Speltmor, til kamp mod mikro-plast

IMG_8032

Jeg synes jo egentlig ikke at jeg personligt kan holdes ansvarlig for de enorme øer af plastik, der ligger og driver rundt ude i vores have – men jeg har hørt om dem og jeg synes at det er ganske forfærdeligt at vores have på den måde bliver ødelagt. Det er et emne, der dukker op en gang i mellem og lige nu har jeg bemærket at mikro-plastik er et hot emne – og her er det jo så at jeg alligevel er lidt ansvarlig. Selvom jeg aldrig kunne finde på at smide en plastik-flaske (eller andet affald) i havet så er jeg jo unægteligt forbruger af en masse produkter, der indeholder mikro-plast.

En af de ting, som jeg har brugt altid, er de der lyserøde, lyseblå og lysegule engangs-vaskeklude. Jeg har bare ikke brugt dem som engangs-klude – jeg har vasket dem igen og igen og været tilfreds med at de var billige at udskifte når de ikke længere blev pæne i vask – men altså, åbenbart indeholder de 20% plastik. Og når de bliver vasket bliver det plastik frigivet og hvirvlet rundt og ender både i os og i havene. Og det er jo dumt når nu man bare kan bruge bomuldsklude i stedet.

Så. Det er vist heldigt at jeg snart skal på barsel. For strikkepindene og bomudlsgarnet er fundet frem og en produktion af vaskeklude er sat i gang. Og på den måde bidrager jeg en lille smule mindre til den globale ophobning af plastik end jeg gjorde før. Og samtidig bliver jeg vist også lidt sundere da det ikke er super sundt at indånde alt det mikro-plast…

IMG_8058 IMG_8036 IMG_8035

Her er et link, til en artikel DR bragte for et års tid siden, hvis nogen har lyst til at læse mere: Engangsklude

2 Comments on Speltmor, til kamp mod mikro-plast

 1. Karina Viki
  januar 26, 2016 at 7:49 am (3 år ago)

  Pudsigt! Jeg kan ikke strikke, men har til gengæld netop i går pakket en stak strikkede karklude ud, som jeg har købt på notredame.dk 🙂 også i bomuld og oveni købet produceret i Danmark 🙂 Det har rumsteret længe i hovedet at de der plastikklude burde ud af vagten, nu er det endelig sket!

  Svar
  • hhmmmcd
   januar 26, 2016 at 9:28 am (3 år ago)

   Ej, hvor sejt! Jeg anede simpelthen ikke at de klude er fulde af plastik – men det er da et nemt sted at være lidt mere miljørigtig 🙂
   Jeg kan heller ikke strikke, men dette her er et virkelig fint begynder-projekt fordi de er ret små og samtidig er det bare ret-strik derud af. Nu er jeg på den 3. vaskeklud og hvis jeg selv skal sige det bliver den ret pæn (de første par stykker har lidt huller hvor jeg har tabt en maske og lidt ujævnheder hist og pist når man kigger dem efter i sømmene :-).

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.