Morgen ritual

IMG_7964

Hvis det skal blive en god dag, skal den starte rigtigt. Jeg kender egentlig udmærket det der med at få det forkerte ben ud af sengen – det sker jævnligt for mig uden at jeg helt kan sætte fingeren på hvad det lige var der gik galt om morgenen, der gjorde at resten af dagen blev sådan lidt blah. For mig handler det nok i virkeligheden mest om hvordan jeg har sovet og hvilke drømme, der lige popper op i bevidstheden sidst på natten.

For Emilie er det meget mere konkret. Dagen skal starte rigtigt. Hun kommer stort set altid ind til os i løbet af natten og hendes vågne-rutine begynder med at hun putter sig helt ind til mig og lægger mine arme rundt om sig og sin lille kind ind mod min. Det kan godt være at jeg ville få lidt mere nattesøvn, hvis hun sov i sin egen seng, men sådan en lille morgenkrammer er simpelthen det dejligste – og sikkert med til at hjælpe mig til at det er det rigtige ben, der står først ud af sengen.

Når E har puttet lidt ruller hun rundt en 18-20 gange, men vender hele tiden tilbage til mine arme, ind til hun pludselig sætter sig op og giver mig et kys hvorefter hun kravler hen til sin far og giver ham et kys. Det er hendes tegn for ‘nu er det morgen og vi skal op’. Eller rettere ‘nu er det morgen og FAR skal stå op!’.

Og nu kommer det vigtigste. Far skal rejse sig op og stå på gulvet og sige:

‘Hov, jeg har vist glemt noget…?’

Og så fortsætte:

‘Hvor er min lille bøllefis?’

Emilie svarer så:

‘Den ligger lige henne hos sin mor. Men nu trillede den hen til sin far’

Nu kan far tage Emilie op og hun putter sig ind til ham på vej ned af trappen.

Det skal foregå sådan. Hvis man prøver at snyde og blive liggende i et par minutter, eller sige replikken inden man står på gulvet, eller sige replikken på en lidt anden måde – så får man med Emilies mindste stemme besked på at sige det rigtigt…’Nej far, kan du sige ‘Hov, jeg har vist glemt noget”…’Nej far, kan du stå på gulvet og sige ‘Hov, jeg har vist glemt noget”…

Først når det er gået rigtigt for sig kan vi komme i gang med dagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.