Den første mad med ske

Processed with VSCO with b6 preset

Vi landede i sofaen i går aftes efter en dag med besøg af Emilies mødregruppe (= fuld knald på leg (og støj!)) om formiddagen og 3-års fødselsdag hos nabo-naboerne (= endnu mere fuld knald på leg (og dobbelt op på støj!)) om eftermiddagen. Vi var en lille smule bombede oven i hovederne – på den der måde hvor man har smilet, grinet, snakket og hygget sig hele dagen og når man lander og der bliver stille så snurrer det stadig lidt i ørerne. Det er en god måde at være bombet på. Men det er ikke en måde der lige efterlader en hel masse overskud til at finde på spændende og sund aftensmad…så jeg fandt en skål havregryn. Jesper havde vist spiste det samme imens jeg puttede Emilie. Emilie havde spist sig mæt i friskbagte boller, kager og den lækreste søde sommer-frugt, men der var alligevel plads til en smule søheste-formet spaghetti. Det var vigtigt at det var søheste. Sejlskibe, blæksprutter og hajer blev sirligt valgt fra.

Og hvad så med Oliver? Han fik mælk. Naturligvis.

Men da han så mig med min (meget spændende) skål havegryn begyndte de små arme at vifte. Han åbnede munden og lænede sig frem. Da jeg gav ham den tomme ske tog han fat med begge hænder og stoppede den i munden. Sådan har han faktisk været i nogle uger – når vi andre spiser er vi simpelthen det mest interessante i verden. Og så var det vi tænkte; måske skal vi prøve at give ham noget rigtig mad?

Han er først 4 måneder på fredag så han er lige det mindste i forhold til sundhedsstyrelsens anbefalinger, men når man er klar, så er man klar og det føler vi bestemt at han er 🙂

En smule hirsegrød blev kogt, blandet med mælk, afkølet – og spist. Forsøgt spist i hvert fald – for det er da svært, det der med en ske. Men det er sjovt! Synes Oliver – han var virkelig meget ivrig og selv om det meste havnede i hagesmækken så røg der også en smule indenbords.

Pludselig er Oliver en meget større baby end han var i forgårs. Nu er han nemlig sådan en, der er ved at øve sig på ske-mad. Og det er da bare fantastisk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.