Fotokursus, lektion 16: Døgnets lys

DSC_0023

Herover: Klokken 7.30.

Herunder: Klokken 13.00.

Nederst: Klokken 16.30.

Det er faktisk ret utroligt så stor variation der er i lyset i løbet af en dag – de fleste, der tager billeder elsker det bløde morgen og aften-lys, men der kan faktisk også komme noget smukt ud af at anerkende og bruge det skarpe og hårde middagslys. I weekenden bad mine forældre mig fotografere deres hus og derfor kom jeg til at tænke lidt ekstra over hvordan lyset falder på deres grund. På morgen-billedet (øverst) er søen fantastisk smuk! Spejlbilledet er super klart og farverne meget levende. Men selve huset er lidt overbelyst da solen falder direkte på det (jeg skulle muligvis have været endnu tidligere ude for at udnytte det skønne morgenlys). På det midterste billede falder lyset rigtig pænt på huset, men farverne i søen er ikke helt så spændende som på det første billede. På det sidste billede har jeg eksperimenteret med modlys – jeg synes faktisk at der er blevet rigtig fint og romantisk, men da opgaven var noget i retning af at lave et salgsannonce-billede synes jeg ikke at det er så hensigtsmæssigt.

Uanset hvilket billede jeg synes er det bedste så gav hele øvelsen mig en lille smule bedre forståelse for at udnytte det naturlige lys 🙂

DSC_0013 DSC_0001

2 Comments on Fotokursus, lektion 16: Døgnets lys

 1. Laura
  maj 19, 2015 at 10:39 am (4 år ago)

  Ej hvor er det fint! Og super god ide at sætte dem op mod hinanden på den måde. Det gav i hvert fald mig et godt indblik i hvordan lyset kan ændre billeder. Det har jeg egentlig aldrig selv eksperimenteret med, men det kunne være man skulle forsøge på et tidspunkt 🙂

  Svar
  • Charlie
   maj 19, 2015 at 4:51 pm (4 år ago)

   Ih, når i kommer afsted på jeres tur bliver der tid til at bruge dage på ikke at lave andet end at observere hvordan lyset ændrer sig i løbet af en dag – den slags tid er helt uvurderlig 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed .