Helt-i-orden-skuffe – og 5 tips til at holde orden

Min gamle MALM kommode fra IKEA har efterhånden tjent mig i mere end 10 år – og faktisk har den øverste skuffe indeholdt næsten nøjagtig det samme i alle 10 år. Make-up, hår-ting, lidt smykker. Indsatserne er bygget af min morfar og har også været her i alle 10 år (ingen grund til at ændre på ting, der virker…). Emilie vil gerne sidde på kommoden om morgenen imens jeg reder hår – og hun synes at der er mægtig mange spændende ting at pille ved…derfor kræver skuffen for tiden lidt hyppigere oprydninger end tidligere… :-p

Her er mine fem bedste tips til at holde god skuffe-orden:

1) Smid ud! I en skuffe som denne her er der overraskende ofte halvtomme make-up dimser, der ikke længere bliver brugt, knækkede hårelatiskker, alle mulige småting der ‘lige-bliver-lagt-på-rigtig-plads-senere’ og tilfældige andre dimser – ud med dem 🙂

2) Sortér. Del de ting, der skal være i skuffen op efter hvad de bruges til og find på et system så de kan holdes adskilt. Man kan aldrig få kasser nok :-p

3) Minimér. Jeg havde tidligere virkelig mange forskellige, billige, øjenskygger der uvægerligt ofte rodede lidt rundt i skuffen – nu har jeg én, som til gengæld er rigtig god – dette råd handler ikke så meget om at smide ud (det er jo allerede dækket i punkt 1) men om at overveje hvad der købes ind. Less is (sometimes) more.

4)Tillad lidt kaos. Haha…så skulle man høre det med. Jeg trives bestemt ikke med uorden – men jeg trives naturligvis heller ikke med at bruge al min tid på at rydde op så jeg øver mig i at tillade en hvis grad af uorden… :-p

5) Læg låg på. Ting, der ikke kan ryddes ordentligt op kan opbevares i lukkede kasser – så ser det pænt ud selv om en smule kaos får lov at råde. I kassen, der ses i øvre højre hjørne på billedet herunder, har vi medicin skab. Der er for så vidt ikke decideret uorden i netop denne kasse, men hovedpine-pille-pakker og diverse cremer til babyhud er ikke ligefrem pæne at se på – så derfor har de fået låg på :-p

 

2 Comments on Helt-i-orden-skuffe – og 5 tips til at holde orden

 1. Ann
  februar 17, 2015 at 8:45 pm (4 år ago)

  Dejligt at møde en ligesindet 😉 Fin skuffeorden!
  Jeg tager også en ryd-op-dag engang imellem og rydder ud i alt det jeg ikke bruger. Jeg plejede at være en gemmer, men nu er jeg blevet barsk (hænger sammen med at bo i lejlighed, tror jeg) og smider mange ting ud, som har haft sin tid. Den knaldrøde neglelak der er tørret ind, får ikke ligesom nyt liv, overnight? 😉 Ud med den! Prøver at lære manden det (dog ikke mht. neglelakken) 😀 men at der ikke sker noget ved at ting vi ikke bruger, bliver smidt ud og at vi får ryddet op. Er der orden i sagerne, har jeg det meget bedre 🙂 Dog uden at være hellig, mit køkken ligner tit noget der er sprunget i luften, men i det store hele, elsker jeg orden og systemer.

  Svar
  • Charlie
   februar 23, 2015 at 10:22 am (4 år ago)

   Ej, undskyld at jeg slet ikke har fået svaret – tak for din kommentar!
   Lille Lejlighed + Små børn = Smid ud! Sådan må det være 😀
   Men altså – vores lejlighed ligner også Jerusalems ødelæggelse det meste af tiden…men det ændrer ikke på at jeg bliver GLAD når der er orden – det letter bare ligesom lidt på humøret når alting ligger på deres plads :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.