Opskrift: Regnbue-kage

IMG_9782

Denne her kage er sjov at lave! Og sjov at skære og ikke mindst, virkelig lækker at spise! Den kræver lidt forberedelse, men selve kagen kan nemt bages flere dage i forvejen – faktisk bliver den kun bedre af et par dage i køleskabet. Kagen består af 4 elementer:

  1. Mud-cake med hvid chokolade (i 5 forskellige farver)
  2. Smør-creme
  3. Flødeskum med forskellige bær
  4. Cream-cheese frosting

Trin 1: Mud cake med hvid chokolade:

190 g smør
190 g hvid chokolade
140 ml vand
220 g mel
2½ tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1/4 tsk natron
420 g sukker
3 æg
6 tsk rapsolie
1 dl kærnemælk

Smelt smør og chokolade sammen med vand i en gryde. Mel, bagepulver, salt og natron sigtes sammen i en skål. Sukker tilsættes og blandes godt. Æg, olie og kænemælk piskes sammen med en gaffel. De tre dele blandes med en stor ske eller en dejskarber (smør/chokolade + mel/sukker + æg/kærnemælk). Kage-dejen deles i 5 lige store portioenr (i omegnen af 100 g pr portion) og der tilsættes farve som ønsket. Jeg holdt det lidt i pige-farver, men det ser også cool ud med en rigtig regnbue, der fx er grøn, blå, rød, orange og gul). Hver portion passer i en kage-form, der er ca. 15 cm i diameter – hvis du ikke har 5 på lager må du bage kagerne enkeltvis, men det kommer til at tage lang tid for kagerne skal bage:

1 time ved 160 grader.

IMG_9502

Når kagerne er afkølet er det tid at få samlet kagen (vent med at gøre dette til tidligst dagen før den skal serveres). Imellem hvert lag lægges en flødeskum fyldt med bær, fx blåbær, hinbdær, brombær og jordbær. Der skal bruges ca. 1/4 fløde og ½-1 bakke af hvert slags bær. For at holde sammen på kagen lægges en kant af smørcreme imellem hvert lag – dette forhindrer at kagen bliver mast sammen af sin egen vægt:

Trin 2: Smør creme:

300 g blødt smør
600 g flormelis
1 spsk vand

Trin 3: Flødeskum:

1/4 l piskefløde
Ca. 300 g bær

Sigt flormelis sammen med smør, tilsæt vand og pisk godt med en håndmixer. Fyld smør-cremen i en sprøjtepose og lag en ring yderst på det nedreste lag kage. Fyld op med flødeskum og bær i midten. Fortsæt ind til alle 5 kager er stablet. Brug nu resten af smør-cremen til at smøre på hele ydersiden af kagen (se billeder :-):

IMG_9512 IMG_9513 IMG_9518 IMG_9520

Trin 4: Prikken over i’et: Cream-cheese frosting:

Man kan sagtens fortsætte med smør-cremen for at lave det sidste finish, men det giver lidt mere lethed (til en ret tung kage) at bruge en flødeost-creme i stedet:

640 g sigtet flormelis
100 g blødt smør
250 g flødeost
Farve

Pisk det hele godt sammen og smør det på kagen eller brug endnu en sprøjtepose – jeg valgte at lave tre nuancer af lyserød og sprøjte det på med den tylle, der står forrest på billedet herunder:

IMG_9508

Og så: Det endelige resultat:

IMG_9543

Opbevar på køl ind til servering 🙂

Der er ingen tvivl her, fødselsdagsbarnet var begejstret:

IMG_9766

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.