Det blev til bukser

IMG_1885

Se! Det BLEV til et par bukser! Og de passer!

Forhistorien er at jeg i går postede dette billede på instagram med teksten ‘Der er vel kun 1 måde at lære det på? At springe ud i det?’:

IMG_1809

Stoffet har været på lager længe (lige siden vi fandt ud af at vi skulle have en dreng faktisk) og mønsteret har bare ligget og ventet på at jeg tog mig sammen til at kaste mig ud i det. Lad mig lige slå fast: Jeg er usædvanligt stolt af mig selv (indsæt-smiley-der-græder-af-grin) – jeg har simpelthen kreeret et par brugbare bukser! Helt selv! Begejstringen vil altså ingen ende tage :-p

Meeen. Det var nu ikke helt uden bump på vejen. Men inden jeg fortæller hvor mange fejl, man kan nå at lave og hvor lang tid, det kan tage at sy et par bitte små bukser vil jeg lige vise et billede af resultatet:

IMG_1853

Cute, ik?

Men altså. Jeg lærte også en ting eller to undervejs:

 • Den saks, der? På billede nummer to? Den kan ikke klippe i stof! Det er en køkkensaks og det var lige den jeg havde ved hånden…men det var mere bøvl end det burde have været at få klippet stoffet med den…
 • Sådan nogle pile, der er tegnet på et mønster? Du ved, sådan nogle der er midt i det hele? De har faktisk et formål! De viser (åbenbart) hvad der er op og ned på mønsteret og hvis man ikke retter mønsteret til efter dem når man klipper i ikke-ensfarvet stof, så bliver det elefanterne skæve. Det ser dumt ud. Brug pilene (igen: indsæt-smiley-der-græder-af-grin).
 • Når der på mønsteret står ‘buks bag x2’ så betyder det at det stykke skal klippes to gange. Men man skal huske at vende det inden man klipper 2. gang. Ellers ender man med to helt ens stykker bag og det er som om at det bare aldrig rigtig kan blive til et helt sæt bukser:

IMG_1811

 • Når man så begynder at sy og der i opskriften står ‘sy den indre sidesøm sammen, ret mod ret’ – så er det ikke det stykke ved numsen de mener…men så lærte jeg også at sprætte op igen. Vigtigt.
 • Når der i opskriften står ‘ri kantstykket på’ så er det fordi der er umuligt at styre det lille fod-stykke i symaskinen hvis det ikke allerede er nogenlunde på plads. Lad være med at springe over hvor gærdet er lavest – hvis de siger at du skal ri, så skal du ri (ellers ender du med at sprætte op og derefter at ri…) :-p
 • Bukserne kan ikke holde sig selv oppe. Hvis du ikke har tænkt på at købe elastik så må du prise dig lykkelig for at have en sød og kreativ nabo, der lige har det rigtige på lager. Hvis du ikke har sådan en nabo må du ud i en butik – heldigvis har jeg sådan en nabo så bukserne blev færdige.

Alt i alt, så kan alle disse små-ting ikke helt tage stoltheden fra mig – og ja, jeg ved det godt. Det er bare et par bukser, men jeg selv lavet dem! Og de passer!

IMG_1910

Oliver er glad. Så Mor er også glad 😀

IMG_1815

Ps: Hvor lang tid det tog…? Hmm. Hele dagen faktisk. Kun afbrudt af vågen baby og behovet for mad og drikke.

2 Comments on Det blev til bukser

 1. Camilla
  juni 22, 2016 at 7:11 am (3 år ago)

  Haha, syning er en svær kunst! Jeg laver SÅ mange fjollede fejl, når jeg syr, men det ender alligevel fint i sidste ende. Øvelse gør vel mester 🙂 De er blevet så fine dine bukser – tillykke med dem!

  Svar
  • hhmmmcd
   juni 23, 2016 at 11:22 am (3 år ago)

   Tak! Jeg er altså også stadig virkelig stolt af dem – selv om der i den grad er rum for forbedring :-p
   Og ja – man lærer det jo aldrig hvis man ikke prøver – og nu har jeg bestilt en god saks så jeg i det mindste ikke skal slås sådan for at få klippet stoffet ud :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.