Tag med på fotokursus, lektion 1: Fokus

Jeg har fået dette foto-kursus i julegave og har straks kastet mig ud i det. Kurset består af 24 lektioner med gode råd, praktiske informationer, videoer og ikke mindst en masse inspiration. Jeg er nået til lektion 6-7 stykker og ind til videre er det super godt. Jeg er vant til at fotografere i auto-mode og selv om det ofte går ganske udmærket så har jeg længe gerne villet udnytte kameraets muligheder bedre – i dette kursus bliver teorien gennemgået på aldeles forståelig vis og efter hver lektion er der lektier. Åh, det er som at være tilbage på skolebænken! På den gode måde, forståes 🙂

Mine første lektier handler om fokus. I auto-mode vælger kameraet hvad det vil fokusere på og hvad, der skal være sløret. Som oftest er kameraet skam meget dygtig til at vælge, men en gang imellem kan jeg bare ikke få fokuseret på det jeg gerne vil – og det er smadder irriterende. Men NU kan jeg 😀

Her er beviset :-p

Helt kort handler det om at vælge hvilket fokus punkt kameraet skal bruge. Hvis du har lyst til at hoppe med i denne kursus-føljeton (der kommer flere lektier løbende) er det bare ind at finde manualen til dit kamera og finde ud af hvordan fokus punkterne bruges manuelt. På mit Canon kamera skal man trykke på den knap, hvor symbolet er en firkant med fem små firkanter inden i og punkterne vælges så med enten pile-tasterne eller hjulet 🙂

 

9 Comments on Tag med på fotokursus, lektion 1: Fokus

  • Charlie
   december 29, 2014 at 6:47 pm (5 år ago)

   Dejligt at høre 😀

   Svar
 1. Jeanette | Villa Villekulla
  december 29, 2014 at 10:24 pm (5 år ago)

  Ej, det er spændende! Jeg følger også med. Er allerede vildt imponeret! Hvilket Canon kamera har du? (jeg har nemlig også et)

  Svar
  • Charlie
   december 30, 2014 at 8:05 am (5 år ago)

   Fantastisk 😀
   Jeg har et Canon EOS 550D med en standard-linse (18-55 mm) 🙂

   Svar
  • Jeanette | Villa Villakulla
   december 30, 2014 at 10:38 pm (5 år ago)

   Tak for svar 🙂 Jeg har et Canon EOS1000D uden en tilkøbt linse desværre. Kan jeg så stadig få en masse ud af din vejledning her, når en sådan mangler?

   Svar
  • Charlie
   december 31, 2014 at 6:17 am (5 år ago)

   Det kan du helt sikkert – 1000D er så vidt jeg ved (og lige kan læse mig til) i stand til alt det samme som mit kamera. Jeg har heller ikke en tilkøbt linse (selv om jeg drømmer om en :-p ).

   Svar
  • Charlie
   december 31, 2014 at 6:20 am (5 år ago)

   Hvis du vil lege lidt med fokuspunkterne er det den samme knap som du bruger til zoom (ved din højre tommelfinger når du holder kameraet klar til at tage et billede) 😄

   Svar
  • Jeanette | Villa Villakulla
   januar 3, 2015 at 4:07 pm (5 år ago)

   Mange tak for svar. Jeg bruger faktisk slet ikke de zoomknapper (??) ved min højre tommelfinger. Har altid bare ladet dem være. Men det er altså dem jeg skal eksperimentere med, hvis jeg vil have samme effekt som nu på dine billeder?

   Jeg må vist hellere finde den manual frem 😉

   Svar
  • Charlie
   januar 3, 2015 at 6:05 pm (5 år ago)

   Det skal du ikke være ked af – jeg har heller aldrig prøvet at bruge dem før! Jeg vidste bare ikke loge hvordan jeg skulle forklare dem 🙂
   Glæder mig til at se hvad du finder ud af hvis du viser det 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.