Do’s and dont’s: At fjerne maling fra fliser vol. 2

Der var en gang hvor jeg tænkte at det var en rigtig god ide at male gulvet på vores badeværelse sort.Et par år efter tænkte jeg at det var en rigtig god ide at fjerne den sorte maling igen.Mildest talt ville det nemmeste have været bare at lade gulvet være som det var, da vi flyttede ind. Men altså – det ville der jo på den anden side ikke være meget sjov ved…

I sommers skrev jeg om at fjerne maling med brun sæbe og knofedt og selv om det tog lang tid så var det faktisk ikke nogen dårlig løsning. Fliserne blev rigtig pæne, men det var smadder svært at fjerne den sorte maling i fugerne. Det gik jeg så og grublede lidt over.

Ok, med ‘lidt’ mener jeg ‘i adskillige måneder’.

Jeg afprøvede forskllige ting. Først en ‘fugepen’ (den lille tusch til højre på øverste billede), men det blev bare ikke ordentligt – der kom maling på fliserne og de sorte maling-rester i fugerne blev ikke dækket.

Så prøvede jeg at male fugerne med hvid beton-maling. Det var en rigtig dårlig ide. Don’t even think it.

I et stykke tid overvejde jeg at kratte fugerne op og fylde ny fugemasse i. Jeg tror at det ville have været den pæneste løsning, men ikke ligefrem et onsdag-aftens projekt.

Tilsidst fandt jeg noget, der hedder ‘fuge-make-up’. Det lød jo rigtigt! Ideen er at man med en svamp maler fugerne med en særlig type maling, som ikke kan binde på fliser. Altså, man rengør fugerne rigtig grundigt og så pøser man faktisk bare maling på – det gør ikke noget at man maler lidt på fliserne (jeg havde maling på 1-2 cm hele vejen rundt om hver flise da jeg var færdig). Efter et par timer kan man så lige vaske den maling, der er på fliserne af med vand. Altså, det er ideen. I praksis kan man ikke bare ‘lige’ vaske den overskydende maling af – men med en smule skrubben var det faktisk muligt at få malingen af fliserne og fugerne blev pæne.

Man kan godt se at fugerne er malede – men jeg er godt tilfreds med resultatet og meget godt tilfreds med ikke at skulle gøre mere ved det gulv :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.