Fokus-problemer

IMG_5638

Uh, jeg har simpelthen så svært ved at få lært mit ‘nye’ kamera at kende ordentligt – det er jo ikke helt nyt mere da det er fra i sommers, men jeg synes simpelthen ikke at jeg får helt samme billedkvalitet som med det gamle – på trods af at jeg er gået en klasse op. Jeg bruger de samme objektiver så det er næppe der problemet ligger selv om jeg har en fornemmelse at især min 85 mm nok godt kunne bruge en mikrojustering af fokus da jeg synes det er som om det skarpe felt er foskudt en smule i forhold til mine indstillinger – fokus punktet herover er fx på Emilies ansigt, men det er bollen og stolen, der er skarpest. Andre der har haft den slags problemer – og som har et løsningsforslag?

Min plan er faktisk at gå tilbage til det online-fotokursus jeg var på i begyndelsen af året og gennemgå alle lektionerne igen – denne gang ikke helt så meget med fokus på det tekniske som sidste gang, men derimod med fokus på at blive rigtigt gode venner med kameraet og dermed finde ud af om det er mig, objektivet eller huset, der trænger til at stille lidt skarpere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.