oktober 2016 archive

Go Tan – genvejen til lækker aftensmad

Sponsoreret indlæg

img_8749

Til de dage hvor det godt må gå lidt stærkt (dvs. i virkeligheden nok de fleste dage) har vi fundet en genvej som jeg synes er ret fantastisk. Lad mig lige ridse op:

  1. Aftensmaden kan være klar på ca. 20 minutter
  2. Der bliver ryddet op i grøntsagsskuffen
  3. Emilie elsker det

Det er egentlig nok. Der behøver ikke mere end det for at gøre mig til fan, men lad mig alligevel lige uddybe lidt:

Vi modtog for noget tid siden en kasse med et udvalg af Go-Tans wok-saucer. Det er saucer uden konserveringsmidler, kunstige farvestoffer, kunstige aromaer eller smagsforstærkere. Vi har ind til videre prøvet Sweet & Sour, Teriyaki og Red Curry – og de smager alle sammen virkelig godt. Vi følte os helt henførte til en eksotisk strand med palmesusen i baggrunden (i virkeligheden var det Olivers white-noise app, der kørte ude i barnevognen, men altså, same-same). Saucerne er helt uden dikkedarer – de smager ganske enkelt forrygende og det er virkelig nemt at lave et rigtigt måltid mad, næsten fra bunden – på næsten ingen tid.

Ca. 400 g kød steges i en wok
Ca. 400 g grøntsager snittes og tilsættes – og det kan vitterligt være hvad som helst og dermed er dette en virkelig god sidst-på-ugen-ret hvor de grøntsager, der ikke lige er blevet brugt kan komme til deres ret
1 flaske Go-Tan tilsættes

Og voila. Så enkelt er det. Vi har serveret med ris (sæt dem til at koge som det første) og Go-Tans egne wok-parate nudler – nudler, der bare skal hældes i wokken som det sidste. Nemmere bliver det altså ikke.

Velbekomme 🙂

Ps: Og husk reje-chipsene! Emilie mener at de er det allerbedste og selv om jeg ikke ville undvære de lækre krydrede wok-retter så har hun egentlig ret. Reje-chips smager herre-godt.

img_8752 img_8758 img_8759

Kreakassen – genvejen til hygge

img_7529

Tænk, det er kun en enkelt måned siden at det var varmt nok til at sidde ude i haven i t-shirt og lave den lækreste lagkage – det første projekt fra kreakassen vi kastede os over.

Jeg vidste med det samme at det ville være et hit alene af den grund at der indgik maling – Emilie siger aldrig nej til at male. Aldrig! Og da farverne, efter hendes eget udsagn var chokolade, hindbær og vanille kunne det simpelthen ikke gå galt. Og det gjorde det da heller ikke – det var sådan en af de der dage hvor hun lige havde været en time for længe i børnehaven. Hun var træt, overkørt, rundtosset i hovedet og det kunne så nemt være blevet en eftermiddag hvor hun bare hele tiden prøvede grænser af og hvor vi hele tiden skældte ud. Jeg hader de dage!

Kreakassen til undsætning! Vi fandt materialerne frem og pludselig var der gået et par timer med ren hygge – Emilie malede selv hele kagen og bestemte hvor ‘flødeskums-kuglerne’ skulle sidde (men jeg styrede limpistolen, det turde jeg ikke lade hende gøre lige den dag), hun klippede sugerøret og flammen til lyset – og hun var svært stolt da hun fremviste kagen for Far og Oliver og proklamerede at den var til nabo-pigens 1-års fødselsdag 😀

Siden da har vi lavet et par andre af Kreakassens projekter og jeg kan godt afsløre at vi glæder os til at modtage den næste kasse i starten af november. Konceptet går ud på at man køber et abonnement på en kasse (det er valgfrit hvor ofte man ønsker at modtage) og så får man en kasse med 4 små projekter. Der er alle materialer med og en rigtig fin vejledning, der kan bruges som inspiration. Hvis jeg hader de dage hvor konflikterne bare eskalerer så elsker jeg de dage hvor vi kan finde ro og tid til nærvær med sådan nogle små projekter. Jeg elsker at se Emilie koncentrere sig om at få det lige rigtigt og jeg elsker at se hendes stolthed når det lykkes. Jeg elsker når hun siger ‘SE, hvor er jeg bare DYGTIG’. Tænk hvis hun kunne bevare den selvtillid for evigt.

Og sjovt nok, så er der meget færre konflikter på de dage. Heller ikke efter at projektet er afsluttet – for det hjælper os alle sammen til at finde ro og til at huske at hygge.

Se mere på Kreakassen hvis du også synes at det lyder som et fantastisk koncept 🙂

img_7515 img_7522 img_7524 img_7536

Indlægget er ikke sponsoreret.

Formiddag ved Farum Sø

img_8675

Ih, jeg synes at hun er fin, som hun står der med sine lyserøde gummistøvler og sin hjemmelavede fiskestang – i en enkelt solstråle i den ellers mørke morgen-skov. Vi vidste det slet ikke, men Emilie kunne lynhurtigt fortælle os hvor i søen man kan fange laks (henne ved det væltede træ), sild (henne ved ænderne) og rødspætter (de kræver en særligt fin ‘fiskestang’).

Faktisk vidste vi slet ikke at vi boede lige ved siden af dette lille stykke helt fantastiske natur. Eller, vi vidste jo naturligvis godt at der ligger en sø. Og vi kunne  også godt se at der er træer omkring søen. Men vi vidste ikke hvor godt et sti-system, der er. Vi vidste ikke at det er en lækker, åben skov med smukke høje, bøgetræer og masser af skrænter, men kan løbe op og ned af. Vi vidste ikke at man flere steder kan komme helt ned til vandet og kigge efter fisk og andre krible-krable dyr. Vi vidste heller ikke at vi bor lige oven på en oldtids-sti og at der er gjort mange arkæologiske fund lige her i nærheden. Vi havde helt glemt hvor meget en formiddag i skoven – uden telefoner – gør for humøret.

Oliver tog sig en lur i barnevognen, Emilie trissede rundt og hyggede sig med at fiske, Jesper hjalp med at give fiskestængerne lige det rigtige knæk og jeg satte mig på et væltet træ, der lå ud i søen og sugede det hele til mig. Noget af det igennem linsen, men det meste bare som det var – et lille pusterum hvor vi bare var os.

img_8601 img_8639 img_8656 img_8659 img_8673img_8588

Progress

img_4331

Årh! Jeg har aldrig været så langt bagud med billedredigering som jeg er nu! Det er ikke sådan når man finder på en ny hobby og pludselig bruger al fritid på at sy børnetøj frem for at ordne billeder 😮

Men! Nu er jeg i gang med billederne fra sommerferien og det er skøøønt med et lille tilbageblik til et par dejlige uger. På denne aften gik jeg en lang tur med Oliver i barnevognen og selv om jeg egentlig som udgangspunkt var lidt træt af at han ikke ville falde i søvn er det svært at bevare dårligt humør når man bliver mødt af sådan en smuk solnedgang 🙂

Godnatsang for Emilie

img_7371

Solen er så rød, Mor

Eeeej, solen er da ikke rød, Mor! Den er da gul!
Nårh ja, det er rigtigt, men lige når den er ved at gå ned kan den godt være rød…

Og skoven bliver så sort
Nu er solen død, Mor

Mor! Kan solen godt dø?
Nej, ikke rigtigt…det er bare fordi den går ned.

Og dagen gået bort.

Hvor er dagen gået hen?
Bort. Det betyder at den er slut.

Ræven går derude, Mor.
Vi låser vores gang

Dør. Vi låser vores dør.
Ja, det er rigtigt – det har far gjort.

Kom sæt dig ved min pude, Mor

Jeg har slet ingen hovedpude!
Nårh nej, så sætter jeg mig ved din seng. Kan du ligge stille?

Og syng en lille sang

TO sange! Vil du ikke synge to sange?
Jo, det kan vi godt sige. Læg du dig bare ned igen.

Himlen er så stor, Mor
Med klare stjerner på

Mor! I går, så var mig og far ude at se på stjerner!
Ja, det var så hyggeligt.
Ja, og det var også koldt.
Ja, det er lidt koldt udenfor når det er mørkt.

Hvem monstro, der bor, Mor
På stjernen i det blå
Tror du der er drenge, Mor
Der titter ned til mig

(Ja! hele fire linjer uden afbrydelser!)

Og tror du de har senge, Mor
Og sover ligesom mig

Jeg sover ikke!
Nej, det havde jeg opdaget…men det er meningen at du skal sove…

Hvorfor bliver det nat, Mor
Og kold og bitter vind
Hør den lille kat, Mor

Bess og Bedstefar har også en kat!

Den mjaver og vil ind

Den hedder Clark.

Mågerne og ternerne har ingen sted at bo

Hvorfor har de ikke noget sted at bo?
Shh…

Og hør nu synger stjernerne
De synger mig til ro

Men HVORFOR har de ikke noget sted at bo?

Så snakkede vi lidt om mågerne og ternerne og om at de bor ude ved stranden og om at de slet ikke er kede af at de ikke har et hus for de elsker at de kan flyve ud over vandet når de har lyst. Og så sang vi en sang mere. På engelsk.

Ekko og Oli

e-og-o

Denne her trøje! Den var noget af mit yndlingstøj til Emilie! Og så havde jeg glemt den! Heldigvis kan Oliver stadig passe den og nu er det også blevet koldt nok til at bruge den 😀

Til venstre: Emilie, ca. 4 måneder gammel.
Til højre: Oliver, ca. 6 måneder gammel.

Det er som om Olivers hoved fylder huen lidt bedre ud end Emilies nogensinde har gjort :-p

Emilie svarer på nogle af livets store spørgsmål