Opskrift: Moules frites

IMG_6134

Efter 4 bryllupsdage er der ved at have udviklet sig en tradition for at Jesper planlægger dagen – og det er selvsagt en tradition som jeg er helt indforstået med!

I går havde han arrangeret afhentning og aftenpasning af Emilie hos farmor og hentede selv mig på arbejdet og kørte os over til madstæderne i City 2 hvor vi skulle hente blåmuslinger til aftenens Moules Frites.

Han afslørede planen på vej i bilen og jeg var nok sådan en lille smule ‘det-lyder-godt-nok-fancy-men-vi-må-hellere-lave-mange-pommes-friter-for-jeg-er-ikke-helt-sikker-på-at-jeg-bryder-mig-om-sådan-nogle-muslinger-agtig’…

På trods af en vis skeptisk over for blåmuslinger elsker jeg at prøve nyt i køkkenet så vi holdt fast i planen – og jeg synes altid at det er en fornøjelse at handle hos en rigtig fiskehandler og madstæderne er i det hele taget ret hyggelige så vi tussede lidt rundt og kiggede på de forskellige boder inden vi købte muslinger.

Aftenens positive oplevelse #1: Blåmuslinger til 2 personer fåes til den nette sum af 39 kroner! Jeg troede at det var meget dyrere!

Vel hjemme tilberedte Jesper muslingerne og lavede pommes frites (det er virkelig luksus, sådan at have bryllupsdag!) – og jeg må i det mindste indrømme at det er en meget dekorativ ret med de sorte skaller, hvid cremet sauce og grøn persille.

Aftenens positive oplevelse #2: Det smagte fuldstændig himmelsk! Altså, virkelig. Jeg har sjældent fået noget jeg syntes var så lækkert – og samtidig var det faktisk ret nemt at lave så det er helt klart en ret vi skal have noget oftere!

Til 2 personer:

1 net blåmuslinger
2 løg
2 fed hvidløg
1 djævelsk stærk chili (fx Jala Nolokia eller Habanero)
1 bundt persille
1/4 flaske tør hvidvin
1/4 l piskefløde
Salt og peber
Olivenolie

Rens muslingerne med en hård børste (dem vi købte var allerede rensede så det var nemt!). Sorter dem fra, der ikke lukker sig nr de får et lille bank.

Hak løg og hvidløg fint. Snit chilien meget fint. Svits løg, hvidløg og chili i en lidt olivenolie i en gryde, uden at det tager farve. Hæld muslingerne i gryden og hæld hvidvis over. Læg låg på og lad det dampe i 5-10 minutter, ind til muslingerne har åbnet sig.

Hæld 1-2 dl af væden over i en lille gryde og lad det dampe ind til ca. halvdelen. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Hæld saucen over muslingerne og vend det rundt med finthakket persille. Server i dybe tallerkner med håndskårne pommes frites til.

Ih, bare vi skulle have det samme igen i dag :-p

IMG_6142IMG_6128

Min yndlingsblomst er kornblomster så Jesper havde skaffet en hel buket fra en lokal mark 😀

IMG_6136 IMG_6145

Server evt. flødeboller til dessert. Flødeboller passer jo til alt :-p

IMG_6153 IMG_6154

4 Comments on Opskrift: Moules frites

 1. Laura
  juli 10, 2015 at 9:47 pm (4 år ago)

  Åååh, hvor hyggeligt og romantisk altså! Billedet af jer er virkelig også fint. Det lyder som om I havde en dejlig dag! Har faktisk ikke smagt Moules Frite, men det lyder lækkert 😀

  Svar
  • hhmmmcd
   juli 11, 2015 at 10:32 am (4 år ago)

   Det må du prøve! Det var virkelig usædvanlig lækkert – og ret nemt at gå til (jeg synes ellers at det lyder ret svært, men det var det ikke 🙂 )
   Og tak! Jeg sneg mig lige til et fjernudløser billede imens Jesper lavede mad :-p

   Svar
 2. Ann
  august 18, 2015 at 7:42 pm (4 år ago)

  Et forsinket tillykke – sikke en dejlig dag. 4 år går alt for stærkt!

  Svar
  • hhmmmcd
   august 19, 2015 at 9:11 am (4 år ago)

   Ja, det er vildt! Jeg har det stadig som om det kun er et øjeblik siden at vi blev gift :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.