Science-leg

IMG_0532

Uf, jeg er da godt nok den, der håber at Oliver vil sove i dag uden at jeg går tur med ham – sikke et vejr! Heldigvis har der faktisk ikke været ret mange af den slags dage på det sidste – og tørvejr kalder på udeleg. Jeg er altid på udkig efter legetøj, der kan bruges i haven – og som rent faktisk bliver brugt og som kan underholde en 3-årig i mere end 1 minut.

For nylig faldt jeg over begrebet STEM læringslegetøj – og når man, som Emilie og Oliver, vokser op med to naturvidenskabelige phd’er som forældre, så må man leve med risikoen for at ens legetøj har et vist element af nørderi i sig :-p

STEM legetøj er forholdsvis nørdet. Det står for Science, Technology, Engineering og Math og ideen bag er at gøre disse fag-områder tilgængelige og sjove for børn. På bonus-siden er det også virkelig sjovt for forældrene at der kommer et element af ‘undersøgelse’ og ‘eksperiment’ ind i legen og dette her sæt har vi allerede brugt lang tid med. Det består af to små kolber, en sæbe-bobl-puster, en magnet og et par briller med farvede glas (rød, gul og blå). I brillerne kan man sætte to glas foran hinanden så man kan lege med hvad der sker når man blander primærfarverne og med magneten kan man (i sagens natur) undersøge begrebet ‘magnetisme’. Emilie farer rundt med magneten og tester alverdens ting og når hun finder et sted hvor den kan sidde fast jubler hun og råber ‘den VAR magnetisk!’. Det er næsten som en helt lille skattejagt.

Magnet

Men det sjoveste er nu engang sæbeboblerne og de små reagensglas. Sæbebobler går man aldrig galt i byen med. Med til sættet hører også 10 kort med forslag til eksperimenterende leg og blandt andet foreslås det at farve vandet i kolberne med frugtfarve, at fryse en sæbe-bobl i fryseren, at ekspermintere med magneten igennem vand osv. osv. Alle disse ting har vi slet ikke nået at prøve endnu, da der var mange timers leg alene i det vi selv kunne finde på.

IMG_0526

Sættet er købt her: Eksperiment sæt.

Indlægget er ikke sponsoreret (skørt, men jeg synes at jeg er nødt til at skrive det…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.