januar 2017 archive

#9-14 af 100 – lidt af hvert

IMG_3149

To bodyer (nok efterhånden de sidste 80’ere), en kjole til mig selv (uh, store sager at tage springet fra børnetøj til mig selv!) og en søstre-gave til to skønne piger, baggydress str. 74 og leggings str. 104 – og et lille hår elastisk som selvfølgelig også tæller med (alt tæller med her, ellers når jeg da aldrig 100 😊)

IMG_3150 IMG_3151

Bare barselshygge

IMG_2124

Man siger at et billede siger mere end tusind ord. Så i stedet for at skrive tusind ord vil jeg bare lade billedet tale for sig selv. Det er hygge. Det er rod. Det er barsel.

(Det er 36 ord i alt).

#8 af 100 – bluse med puf til lille Elsa

IMG_3137

Uh, det er med at udnytte disse sidste barselsdage til at få syet lidt! I dag har jeg lavet en lyseblå bluse med pufærmer som egentlig er til fastelavn (den skal under Elsa-kjolen da bare arme ikke duer når man rent faktisk ikke er lavet af is) – men jeg er så vild med den at den helt sikkert bare flytter over i Emilies almindelige garderobe efter fastelavn 😊

Det eneste problem er at halsen (OGSÅ denne gang) er blevet lidt for lille – åh, jeg lærer det aldrig! Om igen i morgen og så er jeg klar til at gå i gang med selve kjolen 😊

IMG_3133 IMG_3135

Når en æra slutter

IMG_2026

Det er en lidt skør uge, denne her. Jeg har sådan en lidt vemodig fornemmelse af at alt hvad jeg gør, gør jeg for sidste gang. Det er jo ikke rigtigt for Oliver skal jo stadig puttes, gåes tur med, mades og leges med – men efter på fredag er det ikke mig, der skal gøre det. I hvert fald ikke til hverdag.

I mandags var vi til den sidste babysvømning hvor vi bare i ro og mag kunne gå afsted herhjemme fra når det passede os. I går havde vi den sidste mødregruppe. Det er nogle skønne piger med nogle dejlige unger så jeg er sikker på at vi bliver ved med at ses. Men ikke til kaffe, snak, tumling og brød fra Farumhus tirsdag formiddag.

I dag er en af de sidste dage (måske dén sidste) hvor en lille bluse til Emilie er blevet til imens Oliver sov formiddagslur.

I morgen er det den sidste torsdag Oli og jeg har sammen.

Og fredag er det simpelthen den sidste hele dag hvor det bare er os to. Min allersidste barslesdag. Ever.

Jeg er helt klar til at starte på arbejde igen. Jeg glæder mig! Men jeg må også sige at de her 9½ måned hjemme med Oliver er gået fuldstændig vanvittigt stærkt. Første gang jeg afsluttede en barsel var det med flossede nerver, en ikke-helt-bearbejdet fødselsdepression, søvnunderskud, der kunne nå helt op til månen og en hel masse frygt for om vores lille pige bare så nogenlunde kunne få en glad hverdag. Jeg følte ikke at tiden var gået stærkt. Tvært i mod. Jeg kunne ikke mærke om der var gået 1 år eller 100 – jeg vidste slet ikke hvem jeg var før vi blev ramt af vores lille kolik-plagede, sensitive hidsigprop. Men jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle på barsel igen. For alt til trods så var der (naturligvis) intet jeg elskede højere end Emilie.

Denne gang er det nogle helt andre følelser jeg afslutter min barsel med. Det har været sjovt og hyggeligt. Selvfølgelig har jeg nogle gange været presset og haft lyst til at sætte baby (meget) billigt til salg. Vi har ikke sovet siden november pga tænder, sygdom, nat-aming osv osv. Det er ikke altid nemt at få alle ender til at nå sammen i en familie på 4. Men sådan i det store billede føler jeg at det er relativt ukompliceret at have en baby, der er i trivsel. Der har været tid til både at kysse, kramme og synge 1000 sange om dagen – men der har også været tid til at lære at sy. Til at tage billeder. Til at hygge med veninder. Tid til mig. Tid til Emilie.

Og ikke mindst, så er der nu faktisk noget jeg elsker lige så højt som Emilie – og det er på trods af at kærligheden til hende er kun er vokset med tiden. Det er ikke noget med at kærligheden er delt imellem de to, der er bare en lige så stor portion til rådighed til Oliver som Emilie allerede havde fået.

Men selv om det har været dejligt så skal jeg ikke på barsel igen. Jeg bliver tit spurgt om vi skal have en 3’er. Det skal vi ikke. Vi er os fire og det er faktisk helt perfekt. Og det er uanset at denne barsel har været en drøm og at jeg egentlig ikke ville have haft noget i mod hvis den fortsatte lidt endnu…

Nu vil jeg gå ud at lave den 3. sidste barsels-10-mad til Oli. Jeg tror at menuen står på avocado og vindruer. Måske lidt grød. Imens tager Oli alle brikkerne op ad kassen. Alle spillene ned fra hylden. Og alle bøgerne ud på gulveImens han siger ‘DA-DA-BA-BA-GA-GA’. Lige som det skal være 🙂

IMG_2167

#7 af 100 stykker tøj

img_2141

Jeg kan ikke helt finde ud om ‘100-stykker tøj’ udfordringen er helt hen i vejret? Hvor lang tid tager det egentlig at sy 100 stykker tøj? Eller rettere, hvor lang tid går der før vi har brug for 100 stykker tøj? Jeg startede egentlig udfordringen fordi jeg har fået købt lige rigeligt med stof i løbet af efteråret (det er jo fint alt det man kan købe, og nemt lige at bestille det på nettet – men det skal jo også bruges). Her i løbet af ugen hvor jeg har syet løs har jeg tænkt lidt over hvor meget tøj vi egentlig bruger – det er nemlig ret meget! Oliver er helt ude af 74 så der skal fyldes op i str 80 – og samtidig spiser han selv hvilket mildest talt sviner voldsomt meget så der ryger temmelig meget tøj igennem maskinen (symaskinen OG vaskemaskinen). Anyways – jeg syr jo ikke kun af praktiske årsager, men også fordi det er mega hyggeligt og dejligt afstressende – og det næste projekt er Emilies fastelavntøj.

Hun har bestemt at hun vil være ‘Lille Elsa’ – Frost-filmen er the shizzle for tiden. Musikken kører på repeat og efter at have set filmen hos Bess og Bedstefar i juleferien er den ultimative yndlingsleg i øjeblikket ‘Anna og Elsa’. Jeg får som regel lov til at være Elsa og Oliver skal være Olaf. Jesper har skiftende roller (Kristoffer, Svend, Prins Hans – og også ret tit Anna). Emilie og Jesper synger de skønneste duetter som Anna og Elsa – heldigvis er jeg selv ret vild med både film og musik så den får hele armen når vi danser om aftenen (pigerne med pigerne og drengene med drengene – ind til jeg bliver for kedelig at danse med og Emilie råber ‘vi skal BYTTE’ og Svend/Kristoffer/Far træder til og giver den Lille Elsa en ordentlig svingetur).

Hvorom alting er – en Lille Elsa kjole må der til. Selvom det er fastelavnstøj vil jeg gerne sy det ordentligt. Det er nemlig ikke kun den ene dag om året den skal bruges – faktisk har jeg en formodning om at det bliver den nye yndlingskjole. Derfor har jeg lavet en test! Jeg har ikke kunnet finde et mønster, der var lige rigtigt så jeg har konstrueret et selv. Den lyserøde test-kjole er faktisk ikke så langt fra målet – med et par småændringer skal den nok blive lige i øjet. Stropperne sidder lidt for langt fra hinanden så de falder ned af Emilies skuldre og så vil jeg lave bærestykket en smule smallere (og lidt mere lige :-p) – i det store og hele er jeg super tilfreds med både skørt og kjole som helhed og modellen er virkelig sød til Emilie. Jeg glæder mig til at sætte saksen i Elsa-stoffet!

Vandhunde

img_2092_bw

Vi har to styks vandhunde herhjemme – tre styks faktisk, hvis man tæller undertegnede med. Emilie kunne snildt bade hver dag – og også gerne flere gange om dagen og Oliver slægter hende på. Faktisk har vi været nødt til at købe et nyt badekar fordi det gamle var slidt op.

Hvordan slider man et badekar op, tænker du? Godt spørgsmål! Proppen var gået i stykker, hanken var gået i stykker og så var det nærmest som om selve badekarret havde fået en permanent belægning af noget lidt fedtet efter trillionvis af aftørringer. Lad os ikke dvæle mere ved hvor det kom fra – faktum er at vi nu har et nyt, fint og lidt større badekar som to styks vandglade unger snildt kan sidde i sammen. Men selv om fællesbad er noget nær det hyggeligste alle vi tre vandhunde ved – så er der nu heller ikke noget, der slår et bad i håndvasken. Jeg elsker at se Oli sidde der i lyset fra de store køkkenvinduer og plaske løs – faktisk er det nok en af de ting jeg kommer til at savne mest når nu vi lige pludselig ikke har en baby mere. Hvor længe mon man kan blive ved med at bade i håndvasken? Emilie er da ikke for stor, er hun? (Jo, hun er…).

Vandhund nummer 1 og 2 (E og jeg) havde aftalt at tage i svømmehallen i dag – og Emilie jublede simpelthen hele vejen i bilen (på trods af overvældende træthed som følge af at være stået op klokken 4) – så stor var skuffelsen da svømmehallen viste sig fortsat at holde juleferie! Øv, altså! Vi må afsted i næste uge i stedet….det er faktsik alt for længe siden vi har været i svømmehallen sidst. Heldigvis begynder Oli og jeg til babysvømning igen på mandag så jeg i det mindste kan få mit vand-fix – og Emilie har netop afsluttet at langt og højlydt bad så skuffelsen er vist glemt.

#4, 5 og 6 af 100 stykker tøj

img_2186

Årh! I dag har været dedikeret til praktisk-syning! 3 body’er er det blevet til – 2 med den ret søde panda, der ikke helt formår at skjule sig i mængden og en med kaniner og gulerødder. Body’er er ikke de sjoveste at sy – mest fordi jeg hele tiden er nødt til at skifte i mellem almindelig nål og tvillingenål – til gengæld er dette her Billy mønster fra Stof2000 helt perfekt til Oliver. Faktisk har han snart ikke andet end Billy-body’er og Baggy-bukser (hvorfor ændre på noget, der virker) :´-D

Ellers har dagen været dejlig stille og rolig – omend virkelig kold! Jeg var faktisk helt i tvivl om jeg kunne lægge Oliver ud at sove i morges (termometeret viste -10) – men ud kom han og han sov sødt i 3 timer! Noget tyder på at han synes at kulde er helt super :-p

#3 af 100 stykker tøj fra lageret

Ok. Planen var egentlig at lave en lidt lang sweatshirt-kjole til Emilie. Sådan en med en bred rib i bunden, der bare lige går ned under numsen. Lige sådan en der kunne være virkelig praktisk i børnehaven fordi den både er varm og lidt lang, men uden at være en kjole som bare buler og fylder under flyverdragten – jeg kunne lige se det for mig med mørkeblå leggings under. Jeg siger det bare – det ville have været virkelig fint!

Men altså – sådan blev det så ikke lige helt.

I stedet blev det til denne her:

img_2067

Så absolut en kjole! Og endda en ret bred en af slagsen, der pga den lækre, tykke prikkede isoli fylder temmelig meget under en flyverdragt!

Jeg ved egentlig ikke lige hvor det gik galt…mønsteret er en af de medfølgende variationer af Minikreas raglan t-shirt – men jeg må have valgt et forkert for- og bagstykke i forhold til hvad planen var. Jeg havde egentlig klippet talje-ribben, men det ville simpelthen blive alt for poset at snøre bunden sammen på den måde. Som kjole betragtet synes jeg egentlig at den er meget sød. Den rynker lidt rundt ved halsen og det er jeg meget godt tilfreds med – men den er bare ikke særligt velegnet til Emilie. Den er for kort, for bred og ærmerne er også for vide.

Helt skidt er den nu ikke så den kommer op på bøjlestangen og Emilie synes at guld-prikkerne er fine så hun vil gerne bruge den. Det bliver dog nok ikke et mønster jeg vender tilbage til – i hvert fald ikke for at sy til Emilie.

Hvad lavede du d. 4/1?

2017:

I dag har jeg som allerede skrevet ryddet op i cyberspace. Det er en lidt underlig følelse at mine indbakker (både gmail og hotmail) sådan er tomme. Og samtidig er det en lidt underlig følelse at det er en underlig følelse. Arh, nu bliver det lidt krøllet – men altså, det kan jo være bedøvendes ligegyldigt om der ligger 10.000 mails i mine indbakker som jeg aldrig åbner…men samtidig var det også lige 17 års skriftlig dokumentation for min gøren og laden der røg sig en tur. Og det er da skørt at tænke på. Ikke mindst at jeg er gammel nok til at have dokumenteret min gøren og laden skriftligt i 17 år… :-s

Ikke desto mindre fik det mig til at tænke på hvad jeg min lavede, nøjagtig i dag, sidste år. Og året før. Og året før og…

2016:

img_7658

Sidste år lavede jeg tilsyneladende intet, der var værd at dokumentere d. 4/1! Faktisk har jeg ingen billeder taget i mellem d. 1/1 (billedet herover) ogd. 8/1…det ville jeg egentlig ikke have troet! Til gengæld skrev jeg på bloggen om indretningen af at hjørne til Emilie i stuen med bogkasser og et lille tegnebord. Jeg synes faktisk at det var super fint, men det er blevet lavet om 17 gange siden :-p

2015:

0150

For to år siden var vi på natur legeplads i Vallensbæk – jeg husker det som om det var virkelig koldt! Men jeg kan se at Emilie kun har termotøj på så helt så koldt som i år kan det vist ikke have været…

På bloggen havde jeg lige skudt gang i det første fotokursus – sikke en rejse det blev. Mine billeder har i hvert fald udviklet sig meget i løbet af de to år, der er gået.

2014:

img_8482

I 2014…flyttede vi rundt? Eller måske rodede vi bare helt vildt? Ej, jeg tror at vi flyttede rundt – vi havde fået en ny fantastisk lampe i julegave og den kunne ikke hænge nogle steder…og derfor blev stuen vendt helt på hovedet. Emilie var tydeligvis en stor hjælp i forhold til at placere stolene 🙂

2013:

img_4431

I 2013 byggede vi puslebord…ikke vores mest vellykkede DIY, men det holdt dog til al den tid vi boede i lejligheden.

2012:

I 2012 var jeg heller ikke så flittig med kameraet…jeg tror faktisk kun at jeg havde et lille kompakt kamera og jeg tog ingen billeder d. 4.

2011:

img_0008

Tirsdag d. 4/1-2011 var jeg (åbenbart) til boksning. Ellers havde jeg en ret stille dag – men d. 5. skulle jeg alt muligt vigtigt… 🙂

Og det er faktisk så langt tilbage som mine digitale billeder rækker. Før da var det gode gammeldags film, der blev fremkaldt på papir…

Og nu – tilbage til nutiden hvor klokken er blevet sengetid. Godnat derude 🙂

Ryd op og ryd ud

mails

Som skrevet i går er sådan et helt nyt år en glimrende mulighed for at starte forfra på nogle ting – og for at få ryddet op og ryddet ud i nogle af de ting, der bare fylder. Hvad end det er i skabene eller i hovedet – eller i cyberspace.

Der ligger knap 12 Gb i min gmail. Ærlig talt – så er det måske lidt i overkanten. Der ligger mapper, der er mere end 15 år gamle og som ikke er blevet kigget i, i umindelige tider. Faktisk er det mange år siden jeg holdt op med overhovedet at sortere i mapper. Som sådan generer de jo ikke nogen – og når musen svæver over ‘slet mappe’ så er der også et eller andet, der holder mig tilbage. Et minde. Mappen der hedder ‘Hugin’ indeholder fx hundredvis af mails fra tiden som klan-spejder – mails udelukkende fra og til min ældste og bedste veninde. Og vi var skøre dengang og det er sjovt at se tilbage på! Fx er der en laaang liste over ting, man ikke skal gøre når man skal til køreprøve (når du bliver bedt om at lave en U-vending, så gas op hiv i håndbremsen, drej hårdt på rattet, og skrig UUUUU alt hvad du kan). Men det er også fyld, der bare fylder og nu skal det væk.

Det går ret nemt med at slette alle mapperne – der er med garanti ikke noget jeg får brug for igen, men det frigav kun 1 Gb. Værre er det med selve indbakken. Der ligger jo faktisk mails jeg gerne vil gemme – fx ordrebekræftigelser. Men nu hvor jeg er i gang kan jeg lige så godt skære helt ind til benet og få slettet alt det, der ikke er helt nyt.

Og så! Nu er der 8 mails i min indbakke. I alt. Og naturligvis lykkedes det mig at slette den bryllyps-invitation vi fik i går. ARGH! Jeg havde ellers flyttet den til en midlertidig mappe som netop IKKE skulle slettes – men nu er den væk. Godt at Jesper også er inviteret til det bryllup :-p

Nu er det bare spændende hvor meget andet som jeg egentlig skulle have gemt, der er blevet slettet – det vil de næste par dage nok vise. Jeg tænker at der næppe er noget der er verdens undergang og den ser nu meget fin ud, sådan en indbakke, hvor der kun er en enkelt side, så jeg er godt tilfreds :-p

Så skal jeg bare samme tur igennem med min arbejds-indbakke…det bliver nok lidt mere kompliceret…

Åh…og min e-boks kunne også virkelig godt trænge til en oprydning :-s

Rydder i nogensinde op i jeres mail?

1 2