52 uger #1: Godnat

1580

Hermed er et 52 ugers foto projekt skudt i gang. Projektet er baseret på dette fantastisk fine kursus og temaet i uge 1 (som jo godt nok skulle have været den første uge i januar, men nu bliver det altså nu) er ‘godnat’.

I skrivende stund (søndag aften) ser Emilie ud nøjagtig som på billedet herover – og når hun ser sådan ud er hun ganske enkelt ikke til at stå for. Vores aftenritual starter ved 19-tiden med at Emilie enten får et bad eller kommer direkte i nattøjet. Derefter får hun en brik-juice – med sugerør, siddende hos mor i sofaen. Dette element er måske ikke det mest politisk korrekte, men det sparer en opvågning i løbet af aftenen da hun med sikkerhed ikke er tørstig. Derudover er det hyggeligt at sidde stille sammen imens juicen inhaleres – søndag aften var det ‘grøn-juice-dag’ som Emilie kalder det når der er æblejuice på menuen. Derefter børster vi hår og tænder – begge dele typisk under en del protest, men der falder hurtigt ro på igen. Det sidste kvarters tid inden putte-tid bruger vi som regel på det Emilie har mest lyst til – ofte er det at ligge i sofaen og lade som om vi sover. Hun har en nøje plan for hvem der skal ligge hvor!

Lidt efter halv otte vælger Emilie en bog eller to, siger godnat til den der ikke skal putte, og trisser ind i seng. Det har tidligere været en kamp at få hende med ind i soveværelset, men for tiden forbinder hun selve putningen med noget hyggeligt og hun vil gerne ind at ligge og læse, med kugledynen på. Som regel ligger hun musestille og lytter til den bog hun har valgt og når den er slut er det sikkert som amen i kirken at hun siger: ‘Mor kan læse den igen!’. Af en eller anden grund synes jeg at det er mega træls at læse den samme bog to gange – jeg vil hjertens gerne læse to bøger, eller endda fire bøger, men jeg gider (åbenbart) ikke læse den samme to gange i træk. Som regel tager jeg mig dog sammen og læser den igen for det er jo egentlig et meget sødt ønske og det er tydeligt at hun suger historien til sig og at den sætter sig fast i hendes lille hoved når hun får lov at høre den igen.

Derefter synger vi et par sange og snakker lidt om dagens begivenheder. Herefter er Emilie typisk en halv times tid om at falde i søvn – hun nulrer stadig vores hals eller kind for at finde tryghed så vi sidder hos hende ind til hun sover. Det er hyggeligt, men det kan også være enormt frustrerende når hun i laaang tid, næsten sover, men hvis man tænker på at rejse sig vågner hun med sikkerhed. Men til sidst – ja, så sover hun og så er hun simpelthen så nuttet at det er lige før man får lyst til at blive siddende selvom man lige før syntes at det var noget så vigtigt at komme ind i stuen… 🙂

Herunder har E lige været i bad, juicen er drukket og hun prøver at charme sig ud af at skulle finde en bog så vi kan komme ind at putte (det er lige ved at lykkes):

1474

Her har hun til gengæld selv sat sig ind i sengen med et udvalg af bøger:

1542

Efter kugledynens ankomst for et par måneder siden er vores aftener helt klart blevet bedre (for slet ikke at snakke om vores nætter, men det er en anden historie). Emilie vil gerne have dynen på om aftenen og som beskrevet oven for ligger hun typisk meget stille og slapper af imens vi læser. Hun sparker typisk dynen af efter et par timer, men alligevel synes jeg at det virker til at den har en rigtig god effekt.

Næste uges tema er: Guilty Pleasures.

 

 

2 Comments on 52 uger #1: Godnat

 1. Laura
  april 28, 2015 at 2:00 pm (4 år ago)

  Jeg har faktisk overvejet at lade mig inspirere af temaerne fra ABMs 52 weeks challenge. Efter halvandet år med et billede hver dag i mit Project 365, er jeg ved at køre lidt død. Det kunne være hyggeligt med sådan nogle temaer som godnat og guilty pleasures for at have noget mere målrettet at tage billeder af 🙂

  Svar
  • hhmmmcd
   april 28, 2015 at 4:15 pm (4 år ago)

   Ih, jeg har simpelthen også så mange gange overvejet en 365 dages udfordring! Jeg synes bare at det virker så overvældende…men det er fedt at se dine billeder og jeg kan godt lide tanken om at huske en lille ting fra hver eneste dag på den måde 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.