Teriyaki-laks med blomkålscreme

Sponsoreret indlæg

IMG_9335

Jeg er altid på jagt efter nye opskrifter – og især nye opskrifter, der er nemme at gå til, hurtige at tilberede, og med en masse forskellige smags-nuancer. Denne her fra Kikkoman opfylder alle krav og særligt Teriyaki marinaden og blomkålscremen er blevet skrevet direkte ind i ‘den-store-bog-med-hverdags-opskrifter’. Det er guf!

Der skal bruges (til 4 pers):

4 laksebøffer (gerne med skind, men fjern skindet inden anretning)
½ dl Kikkoman Teriayki marinade
1 spsk honning
1 blomkål
2½ dl grøntsagsbouillon
100 g philadelphia
3 porrer
50 g mandler
½ dl soja sauce
Salt og peber

IMG_9320

Rør honning og teriyaki sammen. Læg laksen i en bradepande og dryp dressingen over. Bag fisken i ca. 12 minutter ved 210 grader.

Del blomkålen i små buketter og damp den mør i bouillon (under låg). Blend med flødeost til en virkelig lækker tyk creme. Smag til med salt og peber.

Rens porrer, skær top og bund af og del hver porre i 3-4 lige store stykker. Damp dem i et par minutter i resten af blomkålens bouillin (alternativt i let-saltet vand).

Rist mandlerne i sojasauce – de er færdige når væden er helt væk. Pas på, pludselig går det stærkt! Hak dem groft.

Anret laksen på en bund af blomkålscreme sammen med porrer og drys med soja-mandler.

Velbekomme!

IMG_9327 IMG_9329 IMG_9334

Bonus-info om Teriyaki marinade:

Teriyaki bliver første gang nævnt i kilder fra begyndelsen af 1800-tallet og stammer fra Japan. Saucen er baseret på soja og risvin og er især velegnet til fisk. Firmaet Kikkoman blev grundlagt i 1630 og er dermed en af verdens længst eksisterende fødevarevirksomheder – så de må siges at have haft tid til at udvikle den helt perfekte soja. Teriyaki blev bragt til Vesten fra Hawaii i slutningen af 1800-tallet hvor tusindvis af japanere immigrerede for at arbejde i sukkerplantagerne. Fra de amerikanske supermarkeder spredte Teriyaki’en sig hurtigt til Europa – og heldigvis for det for med den færdige sauce er det nemt at tilføje et lille strejf af Japan til en god norsk laks 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.