Årets konfekt

Uh, jeg har fået lov at lave konfekt i år så her dufter af chokolade, marcipan og nougat. Der er blevet trillet, trykket og hældt chokolade i forme – i år bliver det til ‘traditionelle’ konfektkugler med nougat og mandler, lyse trøffel hjerter (pt. er chokoladen ved at smelte) og fyldte chokolader med hindbær og hvid chokolade.

En hurtig opskrift på sidstnævnte:

Hak 500 g mørk chokolade. Smelt 2/3 over vandbad. Tag skålen op ad vandet og tilsæt resten af chokoladen. Rør rundt ind til chokoladen er fin og blank. Hæld i en chokoladeform (jeg foretrækker silikone for så er jeg sikker på at kunne få chokoladerne ud, selv hvis tempereringen ikke er gået helt efter planen. Sørg for at der er chokolade godt op ad siden på hver form. Bank formen let mod bordet for at slippe af med luftbobler. hæld så meget chokolade som muligt tilbage i skålen. Skrab overskydende chokolade væk med en dejskraber. Sæt på køl ind til chokoladen er helt størknet.

Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad. Giv 100 g frosne hindbær et hurtigt opkog og blend dem derefter. Bland hvid chokolade, hindbær og 15 g smør og hæld det i chokoladeskallerne. Fyld næsten helt op. Sæt chokoladerne tilbage på køl.

Imens gensmeltes den mørke chokolade (det du hældte ud af formene). Hæld det over chokoladerne så bunden er helt dækket. Tør overskydende chokolade væk med en dej-skraber. Tilbage på køl i mindst en time.

Vend forsigtigt chokoladerne ud på et stykke bagepapir. Opbevar på køl i en lufttæt beholder.

Så er den eneste udfordring faktisk at holde fingrene fra dem ind til jul… :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.