Hel kylling med bønner i grøn creme, stegte citroner og cherrytomater

Resized-IMG_2125

Indlægget er lavet i samarbejde med Lahme Kommunikation og De Danske Familiegårde.

Confession time!

Jeg synes egentlig at jeg er rimelig habil i et køkken, men jeg har aldrig stegt en hel kylling! Aldrig! Jeg er liiiidt bange for alle de knogler og hvad har vi …

Enter De Danske Familiegårde. 

For nylig modtog vi en Cook-in-Bag gårdkylling, færdigkrydret i stegepose – lige til at sætte i ovnen. Og imens den står der og hygger sig i 75 minutter har man sådan set hænderne fri til at gøre lige hvad man har lyst til (fx løbe en tur tage et hvil).  Jeg var lidt spændt på konceptet for det var ikke kun ‘helstegt kylling’ der var nyt for mig – jeg har heller aldrig brugt en stegepose. Faktisk mindes jeg engang hvor min mor havde forberedt maden til en stor fest og det eneste jeg lige havde lovet at gøre var at sætte lammekøllerne i ovnen – jeg undrede mig godt nok over at hun havde glemt at tage poserne af, men det klarede jeg hurtigt og i ovnen kom køllerne. Min mor blev en smule bleg da hun kom og så at de omhyggeligt forberedte stegeposer var blevet fjernet – men hun fiksede det og jeg mindes at både fest og mad var fantastiske.

Nå, men siden den gang, har jeg kendt til begrebet ‘stegepose’ – jeg har bare aldrig brugt en. Jeg kan dog virkelig godt se appellen! Uden at tage forskud på konklusionen vil jeg godt afsløre at resultatet af dette lille mad-eventyr var en virkeligt velsmagende og saftig kylling – uden at det krævede andet af mig end at jeg satte ovnen på 200 grader og timeren på 75 minutter (ok – det var at tage forskud på konklusionen…).

Resized-IMG_2107

Ikke desto mindre – her kommer en opskrift på Helstegt kylling med bønner i grøn creme, stegte citroner og cherrytomater:

1 stk Cook-in-Bag kylling fra de Danske Familie Gårde (steget i 75 minutter ved 200 grader, pose und alles)

Tilbehør
500 g grønne bønner
1 bakke cherrytomater
1 citron
Godt brød

Grøn creme
1 dl fine, grønne ærter
1 avocado
1 dl persille
Citronsaft og revet citronskal af 1 citron
1 dl vand
1 fed hvidløg
1 tsk æblecidereddike
Salt og friskkværnet peber

  1. Sæt kyllingen i ovnen
  2. Nip bønnerne, læg dem i et dørslag og overhæld dem med kogende vand
  3. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i 5 minutter
  4. Blend alle ingredienserne til den grønne creme og vend bønnerne i cremen
  5. Halvér citron og cherrytomater og steg begge dele på en tør pande til de er fint brune

Anret kyllingen med bønner i grøn creme og de stegte grøntsager. Served godt brød til – velbekomme 🙂

Resized-IMG_2131 Resized-IMG_2139

De Danske Familiegårde har taget stilling til Dyrevelfærd og kyllingerne er af en langsomt voksende race, der udklækkes i stalden og opdrættes uden brug af antibiotika. Der opdrættes også økologiske kyllinger under samme brand, hvilket jeg helt klart vil holde udkig efter. Kyllinger fra De Danske Familiegårde føres i Bilka, Føtex, Spar og Kvickly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.