december 2016 archive

Glædelig jul

img_1623

Så er vi dælme ved at være juleklar! Der er lavet konfekt, der er lavet rødkål, der er syet jule-tøj (OG jule nattøj), der er handlet, der er pakket gaver ind, der er skrevet julehilsen, der er pakket, der er ryddet op i stuen, der er hygget og, ikke mindst, der er puttet. Så nu mangler vi faktisk bare at købe mælk og bage brød – og det har jo som sådan ikke noget med julen at gøre, men det står på to-do listen i dag så vi må hellere få det gjort. Ellers er der ingen mælk til havregrynene (og ingen mælk til kaffen!) og ingen brød til jule-brunchen hos farmor og farfar – og det kan vi jo ikke have.

Vi ser frem til nogle dejlige (omend travle) juledage med vores familie – og vi ønsker alle jer derude en rigtig dejlig jul 🙂

img_1656_no-text

Tilbageblik

img_7023

Arbejdet med årets fotobog er stadig i fuld gang. Da bogen er en julegave til os selv kan december aldrig nå at komme med og derfor starter hver bog med billeder fra sidste års juletid. Det er ret skørt så meget Emilie er vokset på ét år! Ikke kun fysisk, men hun ser bare så lille ud på billederne fra sidste år. Lille og korthåret. Og sød og julet i hendes stjerne-nederdel – som hun stadig kan passe så mere er hun heller ikke vokset.

img_7130

En helt almindelig nat

img_1078

19.00. Oliver sover

19.20. Emilie sover

20.03. Oliver vågner. Tilsyneladende har han rejst sig op i søvne og er nu ked af at han står op. Det er også ret upraktisk når man sover. Han bliver lagt ned igen, rullet ind i dynen og får sin sut.

20.54. Oliver vågner igen. Han får lidt mælk og jeg går i seng sammen med ham.

21.22. Emilie er ked af det i søvne.

22.05. Emilie er ked af det og kommer ind i soveværelset til Jesper.

22.55. Oliver vågner. Får lidt mælk og sover videre.

00.23. Oliver vågner. Får en sut. Sover videre.

00.27. Oliver vågner. Oliver holder fest.

02.33. Mor giver op og beder Far om at overtage Oliver. Oliver holder stadig fest, men er begyndt at virke lidt træt.

02.45. Far opgiver at putte Oliver og henter barnevognen ind i stuen.

03.00 Oliver sover.

04.35. Emilie vågner. Emilie forlanger hysterisk at få tændt lyset. Emilie nægter at sove videre.

04.38. Mor er lidt træt og beslutter at gå lidt hurtigt ned ad trappen (for ikke at larme når vi går forbi Olivers værelse). Mor falder ned ad trappen. Emilie slår hovedet (ikke alvorligt, men dog ikke det fedeste på den tid af dagen). Mor og Emilie larmer forholdsvis meget. Stealth er ikke noget vi gør det i.

04.38. Oliver vågner. Far har slet ikke sovet siden han overtog Oliver.

Nåhmen. Godmorgen så. Godt at der er kaffe.

Furesøen siger godmorgen

img_1041

Med undtagelse af de ænder, der mente at Emilie lignede et lækkert rundstykke, så var denne her morgen ved Furesøen i særklasse. Faktisk var ænderne også ret søde, men Emilie blev en lille smule bange for dem da de prøvede at spise hendes termo-bukser. Det kan jeg egentlig ikke fortænke hende i…størrelsesmæssigt svarer det lidt til at en gås elller en svane napper mig i låret og det ville jeg da egentlig heller ikke bryde mig om…

Til gengæld er jeg ret stor fan af solen, når den står op! Og Furesøen, på en vindstille dag. Og Emilie, der bare nyder at trisse rundt og synge små sange for sig selv.

img_0996 img_1011 img_1026

My little artist

img_0512

Med fare for at gentage mig selv: Jeg er VILD med Kreakassen! Og Emilie er ligeså vild med den – ISÆR når der er maling med i projekterne. Og det projekt hun har gang i her er faktisk så genialt og så simpelt at jeg slet ikke kan forstå at jeg ikke selv har tænkt på det: 1 rulle hvidt gave-papir. Maling. Go.

Det er jo SÅ smart – og sådan en hel rulle gave-papir holder virkelig længe! Bedsteforældrene vil med sikkerhed elske at pakke gaver op, der er pakket ind i hjemme-malet gave papir (jo, i vil :-p ). Jeg har sagt det før, men jeg elsker simpelthen at se Emilie sidde og gøre sig umage på den måde – og i takt med at hun bliver ældre bliver hendes ‘kunst’ også mere og mere avanceret. Her har hun fx malet en and, der er på vej hen til en sø (prikkerne er dens fodspor). Se, jeg kunne nok ikke have fundet gave-papir med and-på-vej-mod-sø ude i butikkerne og jeg vil helt oprigtigt glæde mig over at pakke hver enkelt gave ind i sådan et helt unikt stykke kvalitetstid. Så kan det godt være at de ikke bliver helt så æstetisk smukke som tidligere år – men det var/er/bliver endnu hyggeligere at pakke ind og det er det, der tæller 🙂

Ps: Har du også lyst til at kreakasse? Se mere lige her 🙂