november 2014 archive

A Kan Ik

I ugens løb, er der én, der har lært at sige ‘jeg kan ikke’. Og det er en god frase! Tilsyneladende… :-p

‘A kan ik’ tage mine bukser af. Nej. Men de skal også blive på.

‘A kan ik’ komme op på bordet. Nej. Men det må du heller ikke.

‘A kan ik’ nå kontakten til lyset. Nej. Men du må heller ikke lege med lyset.

‘A kan ik’ få min hjemmesko af. Det kan du faktisk godt. Prøv igen.

‘A kan ik’ bladre i bogen. Nej. Du er kommet til den sidste side. Der er ikke flere.

‘A kan ik’ få min wheely bug over dørtrinnet imens jeg sidder på den. Prøv igen, du kan godt løfte den. ‘A kan ik’, A kan ik’, ‘A KAN IK’…’A kan GODT!’

‘A kan ik’ komme op i badekarret. Nej. Men du skal heller ikke i bad lige nu.

‘A kan ik’ komme op på stigen fra den side hvor der ikke er nogle trin. Det kan du godt, men du er nødt til at lægge de to bamser og dukken fra dig først.

‘A kan ik’ åbne kassen med puslespilsbrikker ‘mor hjælp’. Ja, nu skal jeg hjælpe dig.

‘A kan ik’ få Frida, Lille Hund, Store Kaj, Lille Kaj OG Dukke til at sidde pænt på gyngehesten. Nej. Det kan jeg heller ikke…

‘A kan ik’ nå kiksene. Nej. Der er en grund til at vi har sat dem uden for din rækkevidde…

En hjælpende hånd

Det er egentlig utroligt at der nogensinde er uvasket tøj herhjemme med den entusiasme den ene af os udviser for at lægge tøj i vaskemaskinen :-p

Tilskud til kosten

Sponsoreret indlæg

Her er jeg lidt på gyngende grund. Jeg har nemlig flere gange bedyret at jeg kun tager imtod kampagner, der passer ind i bloggens tema og som omhandler emner jeg alligevel ville have skrevet om.

Dette her indlæg handler om kosttilskud. Jeg har aldrig før taget nogen former for kosttilskud (med undtagelse af sporadiske vitaminpiller samt jern og D-vitamin da jeg var gravid). Derfor har jeg heller aldrig skrevet om kosttilskud. Altså passer emnet statistisk set ikke ind i bloggens tema.

Sorry.

Men. Da jeg læste mailen med tilbuddet fra FUTURA, med fingeren på slet-knappen, kunne jeg pludselig se hele den lange, mørke vinter foran mig. En træt vinter uden overskud fordi alting kører lidt i survival mode og nattesøvn er en by i Sverige.

Derfor tænkte jeg at hvis jeg kan snyde mig til en smule overskud i form af kosttilskud så ville det måske slet ikke være så dumt. Så jeg takkede ja til kampagnen.

Jeg blev dog faktisk en smule overvældet over mængden af kosttilskud! SÅ mange piller kan det umuligt være smart at spise på en gang så derfor startede jeg med tranebær (det ved man da hvad er) og nogle piller der hedder ‘immunforsvar’ – immunforsvaret skranter pr definition på denne årstid!

Tranebær-shottet smager ikke decideret godt (i modsætning til helt almindelig tranebærsaft som er fantastisk) så det kommer jeg nok ikke til at investere i fremadrettet.

Immunforsvarspillerne smager decideret grimt, men det er næppe deres formål at smage godt så det er helt ok – pillerne er en urtekombination med C-vitamin, der (i teorien) bidrager til at mindske træthed samt at opretholde et godt immunforsvar. Jeg må faktisk sige at jeg var sådan semi-syg inden jeg begyndte at tage pillerne, så blev jeg rask og så fik jeg bihulebetændelse da jeg holdt op med at tage dem…jeg tror dog ærlig talt ikke at pillerne havde den store indvirkning på den historie, det var vist lidt tilfældigt – jeg kan dog konkludere at pillerne med sikkerhed ikke skadede!

Jesper meldte sig frivilligt til at afprøve Dobbelt-D + Kalk og Fiskeolie – han lider af vinterdepressioner så Dobbelt-D skulle være godt. Umiddelbart føler han at pillerne hjælper lidt på sæsonens afmatning så det er perfekt. Fiskeolie er godt for hjernen, men ærlig talt var Jesper ret klog i forvejen så jeg er ikke sikker på at der er den store ændring at mærke… :-p

Sådan helt overordnet set må jeg nok sige at jeg ikke er helt solgt på ideen om kosttilskud. Jeg føler ikke at det gør nogen markant ændring for mit system – derimod synes jeg at det er temmelig besværligt at huske at spise pillerne (hvilket måske bidrager til at jeg ikke føler at de virker…) – men på plus-siden kom alle pillerne med en virkelig fin opbevaringskasse og den kan jeg i hvert fald sagtens bruge :-p

 

808

Sponsoreret indlæg


Ugh! Blitz-billeder! Jeg hader blitz-billeder…kom igen lys!

Efterhånden kommer vi vist ikke uden om at det bliver vinter i år. Med det milde efterårsvejr, der varede helt ind i november var jeg ellers lige ved at tro at Kong Vinter havde abdiceret, men det lader til at han bare har været på en god lang ferie…

Vores lejlighed er ikke verdens tætteste så når det bliver koldt udenfor bliver det også koldt indenfor. Den mindste i familien nægter fortsat at have dyne på om natten og, på trods af at der er skruet godt op for radiatoren, bliver hun ret kold, sådan ud på de små timer.

Enter uld! Ekko har adskillige uld-natdragter, men vi kan tilsyneladende aldrig få natdragter nok så da Bilka spurgte om vi ville teste deres nye 808 serie var jeg ikke sen til at sige ja! Strengt taget er der vist ikke tale om nattøj, men pyt med det – i nat har Ekko den blødeste bluse i ren merino uld og tilsvarende, meget pink bukser på (sættet hun har på, på billedet). Tøjet er virkelig blødt og nemt at få på og der er ingen syninger eller knapper, der generer så det er ret perfekt at sove i – derudover er jeg vild med den kraftige pink farve! Den passer så fint til lyse Ekko og får hende til at se super frisk ud.

Derudover har vi modtaget en body, også i merino uld og et par hvide bukser med uld yderst og bomuld inderst – igen; super bløde sager med god pasform – og det kradser ikke!

Oppe i Norge…

Jeg er lidt træt i hovedet efter en lang og intens kursusdag, men det har været super spændende. Jeg nåede ikke tilbage til Stavanger før efter mørkets frembrud, men i dag var det tørvejr så der var lidt bedre mulighed for at eksperimentere lidt med lukkertiden 🙂

Havepromenaden i Stavanger:

Og downtown (der er hygge for alle pengene):

Ikke mindst i de overdådige julebutikker:

Jeg gik i dag en tur igennem ‘Old Town’ – en helt stille, lillebitte, gammel bydel fuld af de sødeste og skæveste huse:

Jeg ved ikke hvad der er, der gør det, men døre kan bare have så meget personlighed:

Til gengæld ved jeg godt at man ikke må tage billeder ind af fremmede menneskers vinduer. Fy mig! Men prøv lige at se hvor hyggeligt der er derinde! Det er som en lille tidslomme fuld af den slags charme som H.C. Andersen skrev om. Jeg følte mig fuldstændig som den lille pige med svovlstikkerne, alene ude i mørket med mit kamera. Og derinde var der varmt, hyggeligt og helt fantastisk.

I det hele taget var ‘Old Town’ usædvanligt charmerende – jeg er virkelig glad for at jeg fik forvildet mig derind 🙂

Stavanger by night

Jeg kyssede mine to yndlings-mennesker farvel ved frokosttid og gik ud af døren med et ‘hej-heeeej mor’ – og en lille klump i halsen. Der er lang tid til jeg ser dem igen onsdag morgen!

Samtidig er det virkelig skønt at være afsted. Jeg har glædet mig til alene-tid. Og til kursus-tid. Jeg glæder mig til at lære noget nyt, at skrue ned for ‘Mor’ og op for ‘Charlotte’ – og som jeg sidder her alene på hotellet med udsigt over havnen og fuldstændig ro imellem ørerne giver jeg mig selv lov til at slappe helt af.

Jeg skyndte mig straks at gå på en lille foto-safari, men regn og mørke er ikke rigtig mine venner…dog er der fint, her i Stavanger. Regnfuldt og halvkoldt – men fint på sådan en charmerende, norsk måde.

 

Dinos Legeland

Ok, konceptet ‘legeland med dinosaur og vulkan tema’ kan jo kun være godt!

Og det var skam også ret fantastisk – støjende og kommercielt, men ret fantastisk 🙂

Legelandet ligger i Ishøj og hvis man kommer kort efter åbningstid (klokken 9 i weekenden) er der faktisk ikke voldsomt mange børn (læs; der er ikke voldsomt meget støj). Det koster 69 kroner for små børn (lidt mere for større) og er gratis for voksne.

Ekko ville gerne hilse på de ‘bitte’ dino’er – de store gik vi lige i en fin bue uden om… 😛

Der er et område forbeholdt små børn (yngre end 4) med kuglebad, cykler, klatretårn, klodser og alverdens legeredskaber – Ekko var svært tilfreds – hun blev helt lykkelig hver gang hun fik øje på noget nyt…hvilket var nærmest hele tiden.

I områderne til de større børn er der vilde rutschebaner, høje klatretårne og alt muligt andet – hele tiden krydret med lidt fra forhistorisk tid. Det er virkelig gennemført med kæmpe vægmalerier og store figurer hist og pist.

Ekko var behørigt glad for vulkanen (man er vel geolog-barn) – hun brugte lang tid på at komme op og glide ned ind til hun endelig nåede de blå dutter og så var hun klar til at gå videre til det næste :-p

Kort sagt; Dinos legeland er så afgjort et besøg værd, uanset om det er med små eller store børn 🙂

På en grå lørdag

Vi har ikke set solen i dag. Jeg har hørt rygter om at der har været op til 18 grader, men fra vores vinduer så verden grå, våd og lidt trist ud, pakket ind i tyk tåge. Selv mine billeder er blevet sort/hvide! Så vi blev inde. Og byggede hule. Og byggede med klodser. Og tegnede. Og legede med dukker. Og hyggede. Med feber und alles.

Ekko har haft feber hele dagen, men ellers lader der ikke til at være noget i vejen. Når hun bliver spurgt hvor det gør ondt siger hun ‘arm av pus’ (= det gør ondt i armen, pust på den). Det er dog næppe armen, der er skyld i feberen da hun siger av til den fordi hun blev bidt i dagplejen i onsdags…

Feberen har ikke været så slem at vi ikke kunne lege ‘sammen med dig’ – så her er alle vennerne på rad og række, placeret af Ekko :-p

Og se! Hun har fået pandehår! Hun sad lige så musestille og lod sig klippe så det er faktisk ganske lige…men naturligvis kortere end beregnet…