Den bedste fødselsdags-dag

IMG_9668

3 år! Jeg har egentlig aldrig rigtig tænkt ‘STOP tiden’ eller ‘hvor går det dog stærkt’ – men altså, 3 år! Det er jo helt vildt hvad sådan et lille menneske har lært på 3 år. Det har ikke været en hemmelighed her på bloggen at Emilies første år var hårdt med hårdt på. Kolik og fødselsdepressioner gjorde at det første år forsvandt i en tåge og det kan være være svært at komme i tanke om de gode stunder. Det andet år var bedre. Det tredje år har været fantastisk. Emilie har udviklet sig til at være en lille, selvstændig, intelligent, omsorgsfuld og nysgerrig pige. Hun snakker som et vandfald og siger hver dag både sjove, finurlige og ofte ret dybsindige ting som det er næsten umuligt ikke at grine af og når hun kommer løbende og lægger sine små, stærke arme omkring min hals og hvisker ‘jeg elsker dig, mor’ – så er det jo faktisk umuligt ikke at smelte. Vi kommer ikke uden om at hendes forældre er stolte af hende. På den måde som kun forældre kan være.

Jeg må nok indrømme at jeg glædede mig lige så meget som hun selv gjorde til at holde hendes fødselsdag – og det siger ikke så lidt for denne fødselsdag er den første hvor hun selv har været virkelig bevidst om at det var hendes dag og hende, der skulle fejres. Og hun glædede sig! Uden helt at vide hvad hun glædede sig til så vidste hun at der var noget godt i vente. Hun slog øjnene op klokken 5 og hviskede ‘i dag har jeg fødselsdag‘. Den første times tid brugte vi på at ligge under dynen og læse bøger, men ved seks-tiden gik vi ind efter far så vi kunne komme ned og i gang med fødselsdagen. Stuen var fuld af balloner, hvilket affødte høje jubel-råb og endnu en halv times tid gik med at ‘sparke fodbold’ inden hun opdagede gaverne på bordet:

IMG_9606

Efter morgenmaden tullede vi rundt og ordnede de sidste små-ting inden gæsterne ankom – Emilie var super hjælpsom til at få sat stole og borde på plads og dækket op til børnene ved det lille bord – men det var lidt svært at vente når man var helt snurretop-glad i hovedet. Endelig kom de dog alle sammen og vi havde en forrygende hyggelig dag – Emilie var simpelthen bare i fantastisk humør hele dagen og barnelatter smitter!

Ud på eftermiddagen tog gæsterne hjem og vi var egentlig ret sikre på at så ville E enten falde i søvn eller blive ramt af dagens mange indtryk og blive helt overgearet hvilket som oftest ender med frustration og voldsomme raseri-anfald – men der gjorde vi hende uret. Hun havde absolut brug for at geare ned, men hun klarede det helt selv ved at sætte sig og lave nogle perleplader – og resten af dagen ind til en tidlig sengetid var lige så hyggelig som selve festen. Jeg tror simpelthen at det var den perfekte fødselsdag, både for fødselsdagsbarnet, men så sandelig også for hendes mor.

IMG_9681 IMG_9692 IMG_9769 IMG_9782

4 Comments on Den bedste fødselsdags-dag

 1. Sacha
  marts 30, 2016 at 10:10 am (3 år ago)

  Billedet med gaveoppakning er virkelig fantastisk og tillykke med dagen her på bagkanten, det lyder som om den har været helt fantastisk.

  Svar
  • hhmmmcd
   marts 31, 2016 at 5:27 am (3 år ago)

   Tak! det avr så dejligt at kunne give hende sådan en dejlig dag – hendes øjne strålede hele dagen 🙂

   Svar
 2. Camilla
  marts 30, 2016 at 10:27 am (3 år ago)

  Ja, billedet hvor hun åbner gaver, det er fantastisk. Hun ser bare SÅ glad ud 🙂

  Svar
  • hhmmmcd
   marts 31, 2016 at 5:28 am (3 år ago)

   Det var hun også – simpelthen så skønt 😀

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.