Fotokursus, lektion 5: Naturlige linjer

Nøj, der er meget fotokursus på bloggen lige nu! Jeg er helt vildt med det – og så har jeg jo samtidig haft ferie så jeg har haft dejlig meget tid til at tage billeder 😀

I min lektion om komposition er der maaange lektier! Ind til videre har jeg prøvet at bruge det gyldne snit og anerledes vinkler – i dette her billede har jeg ikke brugt nogle af delene :-p

Til gengæld har jeg prøvet at bruge de linjer som var i det lille legehus, som Emilie syntes at det var hyggeligt at sidde i, til at skabe en naturlig ramme. Lektien hedder ‘naturlige linjer’ og det er jo i sagens natur ikke et begreb, der kan bruges i ethvert billede, men når situationen er til det er det en god ide at tænke over om de linjer, der er i et billede rent faktisk er henholdsvis lodrette og vandrette – jeg bruger fokuspunkt-gitteret som kan ses når man kigger igennem linsen, til at tjekke hvorvidt horionten fx er vandret eller, som i dette tilfælde, at de lodrette linjer i legehuset er parallelle med billedets kanter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.