Fotolektion 3: Nye vinkler

Uh, denne her lektion synes jeg er lidt svær! Opgaven er at tage billeder fra en ny vinkel – de allerfleste af mine billeder er taget fra i omegnen af 166 cm eller 86 cm over jorden. Det er nemlig mit eget og Emilies udsigtspunkt – for at løse opgaven prøvede jeg derfor at komme højere op. Heldigvis har vi et solidt spisebord så der kravlede jeg op og knipsede et par billeder af Emilie, der legede med sit nye Duplo (sikkert til stor morskab for vores genboer :-p ).
Ideen er sådan set god nok, men resultatet er ikke helt godt. Der er lidt mørkt nede i Emilies Lego-hjørne og jeg er ikke nået til lektionen om lukkertid og den slags endnu og derfor kunne jeg ikke helt få det til at spille (derfor er farverne ændret i photoshop :-). Til gengæld prøvede jeg at fokusere manuelt på et punkt lige imellem Emilies øjne og det er faktisk en god ting at huske – når kameraet fokuserer på øjnene gør den, der ser billedet også og det gør billedet mere interessant end hvis fokus havde været på hendes hår eller skuldre.
Forresten skrev Ann til et af de andre foto-kursus indlæg at hun gerne ville følge med, men at hun sjældent får hevet det store kamera frem – telefonen er jo altid lige ved hånden og det er bare meget nemmere lige at snuppe et fon-billede når junior fx laver noget sjovt. Det er helt fint! Det fantastiske ved dette her foto-kursus er netop at det ikke kun handler om kameraets specifikationer. Når man tager billeder med telefonen kan det sagtens betale sig at huske at tænke over komposition – fx det gyldne snit eller som i denne lektion, vinklen hvorfra billedet tages 🙂
Til sidst lige et link til det rigtige kursus hvor der er meget mere information: DSLR basics 🙂

2 Comments on Fotolektion 3: Nye vinkler

 1. Karina Viki
  december 30, 2014 at 7:11 pm (5 år ago)

  Sjovt med fotokursus 🙂 jeg følger med, også selvom jeg som nævnt også mest bruger mobilen.. og lidt sjovt for uden at tænke over det har jeg brugt både det gyldne snit og nye vinkler i nogle af billederne i mine seneste blogindlæg, alle billeder er taget med mobilen, så sidder da lige og klapper mig selv lidt på skulderen, ha ha 😀

  Og godt nytår til dig og familien 🙂

  Svar
  • Charlie
   december 30, 2014 at 8:10 pm (5 år ago)

   Sejt! Mobilen er jo som oftest det der er lige ved hånden og jeg synes virkelig at nye telefoner er i stand til at tage rigtig gode billeder – især når man tænker lidt over vinkler og den slags 🙂

   Og tak! Godt nytær til jer også 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.