Bryllup: A + M

IMG_6542

Midt i december fik jeg lov at tage billeder til et bryllup. Det er noget jeg har haft lyst til at prøve lige siden jeg selv blev gift, men der har aldrig rigtig budt sig en chance – eller også har jeg ikke turdet at tage den. Bruden var en venindes veninde og hun turde godt binde an med en amatør-fotograf til trods for at jeg hverken har professionelt udstyr eller er en haj til foto-redigering. Til gengæld kunne jeg tilbyde virkelig mange billeder fra deres dag med fokus på detaljerne, ganske uden beregning – og det syntes brudeparret heldigvis lød rigtig godt!

Jeg må indrømme at jeg var lidt nervøs forud for dagen – ikke mindst fordi et december bryllup stiller ekstra høje krav til fotografen i og med at lys er lidt en mangelvare. Heldigvis var selve vielsen dog midt på dagen, som gryede med blå himmel og det smukkeste sol-lys. Jeg var lige ved at hoppe af glæde – især i netop denne vinter hvor jeg virkelig synes at solskins-timerne har været svære at få øje på.

Jeg havde besluttet at møde op ved kirken en times tid i forvejen da parret ønskede at få taget deres portrætter i nærheden – og jeg ville gerne finde et godt sted. I takt med at gæsterne begyndte at ankomme fik jeg igen lidt præstations angst, men da gommen var på plads og jeg stod ude foran for at tage i mod bruden (altså, ikke som sådan for at tage i mod hende, men for at dokumentere hendes ankomst til kirken) syntes jeg mest af alt bare at det var rigtig sjovt.

IMG_6130

Under selve vielsen synes jeg faktisk at jeg fik taget nogle ret gode billeder – uden at gøre for meget opmærksom på mig selv. Præsten havde i forvejen bedt om at jeg gik så lidt rundt som muligt, men jeg synes slet ikke at fotografer skal rende rundt under vielser så jeg sørgede for at få den plads jeg syntes var bedst og så tog jeg alle billederne der fra – det fungerede faktisk ganske udmærket da jeg kunne fange bruden på vej ind, gæsterne undervejs, selve vielsen (lidt på afstand) og parret på vej ud. Og så fik jeg åbenbart lidt stress. Jeg fik nemlig ikke ændret kameraets indstillinger da jeg ilede ud for at fange ris-kastningen – og da der i sagens natur var noget mørkere i den lille kirke end udenfor i sollyset blev ris-kastnings billederne aldeles overbelyste. Pokkers.

Heldigvis var det næste på programmet portrætterne og der havde jeg bedre tid til at sikre at der var styr på lyset – og tilfældigvis var solen på vej ned og badede brudeparret i det allersmukkeste gyldne lys, man på nogen måde kunne have ønsket sig. Jeg er sikker på at de frøs og frøs, men de så så smukke og glade ud at man slet ikke tænker over at det er midt om vinteren når man ser billederne 🙂

IMG_6465 IMG_6490 IMG_6493 IMG_6509 IMG_6514

Sidste punkt på mit program var receptionen – eller rettere, at finde vej til receptionen! Det var lige i nærheden, men jeg havde sat min lid til bilens gps og derfor ikke slået vejen op i forvejen. Gps’en belsuttede naturligvis ikke at ville tænde! Heller ikke selv om den blev genstartet adskillige gange. Den ville ikke vise vej. men pyt – jeg har jo heldigvis også en iphone, men havde jeg nu husket at lade den op, tænkte jeg? Ja, det kunne lige gå, den havde 27% tilbage…så jeg trykkede på ‘maps’…og så gik den ud! Argh! Skod-fon. Til sidst kom der heldigvis liv i gps’en og jeg fandt vej til receptionen – hvor både brudepar og gæster var totalt klar til at skære kage for og faktisk bare ventede på mig…ups…det var godt nok lidt en svipser, men det gik da heldigvis alligevel og kagen var nok den vildeste bryllupskage jeg endnu har set – og så smagte den endda himmelsk 🙂

IMG_6552 IMG_6683

Efter receptionen takkede jeg af og overlod parret til en forhåbentlig forrygende aften med alle deres gæster – og så skyndte jeg mig hjem for at komme i gang med redigeringen. Nu er billederne afleveret og så er der faktisk kun tilbage at håe på at de bliver glade for dem. Det var i hvert fald fantastisk sjovt at være på deres dag – selvom jeg godt nok blev udfordret på det tekniske plan. Men det var jo faktisk også netop en del af pointen og jeg krydser fingre for at en lignende chance byder sig igen en anden gang 🙂

6 Comments on Bryllup: A + M

 1. Laura
  december 30, 2015 at 3:37 am (3 år ago)

  Sikke en spændende mulighed! Kan godt forestille mig at der er en masse nerver når man sådan lidt har et pres over sig – for de forventer jo lidt at man præstere 🙂 For et par år siden var jeg forbi til en konfirmation for at tage billeder. Det var blot mine forældres naboer, men det var alligevel lidt angstprovokerende at være den der skulle have styr på lys, motiv, baggrund og så videre. Heldigvis blev de gode – og det syntes de også 😉 Gad godt tage billeder til flere af sådan nogle større events, men ved ikke om folk tør 😛

  Svar
  • hhmmmcd
   december 30, 2015 at 7:08 pm (3 år ago)

   Ja, det er jo lige præcis det – pludselig var det ikke godt nok at ‘de fleste’ billeder blev gode eller at ‘de fleste’ følelser og stemninger blev fanget – og det var lidt nervepirrende! Men bortset fra de enkelte svipsere synes jeg heldigvis at resultatet blev ret godt 🙂
   Jeg er også lidt bange for at skuffe folk og har derfor ikke rigtig turdet at prøve før – men jeg er glad for at jeg tog chancen og jeg gør det gerne igen 😀
   Selvom det er nogen man kender vil man jo virkelig gerne levere et godt resultat så sejt at du fik taget nogle gode konfirmations-billeder – er sikker på at konfirmanden var og er lykkelig for nogle gode billeder 🙂

   Svar
 2. Sacha
  december 30, 2015 at 8:42 am (3 år ago)

  Hvor lyder det som en sjov og lærerig opgave, og billederne her ser rigtig fine ud.

  Er selv blevet spurgt om jeg vil tage billeder til et bryllup i sensommeren, så har du nogle gode tips fra amatør til amatør, for det er nogle billeder som bare skal sidde lige i skabet.

  Svar
  • hhmmmcd
   december 30, 2015 at 6:14 pm (3 år ago)

   Tak! Jeg synes virkelig at det var sjovt – og absolut meget lærerigt! Det er noget helt andet at tage billeder til andre i forhold til de billeder jeg tager til hverdag hvor det som sådan ikke er vigtigt om de bliver gode eller ej 🙂
   Spændende med det bryllup du skal fotografere til! Skal du være med hele dagen? Hvis du skal tage portrætter vil jeg nok mest anbefale dig at finde et godt sted allerede inden dagen og helst aftale med brudeparret i forvejen hvor det skal være (tag dem endelig med på råd) – selv om jeg havde været rundt at finde nogle gode steder endte vi med at fryse så meget at vi kun brugte en enkelt lokalitet og som du kan se på billederne var den lige midt i byen og ikke super nem at arbejde med – biler og elledninger er bare ikke super romantiske :-p
   Hvis du skal være med resten af dagen kan jeg vist kun anbefale at huske at tjekke indstillingerne – hele tiden :-p
   Og tag hellere 10 billeder for meget end 1 for lidt – der kan altid sorteres senere 🙂

   Svar
   • Sacha
    januar 4, 2016 at 9:08 am (3 år ago)

    Det er søster og svoger, så jo jeg er med hele dagen 😀
    Har ikke hørt hvor meget de vil have jeg skal fotografere, men lige efter kirken er helt sikker.
    Vil skrive dine tips bag øret og så må jeg hellere få øvet mig på at tage billeder af mennesker frem til dagen, også når det ikke er opstillet 😉

    Svar
    • hhmmmcd
     januar 5, 2016 at 7:16 am (3 år ago)

     Hihi, ja – det synes jeg også er det sværeste. Brudeparret er nemt nok for de har jo selv bedt om at få taget billeder (og de ser i øvrigt altid så smukke og glade ud), men med alle gæsterne kan det godt blive lidt mere akavet hvis de føler at man hele tiden er foran dem med kameraet. Jeg prøvede at tage en masse billeder hvor de ikke opdagede at jeg fotograferede dem og det kom der faktisk nogle rigtig gode billeder ud af hvor gæsterne så glade og naturlige ud – jeg bruger en 85 mm linse til den slags sniger-billeder så jeg kan stå lidt på afstand, men stadig fange ansigtsudtryk 🙂

     Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.