Uge 29, vol. 2

IMG_7849

For anden gang i mit liv er jeg nået til uge 29 i en graviditet. Og for anden gang i mit liv kan jeg derfor udgive et indlæg, der hedder ‘Uge 29’. Jeg synes at det er virkelig svært at lade være med at sammenligne de to graviditeter og derfor er det ret sjovt at læse hvad jeg skrev sidste gang.

Jeg startede for 3 år siden (d. 30/1) indlægget med: ‘Viiildt at jeg allerede er nået til uge 29! Så er der faktisk kun 11 (+/-) uger tilbage!’. Jeg kan tydeligt huske at jeg syntes at de første 29 uger havde været uendeligt lange og det var så fedt at nå hen i nærheden af 30’erne for så nærmede det sig virkelig. Sådan har jeg det ikke helt denne gang – tvært imod er de første 29 uger suset forbi så jeg er da helt bange for at de næste 11 når at gå før jeg når at blinke! Jeg tror at den helt store forskel er den manglende bekymring – sidste gang var der forskellige ting i graviditeten, der gjorde at jeg var rigtig bekymret for om der var noget galt inde i maven. Først og fremmest voksede Emilie ikke helt efter bogen og jeg kan læse i mit indlæg at jeg på dette her tidspunkt ikke syntes at jeg mærkede hende helt så meget som jeg gerne ville.

Not so denne her gang. Både baby og mave har givet den gas med at vokse og der går nærmest ikke 5 minutter, nogensinde, hvor jeg ikke bliver puffet eller sparket. Der er en helt anden aktivitet derinde end jeg husker fra første gang. Ved jordemoderen i sidste uge blev han vurderet til 1100-1200 g og det er lige spot on gennemsnittet – og der har heller ikke været andre tegn på vækstproblemer (eller andre problemer) i denne omgang.

Sidste gang skrev jeg også: ‘Fysikken har det stadig fint. Når det er sagt så synes jeg godt nok at graviditets-træningen begynder at blive hård!’. HA! Det er heller ikke et problem denne gang. Overhovedet. Træning er (desværre) totalt udfaset til fordel for at få en helt almindelig hverdag med 2 fuldtidsjob og et dagplejebarn til at hænge sammen.  Desværre kan jeg godt mærke at en graviditet påvirker en utrænet krop en hel del hårdere end jeg oplevede første gang og det giver faktisk lidt rigeligt bøvl med bækkenet hvis jeg fx har båret meget rundt på Emilie eller leget på gulvet med hende i lang tid. Det kan godt ærgre mig temmelig meget at jeg ikke har forsøgt at holde en vis form denne gang!

Jeg synes at det er rigtig synd for Emilie at hun skal forholde sig til at jeg ikke kan tage hende op når hun beder om det – og det stikker lidt når hun siger ‘Far er stærk. Mor er ikke stærk’ – selvom hun har ret og selvom hun bare konstaterer uden at dømme, så er det lidt træls.

Men altså, sådan i det store hele, har jeg det godt – og babyen i maven har det også godt 🙂

IMG_7851 IMG_7860IMG_7856

Og så, for sammenligningens skyld er jeg lige nødt til at tage dette billede fra sidste gang med – i mine øjne er det en ret vild forskel 😀

IMG_4534-b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.