Opskrift på pizza-snobrød

IMG_7152

Jeg har tidligere lavet mange snobrød. Som i virkelig mange snobrød. Jeg var aldrig tålmodig nok og resultatet var i 90 % af tilfældene en sort skal med ubagt dej indeni. Det var ikke en stor gourmet oplevelse – men det var død-hyggeligt. I 100 % af tilfældene.

I sidste uge var vi på besøg hos en gammel spejder-veninde som har slået sig ned på en skøn land-ejendom uden for Odense – selvfølgelig med bålplads i bunden af haven. Og lige dér fik det klassiske snobrød en helt ny dimension:

PIZZA-snobrød!

Før jeg siger mere vil jeg bare lige sige: MUMS!

Pizza-snobrød går i al sin enkelhed ud på at man trykker sin snobrødsdej ud til en flad pizza, smører tomatsovs på, drysser med ost og skinke (eller hvad man nu har lyst til), og så kommer tricket: Pizzaen skal nu rulles sammen til en pølse som kan snoes om snobrødspinden – det gør ingenting at der går lidt hul i dejen elelr at lidt fyld falder i bålet undervejs.

Og her kommer så trick nummer to: Snobrøddet bages langsomt over et glødende bål ind til det er brundt udenpå og færdigt indeni (sort skal med ubagt dej er selvfølgelig også en mulighed, men det kan virkelig godt betale sig at være tålmodig). Husk at du kan teste om brøddet er færdigt ved at skubbe det af pinden – hvis det glider af er det klar, hvis der sidder dej fast på pinden skal det have lidt mere.

Ekstra-tip: For en endnu mere pizza-agtig oplevelse kan du tilsætte oregano til dejen 🙂

Det her er en virkelig lækker måde at lave mad over bål – vi fik en salat til af hjemmedyrket spinat, rucola, pinjekerner og parmesan og på den måde blev det virkelig et helt måltid og ikke kun ‘brød’ 🙂

IMG_7131IMG_7094

Server meget gerne hjemmeplukkede jordbær til dessert. Eller forret. Eller som ekstra tilbehør. Jordbær holder altid 🙂

IMG_7114 IMG_7162

Emilie og Karoline har retning imod bålpladsen. Og jordbærrene.

:-p

IMG_7194

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.