On my bucket-list: Stjernehimmel

Stars2
Næste projekt på min bucket-list er stjernehimmelen – og her må jeg jo nok indrømme at det ikke kun er det kreative, der halter, men også det tekniske. For hvordan tager man overhovedet et billede af en mørk himmel? Jeg eksperimenterede lidt i Norge, men kunne ikke få stjernerne ordentligt skarpe – hvilket skyldet forskellige ting:

 1. Mangel på en trefod
 2. Mangel på en fjernbetjening (alene det at trykke p åudløser knappen rystede kameraet for meget)
 3. For lang lukkertid – holder man blænden åben for længe vil man kunne se stjernenes bevægelse over himmelen og de vil fremstå som streger fremfor prikker (jeg har læst mig til at ca. 30 sekunder er max, men har ikke afprøvet det endnu
 

Heldigvis har jeg både trefod og fjernbetjening (de var bare ikke med på ferie) – så næste gang chancen byder sig må jeg prøve igen – hvis det lykkes at tage et godt stjernebillede skal jeg nok prøve at dele det tekniske.

Inspirationsbilledet er fundet på pinterest.

3 Comments on On my bucket-list: Stjernehimmel

 1. Sacha
  februar 22, 2016 at 3:16 pm (3 år ago)

  En trefod og fjernbetjening er virkelig vigtige, alternativet til fjernbetjeningen er timeren.
  Jeg er langt fra mester i “stjerneskud”, men det skal nok passe at 30 sekunder er hvad der skal til, da mit bedste uploadede foto hedder 30s, ISO 800, og f 5,0.

  En ting der også har betydning, man får bedre billeder af nattehimlen når man er på afstand af byens belysning.

  Svar
  • hhmmmcd
   februar 22, 2016 at 7:23 pm (3 år ago)

   Nårh ja! Hvor smart at bruge selvudløseren! Det havde jeg slet ikke tænkt på – det må jeg huske næste gang chancen byder sig 😀
   Der var dejligt mørkt i Norge så der fik jeg lavet de allerførste (ikke-succesfulde :-p) test-skud, men jeg tror faktisk at jeg også godt kan finde et sted her i nærheden hvor byens lys ikke forstyrrer – vi bor jo faktisk næsten ude på landet 😀

   Svar
   • Sacha
    februar 24, 2016 at 11:03 am (3 år ago)

    At tage billeder i mørke er sindssygt svært, sværere end at tage et knivskarpt billede af noget i bevægelse.
    Årsagen til at jeg har brugt timeren og ikke fjernbetjeningen, er for at minimere min påvirkning af processen, når kameraet har stået på et blødt underlag.
    Men jeg er forsat i læringsprocessen, har langt fra taget nok billeder til at kunne sige hvad der 100% virker.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.