Fastelavn, er mit navn

Mor: ‘Emilie, hvad vil du gerne være til fastelavn i år?’

Emilie: ‘ELSA!’

Mor: ‘…igen? Vil du ikke hellere være noget andet i år?’

Emilie: ‘NEJ!’

Mor: ‘Nå. Vil du så bare have lille-Elsa kjolen på fra sidste år?’

Emilie: ‘NEJ! I år skal det være VOKSEN-Elsa. Med IS-kjolen!’

.

.

Entusiasmen er ikke til at tage fejl af! Det er stadig Elsa, der rykker – og i år er der ingen vej uden om – det skal være is-kjolen:

Billedresultat for elsa

Lad mig lige slå fast: Jeg er tæt på at være lige så stor Frost fan som Emilie er! Jeg synes at det er en fantastisk film, karakterene er fine rolle-modeller, fimen er smuk, gribende, sjov og lige som en Disney film skal være.

Men. Den kjole der.

 1. En nøjagtig kopi ville både være dyr og meget besværlig at sy
 2. Kjolen er jo magisk. Liiidt svært at gengive, sådan med helt almindelig nål og tråd
 3. Jeg synes virkelig ikke at det er en børne-kjole

Punkt 1 kan jeg nok omgå med lidt kreativitet. Det er mit mål at sy en kjole, der ikke kun er en fastelavns kjole, men som også kan bruges til hverdag og så kan det godt gå at give en smule mere for stoffet end udklædningstøj ellers retfærdiggør. Den lille-Elsa kjole fra sidste år har i hvert fald været en af årets mest brugte kjoler. Punkt 2 kan også omgås – Emilie har haft sådan en polyester-kjole fra Disney som jo heller ikke er magisk, men dog alligevel et kæmpe hit.

Punkt 3 er nok det jeg har sværest ved at komme rundt om. Elsa er jo sexet. Og det ved jeg godt at et børnehavebarn slet ikke ser – men jeg ser det. Og jeg synes at det er problematisk. Kald mig bare gammeldags :-).

Derfor…har jeg været i tænkeboks for at komme med et bud på en sød Elsa-kjole. En, der kan tilfredstille en 4-årigs frost-feber, men som samtidig  passer til et børnehavebarn. En kjole som har lidt magi, men som samtidig kan bruges til hverdag. Resultatet hænger i skabet nedenunder og Emilie har ikke set den endnu – hun har set og godkendt selve kjolen, men ikke sammen med slaget, som efter min mening lige sætter prikken over i’et.

Jeg skal lige have taget billder, så skal jeg nok vise hvad vi er kommet frem til 🙂

Har i styr på fastelavn? Og er i typerne, der syr selv eller køber færdigt?

5 Comments on Fastelavn, er mit navn

 1. Marie Louise
  januar 25, 2018 at 6:48 pm (2 år ago)

  Hvad skal Oli være? 😊 Jeg spekulerer stadig over hvad vi gør med pigerne..

  Svar
  • hhmmmcd
   januar 26, 2018 at 1:28 pm (2 år ago)

   Hmm. Jeg tror egentlig ikke de som sådan holder fastelavn i dagplejen så tror slet ikke han skal være noget – han har jo slet ikke selv en mening om det endnu. Har ellers haft lyst til at sy sådan en dragt med kaninører til ham, men får det vist ikke gjort (heller ikke i år :-p )

   Svar
 2. Katoline
  januar 28, 2018 at 8:07 pm (2 år ago)

  Jeg havde tænkt mig at sy selv i år, da Valdemar ytrede ønske om at være “nom” (han er fan af bogserien om Nomerne for tiden). Meeen så faldt han pladask for en syntetisk sag af en transformersdragt på en tur i H&M sidste søndag, og da den passede ham perfekt og hans øjne strålede, mens han poserede i deres spejle.. så fik han lov at få den!
  Han har så også haft den på hver dag næsten hver dag lige siden, så den er så godt som “tjent hjem” allerede. 😁
  I Valdemars dagpleje holdt de fastelavn med udklædning, selvom børnene sjældent havde tøjet på ret længe, og Valdemar havde besluttet at Augusta enten skulle være prinsesse eller brandmand, men besluttede sig for prinsesse-løsningen, så han har øvet sig i at male hende som prinsesse i ansigtet hele weekenden (pink kinder og en guldkrone i panden) 😂
  Glæder mig meget til at se din børneversion af voksen-Elsas kjole.. 😀

  Svar
  • hhmmmcd
   februar 8, 2018 at 7:14 pm (2 år ago)

   Eeej, hvor sødt! Både med begejstringen for transformers dragten og den lille prinsesse 😊 og ja, udklædning er jo virkelig ikke kun forbeholdt fastelavn! Emilie klæder sig også ud hele tiden og det slår næsten aldrig fejl at hun har en prinsesse-kjole på når jeg henter hende inde ved naboen 👌🏻
   Det viste sig faktisk (i tirsdags!) at Olivers dagpleje også holder fastelavn – og det var i dag! Så symaskinen var rødglødende i går aftes og en lille Rasmus Klump blev tryllet frem. De har haft en rigtig fin dag i dag med tøndeslagning og fastelavnsboller – Oliver var stor fan af at det med at slå på tønden 😅

   Svar
 3. Karoline
  januar 28, 2018 at 8:08 pm (2 år ago)

  Great.. Katoline=Karoline 😉

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.