Når prinsesser starter i børnehave

IMG_8233

Én var faktisk ret nem at få ud ad døren i morges. Én havde nemlig fået ny cykelhjelm. Og den er mere end almindeligt flot :-p

Jeg har ikke været hjemme de andre morgener når Jesper og Emilie er taget afsted mod børnehaven, men i dag har jeg hjemmearbejdsdag og derfor fik jeg et lille indblik i den børnehave-rutine, der allerede, på dag 3, har indfundet sig. Traditionelt har det været en kamp at få Emilie til selv at tage tøj på da hun er tusind gange mere motiveret for at blive hjemme end for at slås med sit tøj. Klokken 8.30 i dag:

E: Skal vi ik´i børnehave i dag?
J: Jo, vi skal afsted om et kvarter.
E: Jeg vil IK ha flyverdragt på!
J: Så kan vi jo ikke cykle. Så kan du ikke have din fine hjelm på.

Emilie piler ud i gangen og tager cykelhjelm på.

Jesper sætter sig ned for at hjælpe med flyverdragten, men E snupper den ud ad hænderne på ham og trækker den selv på benene. Derefter rejser hun sig op og strækker hænderne ud til siden imens hun råber:

E: HANDSKER PÅÅÅÅ!

Emilie hader handsker. Hun vil aldrig have handsker på. Men vi plejer også altid først at tage dem på efter flyerdragten. Det er helt tydeligt at hun lige nu kopierer en tage-tøj-på-rutine som hun har observeret i børnehaven – og når den slags sker er det bare om at følge med strømmen. Der kommer handsker på, flyverdragten bliver lynet, hjelmen lukket.

E: Så. Nu mangler vi bare lige støvlerne.

Og så var de klar. Prinsessen og hendes far på den blå cykel. Afsted mod sommerfugle-stuen.

IMG_8237

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.