Dagen før dagen før dagen

IMG_7037

Uh, jeg prøver virkelig at holde sådan lidt lav profil og undgå at skrue Emilies foventninger alt for meget op til juleaften. Det er i forvejen en ret atypisk måned hvor hun både har haft chokolade-julekalender og fået adventsgaver og selv om vi har smagt på det konfekt og kager vi har lavet i løbet af måneden har hun også hørt 100 gange at ‘det skal gemmes til jul’. Jul er jo et ganske abstrakt begreb når man er to år gammel – hun har ingen ide om hvornår det er jul, eller hvad det egentlig indebærer. Men hun kan godt mærke at det er noget man glæder sig til. Gaverne har stået og pyntet hele måneden og hun har været knald-dygtig til ikke at pille ved dem, men de frister og hun siger en gang i mellem ‘skal vi hen til Bess og Bedstefar NU?’ (underforstået; gaverne skal med derover). Vi har hygget med at pynte juletræ (der kommer mere og mere pynt på), vi har haft besøg af drillenissen og har skullet huske at give ham risengrød så han ikke blev alt for fræk – så det er på alle måder en måned, der bare er fuld af forventning.

Men det største problem er nok at jeg glæder mig helt vildt! Jeg elsker jul. Jeg elsker at være sammen med familien et par dage, jeg elsker at hygge ekstra om maden, jeg elsker juletræet, nisserne – og jeg elsker at give og få gaver. Og jeg kan næsten ikke vente! Det smitter af på 2-årige med den slags forventninger hos de voksne.

Men nu behøver jeg heldigvis snart ikke at vente mere – Jesper har sidste arbejdsdag i dag, Emilie og jeg skal finde de sidste to julegaver, det sidste hold fyldte chokolader skal have bund på, juletøjet skal vaskes og pakkes – og så skal vi på legeplads. Fordi det ser ud til at blive solskin og jeg skal huske at gøre plads til noget, der ikke er julet.

Såsom at hoppe i sengen. Der er heldigvis altid plads til at hoppe i sengen.

IMG_7057IMG_7039

2 Comments on Dagen før dagen før dagen

 1. Karina Viki
  december 22, 2015 at 7:54 am (3 år ago)

  Fantastisk billede med frøkenen svævene i luften 🙂
  Med en 5 årig og 7 årig i huset, er alle forventninger på plads og de har været ved at sprænge den sidste måned af spænding – så her er vi godt nok ved at glæde os til at det hele er udløst 🙂 selvom det på den anden side stornydes at se dem så spændte 🙂

  Svar
  • hhmmmcd
   december 22, 2015 at 11:04 am (3 år ago)

   Haha – ja, det tror jeg på. Jeg synes også at forventningen er fantastisk og det er så skønt at børn på den måde kan glæde sig så meget at de virkelig er ved at sprænges. Jeg synes bare også at det er dejligt og vigtigt at kunne holde fast i så meget som muligt af den hygge, der ikke drejer sig om gaver – og det er her jeg ikke er verdens bedste rollemodel for NØJ jeg glæder mig til gaverne :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.