, 2018 at 6:55 pm (2 år ago)

  Det aller bedste ved gryde popcorn er at man kan sætte smag til.
  Jeg har leget med både, sukker, lakrids, sukker drysset over popcornene i den varme gryde og med chokolade.

  Svar
  • hhmmmcd
   juni 23, 2018 at 5:34 pm (2 år ago)

   Fantastisk! Det må vi prøve 🙂
   Emilie var meget opsat på at der skulle smør på – har du prøvet det? Ellers tænker jeg at chokolade er en ret god ide :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.