En helt ny væg

IMG_0715

Jeg har længe gået og tænkt på at den ene væg i stuen godt måtte have en anden farve end hvid. Tro i mod mig selv har jeg mest været ude i at overveje forskellige blå nuancer, men jeg kunne ikke finde lige den rigtige. Samtidig har jeg længe gået og overvejet at kaste mig ud at lave en KABE-væg oppe i soveværelset. Pludselig en dag kombinerede de to tanker sig og jeg besluttede at bestille KABE til væggen i stuen – i farven Concrete, frem for blå. KABE er indfarvet spartel masse så det kræver lidt mere at gå i gang med end almindelig maling – til gengæld bliver resultatet meget mere levende og selv om jeg må sande at mine evner udi spartling lader noget tilbage at ønske er jeg vildt godt tilfreds med resultatet.

IMG_0717

Udgangspunktet var denne væg, med den meget markante sorte firkant så første trin (efter grundig vask af væggen) var at male firkanten hvid for at sikre at man ikke ville kunne se det sorte felt igennem KABE-malingen. Selv om jeg havde købt ‘ekstra-ultra-super-dækkende’ (og super-dyr) maling krævede det 4 lag for firkanten var væk :-0

IMG_0565

Næste trin var at påføre det første lag KABE – Oliver og jeg var en tur i SILVAN efter diverse spartler og i sidste ende kom jeg frem til at en stor spartel (ca. 30 cm) og en ske til at tage spartelmassen op af spanden var alt hvad jeg havde brug for – men jeg må sige at jeg påførte hele første lag før jeg sådan egentlig følte at jeg var ved at have nogenlunde styr på teknikken. Resultatet blev derfor heller ikke voldsomt jævnt og jeg er ret sikker på at jeg kom til at lave første lag for tykt. Jeg brugte i hvert fald 3/4 af den spartelmasse jeg havde indkøbt så jeg var noget bekymret for om jeg havde nok til anden omgang. Massen farves ved bestilling så nuance forskelle vil fremkomme hvis man bestiller igen og det er derfor virkelig en god i de at være sikker på at købe nok i første omgang…

IMG_0682 IMG_0689

Første lag skulle tørre i 16 timer før andet lag påførtes – og en note til mig selv er at huske at slibe ujævnhederne i første lag væk inden andet lag påføres! Det står faktisk også i vejledningen, men det havde jeg overset og jeg var så ivrig efter at se resultatet at jeg bare straks kastede mig ud i andet lag. Der gjorde naturligvis at ujævnhederne fra første omgang blev endnu mere udtalte. På den anden side var mine spartel-evner steget markant så det meste af væggen så virkelig godt ud da jeg var færdig – og en vis mængde ujævnheder er jo heldigvis en del af charmen ved denne type væg.

Arbejdet blev kyndigt superviseret af Oliver:

IMG_0688

Efter at andet lag var tørret var det tid til at slibe. Her anbefales det at dække alle øvrige møbler i rummet af – og hvis der er spædbørn på adressen må denne del af arbejdet udføres imens de sover (helst udenfor). Det støver nemlig. Rigtig meget.

IMG_0693

Det sidste, der er at gøre er at spraye hele væggen 2 gange med en speciel top coat. Her er det en god ide at dække af med plastik fremfor pap for at undgå at der kommer noget på gulvet.Og voila – så er væggen færdig. I alt brugte jeg 4 dage på den – det kan godt gøres lidt hurtigere, men jeg skulle passe arbejdet ind i Olivers lure.

Jeg er rigtig glad for det endelige resultat – på trods af skønhedsfejl. Jeg synes at det industrielle look passer super godt ind i vores indretning – så nu er næste trin ‘bare’ at få malet resten af stuen hvid og at finde på lidt bedre opbevaringsløsninger så der ikke hele tiden ender med at ligge alt muligt skrammel på alle vandrette flader 🙂

IMG_0725

2 Comments on En helt ny væg

 1. Laura
  maj 18, 2016 at 9:46 am (3 år ago)

  Ej hvor pynter det virkelig! Jeg har aldrig hørt om KABE-vægge før, men vil lige skrive det bag øret, hvis vi en dag skulle få et hjem igen, hvor vi selv kan gøre sådan nogle ting 😉 Bliver i øvrigt også lige nødt til at høre, hvor jeres spisebord er fra? Kan det slås ud? Det er virkelig pænt! Og det samme er skænken/skabet bagved. Væggen passer virkelig godt til jeres indretning!

  Svar
  • hhmmmcd
   maj 18, 2016 at 10:31 am (3 år ago)

   Jeg faldt helt tilfældigt over KABE’s hjemmeside en dag hvor jeg bare sad og søgte inspiration – og jeg var straks helt vild med det 🙂
   Spisebordet er hjemmebygget – det er min morfar, der har en møbelsnedker gemt i sig og ja, det kan slås ud så der mageligt kan sidde 8 omkring det hvilket var helt fantastisk praktisk da vi boede i en lille lejlighed 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.