august 2015 archive

Nye sko – nu med indlæg

IMG_4137

Efter afhenting af nye indlæg i onsdags gik jagten ind på nye gode sko til Emilie. Emilies fod er meget smal og samtidig skulle der være plads til indlæggene, skoen skulle kunne spændes godt til på hele foden og give god støtte til hæl og ankel – så der var faktisk ikke mange valg-muligheder! Faktisk var der ét par sandaler og ét par sko, der levede op til alle krav. Men da begge par tilfældigvis var lilla var der ingen problemer med at få dem godkendt hos Emilie 😀

Skofus

Der er kæmpe forskel på den måde Emilie går på med og uden indlæg! Hun skal lige vænne sig til de nye sko, som i sagens natur er lidt større end de gamle, men det er ret vildt at se den måde hele hendes ben bliver rettet ud på pga. støtten fra indlægget. Hun er allerede efter få dage meget mere sikker når hun løber – super dejligt at se for det er jo lidt besværligt at skulle flytte rundt på indlæggene imellem de forskellige sko.

IMG_4130 IMG_4140

Vi fandt skoene til Børnenes dag i Skoringen og selv om vi ikke var så heldige at kunne finde passende sko blandt dem hvor man får 2 for 1’s pris fik vi en lille bonus i form af en Skofus-bamse (som Emilie har døbt Snofus 😀 ), en lille bog – og en pakke vingummier. Alt sammen noget, der gik lige i hjertet på E!

IMG_4147

Fra platfod til bandagist

IMG_3662

Orv, det står godt nok lidt stille herinde for tiden. Det er ikke fordi vi ikke laver noget, der er værd at skrive om! Tværtimod…

Men det var faktisk ikke dårlige undskyldninger det skulle handle om. Vi har nemlig været ved bandagist i dag. Og ja, jeg bliver nødt til at indrømme at jeg var nødt til at slå op hvad en bandagist laver da vores børnelæge lavede henvisningen…strengt taget er en bandagist (vist) en, der laver bandager, proteser og lignende – men de laver også indlæg til børn (og voksne), der er platfodede. Emilie er, som børnelægen så smukt udtrykte det, voldsomt platfodet. Det har vi sådan set været opmærksomme på længe og hun har fx brugt sandaler med en meget fast hælkappe som hjemmesko for at give den fornødne støtte til hendes ankler som er lidt hårdt pressede på grund af det ‘vrid’ hendes fod laver. Desværre er hælkappen ikke helt nok når platfodheden (helt klart et rigtigt ord!) er så udpræget som hos Emilie og desværre har vi ikke været opmærksomme på sålen i hendes sko. Hun har haft gode sko, men tilfældigvis alle med helt flade såler og det har hun har brug for er støtte i svangen.

Derfor har vi i dag fået lavet aftryk af hendes fod på både blåt papir og i lyserødt skum (sidstnævnte var helt klart det største hit). Og i næste uge kan vi hente hendes indlæg frisk fra trykken (eller hvor de nu kommer fra 😀 ). Hun kommer til at gå med indlæggene det meste af tiden, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at finde nogle sko til hende, der helt af sig selv har lidt mere støtte i svangen end de fleste børnesko. Er der tilfældigvis nogen, der kender til nogle gode mærker? Hvis du læser med Ann vil jeg også meget gerne høre om du med din uddannelse har nogle gode tips eller noget vi skal være særligt opmærksomme på?

Og her er den lille fod forfra. Platfod eller ej, børnefødder er altså bare det mest nuser i verden :-p

IMG_3664

Flytning #1

IMG_3303

Emilie er flyttet ind i prinsesseslottet. Hun har indrettet sig med havestole, en lyserød til Emilie og en grøn til Far, og motorcyklen er parkeret uden for døren. Hun er svært tilfreds med at der er myggenet for vinduerne så sum-bierne ikke kan komme ind, men hun er lidt utilfreds med at der ikke kan bestilles udbringning af små pakker med rosiner.

Vi andre tog en lidt spontan beslutning søndag morgen efter en dræbende varm nat i lejligheden. Vi flyttede. Det var egentlig planen at vente til i næste weekend, men med ugens fantastiske udsigt til sol og varme ændrede vi planen og flyttede med det samme. Varmen har nemlig alle dage været et af de største problemer i lejligheden – med store vinduer mod vest og ingen reel mulighed for at lufte ud har det været lidt som at bo i et drivhus – komplet med høj fugtighed og deraf følgende relativt dårligt indeklima. Og søvnløse nætter for hele familien. Søndag morgen kørte Emilie og jeg afsted for at mødes med mødregruppen og imens flyttede Jesper og Farmor Emilies seng, vores kommoder med tøj og et par andre fornødenheder. Og så enkelt var det faktisk. Så var vi flyttet. Og helt uden at vi vidste det blev lørdag aften derfor vores sidste aften på altanen. Den var smuk, kølig, klar – indbegrebet af det dejlige ved at bo lige netop i Gadevang. Vi snakkede om at vi ikke vil komme til at savne togene der skramler forbi næsten hele tiden. Eller lyden af naboens altan-dør, der åbner med bulder og brag og gang på gang vækker Emilie. Knallerterne, der afprøver deres topfart lige nede på stien eller den bilalarm, der kan høres henne fra parkeringspladsen hver dag.

Faktisk er der ikke ret meget vi decideret kom til at savne. Vi er mere end klar til at flytte. Også selvom flytningen i første omgang er midlertidig. Vi satte os i farmors have i går, spiste en is og fortalte Emilie at nu skal vi bo her.

‘Ja’, sagde hun.

Og så fortalte hun at hun havde kørt på traktor ude ved Nor. Det gjorde tilsyneladende ikke det store indtryk på hende, det der med ikke at skulle bo i lejligheden mere. På den måde er hun mere sej end mig for jeg synes faktisk at det er lidt vemodigt. Også selv om jeg glæder mig til at komme videre og selv om jeg er mere end taknemmelig over at vi kan bo her hos Farmor ind til vi overtager vores helt eget hus.

De næste par weekender kommer til at gå med at tømme lejligehden helt (og ikke mindst kælderen!), gøre rent og gøre helt klar til at overdrage nøglerne til den nye ejer. Forhåbentlig får vi sat et godt punktum for vores tid i Taastrup.

E ser i hvert fald ud til at være helt klar på at hjælpe med rengøringen:

IMG_2942

Curtain Call: Juli

IMG_5715

Juli i tal:

Antal feriedage: 8
Antal pakkede flyttekasser: 14
Antal tømte skabe: 3
Antal strandture: 2
Antal nye par sko: 0 (!)
Antal ødelagte spejlreflekskameraer: 1
Antal nyindkøbte spejlreflekskameraer: 2 (bare rolig, det ene er sendt retur!)
Antal overnatninger i telt: 1

Bedste oplevelse:

Ligesom i sidste måned er jeg så heldig at kunne skrive at der har været mange gode oplevelser! Vi har haft nogle fantastiske feriedage med Emilie og Emilie har haft nogle fantastiske feriedage sammen med sine bedsteforældre. Det er lykkedes os at give hende 3 fulde ugers ferie på trods af at vi begge arbejder på 1. år og derfor ikke har så meget opsparet ferie. Vi har nydt de gode sommerdage fuldt ud med strandture og legpladser og vi har hygget i regnvejret med bøger og legoklodser. Jeg ville faktisk ikke have det mindste imod hvis juli lige startede forfra så vi kunne opleve det hele igen.

Milepæle i Ekko-land:

Emilie har tydeligvis nydt at være på ferie i størstedelen af juli! Hun er nu næsten ble-fri om dagen og har den kun på hvis hun skal ud på tur eller når hun selv beder om det (hvilket ikke er så tit, for det er bare meget rarere at slippe for den :-p ). Hun var på ferie hos mine forældre fra mandag til fredag i en af ferieugerne og kom hjem fuld af historier om at køre på traktor og plukke kirsebær. Det var simpelthen det hyggeligste.

Hun er fortsat timevis om at falde i søvn om aftenen, men tilgengæld sover hun mere stabilt end nogensinde før. Det er sjældent at hun er ked af det mere end et par gange og jeg skal hilse at sige at jeg nyder (tilnærmelsesvis) at have fået min nattesøvn igen. Et par gange i løbet af ferien har hun ligefrem sovet til efter 7.30 og det er jo faktisk helt vanvittigt efter i mere end 2 år at være stået op senest klokken 5 😀

Bedste blog:

Jeg har i en periode ikke haft energi eller overskud til at følge med på alle de blogs jeg læste en gang, men der er nogle få som jeg stadig altid tjekker og hvor jeg glædes over alle indlæggene. Det er bestemt ikke de store glorificerede blogs, men derimod nogle piger som jeg har fulgt i lang tid og som jeg på en eller anden måde har fået et forhold til selv om jeg aldrig har mødt dem. Én af dem er Ann – jeg har fulgt hendes blog siden for snart 3 år siden da vi begge var gravide og nu hvor vi begge har 2-årige, afsluttede uddannelser og ‘rigtige’ jobs er det stadig lige hyggeligt at tjekke ind i blandt stjernerne. Kig over til Ann for en personlig blog med plads til børn, fagnørderi og masser af varme 🙂

Indbagt isbjerg

IMG_2767

Jeg er nødt til lige at vise endnu en ting fra På Gensyn Festen i lørdags! Min lillebror og hans kæreste har begge lige afsluttet deres uddannelser som henholdsvis lærer og cand.mag. i spansk og engelsk – og de har begge fået jobs med det samme som henholdsvis folkeskolelærer og gymnasielærer – i Nuuk! Derfor rejste de søndag morgen afsted imod deres nye liv i det høje, kolde og hvide nord. For at sende dem godt på vej kreerede mine forældre intet mindre end en isbjergs-kage! Den består af en brownie i bunden, en 8-9 liter vanille is og en kæmpe portion marengs – det hele har været en tur i ovnen hvilket faktisk giver en ret autentisk isbjerg-der-smelter effekt :-p

Jeg har aldrig været med til at lave indbagt is før og jeg synes at det lyder helt umuligt med is i ovnen – men isen er beskyttet af frossen kage i bunden og masser af marengs og den skal ikke være i ovnen ret længe – så det kan virkelig godt lade sig gøre. Og det smager fantastisk! Helt vildt fantastisk faktisk 🙂

Små fondant isbjørne og sæler og grønlandske flag akkompagnerede kagen:

IMG_2758 IMG_2768

Det var lidt vemodigt og med tårer i øjnene at vi tog afsked med to af mine yndlingsmennesker, der umiddelbart efter kage-spisningen satte kursen i mod København og videre til Kastrup – for selv i disse dage med internet og masser af flyforbindelse, er Grønland godt nok langt væk! Det er ikke sådan at de ‘bare lige’ kommer hjem for en weekend og selv om vi har en kæmpe drøm om at tage op at besøge dem så er det lige nu uvist hvornår vi ser dem igen. Sammen med vemodigheden er der dog en overvældende følelse af spændthed og eventyrlyst på deres vegne – da jeg rejste afsted på min jordomrejse efter gymnasiet skrev jeg på forsiden af min dagbog:

Om du har set det
Glemmer du det aldrig
Om du har elsket det
Er du fortabt
Et landskab i dit sind
Drøm i dit blod
Og længsel synger evigt i dit hjerte

(Digt af Halfdan Rasmussen, om Grønland)

Og det har været sandt lige siden – Grønland er noget af det vildeste, mest dragende, smukkeste og fjerneste jeg kan forestille mig – og det er underligt at tænke på at min lillebror, som plejer at være trygt plantet i Århus, nu kan kalde det for sit hjem. Men det er fedt at tænke på og jeg håber at Grønland tager godt imod dem – også selvom jeg godt ved at der er en risiko at det smukke land rammer dem så hårdt i hjertet at de aldrig helt kan finde sig til rette igen uden den Grønlandske himmel over sig 🙂

IMG_2769

DIY: Frugtugle

IMG_2554

Prøv lige at se denne her frugtugle, som min mor havde fundet på at vi skulle lave til min bror og svigerindes På Gensyn Fest i lørdags – er den ikke lidt cute? Den er lavet med (stor) inspiration fra Merethes Blog – jeg har blot ændret formen på ‘øjenbrynene’ og næbbet og brugt et pat skiver af en nektarin til øjnene i stedet for radiser. Frugtuglen stod hele eftermiddagen og passede godt på frugtfadet og selv om det var en voksen-fest fik han mange komplimenter med på vejen – en gang tror jeg at jeg vil lave en til Emilies fødselsdag i dagpleje/børnehave…hun syntes i hvert fald at han var ret sød og sagde mange gange ‘kan du lige løft´mig op, så jeg kan se uglen’ :-p

Både fødder, øjne, øjenbryn, næb og vinger er sat fast med enten tandstikker eller grillspyd så uglen var faktisk ret solid at flytte rundt med.

IMG_2562