Lidt om frygt og lidt om at slappe af

IMG_0701

I går var der gået lige nøjagtig 1 måned siden denne lille glade camper kom til verden. Tiden flyver på en virkelig langsom måde…på den ene side føles det som om jeg lige har blinket og nu er han allerede en måned, men på den anden side føles det som om der er gået flere år. Oliver trives, vokser, spiser, sover og prutter – alt sammen lige efter bogen. Faktisk er han en decideret nem baby – men det tog mig det meste af den første måned at indse. Hans storesøster var nemlig ikke en nem baby – da hun var tre uger gammel satte kolikken ind og så gik der 6 måneder hvor hvert eneste sekund af min tilværelse handlede om at få hende til at holde op med at skrige. Det lykkedes sjældent. Det var hjerteskærende og uden sammenligning den hårdeste tid i mit liv – og frygten for at skulle igennem sådan en periode igen var lige ved at overrumple mig de første par uger. Uafhængigt af det barn vi faktisk har fået denne gang, kunne jeg mærke panikken brede sig og jeg mærkede de første tegn på en tilbagevendende fødselsdepression. Jeg havde en helt irrationel frygt for ikke at kunne tage mig godt nok af Oliver og en endnu større frygt for ikke at kunne tage mig af Emilie overhovedet – for jeg er ikke det mindste i tvivl om at hvis vi havde haft et barn i forvejen da vi fik Emilie, så ville det barn også have lidt under situationen. Og det var ikke til at holde ud at føle at jeg måtte lade Emilie i stikken, efter den kæmpe udvikling hun har været igennem. Nu hvor hun endelig er en strålende, lille pige, der næsten altid er glad.

Men nu er Oliver 1 måned gammel. Og han har ikke kolik. Han græder faktisk meget lidt. Han smiler og pludrer. Hans storesøster forguder ham – og den der knugende fornemmelse jeg har haft i maven i alt for lang tid er ved at løsne sig. Jeg begynder at tro på det. Jeg begynder at nyde at være på barsel. Hands down, at være en familie på fire er ganske enkelt ikke så tosset.

Og ok, dette her vejr hjælper da unægteligt også på humøret 🙂

IMG_0695 IMG_0702 IMG_0703 IMG_0707 IMG_0710

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.