oktober 2014 archive

Lejr-liv i Canada

Jesper er ude at spille og Ekko gik i seng klokken halv 7 med feber og har ikke sagt en lyd siden…så jeg sidder her helt stille, ganske mutters alene og drømmer mig lidt tilbage til ‘verdens-dejligste-ferie’ – og i må gerne komme med på rejsen 🙂

Én af de ting vi var spændt på hjemmefra var hvordan det ville være når vi ikke var ude at opleve, men ‘bare’ hjemme i lejren – hvad laver man egentlig på sin lejrplads? Når RV’en er hooket op og man ikke kan komme længere end ens ben kan bære en?

Vi etablerede med det samme en ret fast rutine; op klokken 6 (eller tidligere alt efter Ekkos sovehjerte), morgenmad i bilen, ud på eventyr, frokost, middagslur – og så var vi i lejren typisk fra ved 14-tiden. Det bliver faktisk til ganske mange timer på relativt primitive campingpladser. Lykkeligvis var vi ovenud heldige med vejret og kunne være ude næsten lige så meget som vi havde lyst og de canadiske skove er da ingenting om ikke en af verdens største naturlegepladser:

Dog havde flere af dem også etableret almindelige legepladser – typisk blot med en gynge og en rutchebane, men mere skal der jo heller ikke nødvendigvis til:

I en helt almindelig hverdag, hvad enten den foregår i en lejlighed i Høje Taastrup eller i en canadisk national park, hører der nogle pligter såsom tøjvask og madlavning – jeg ville blot ønske at tøjet duftede lige så godt herhjemme som da det havde hængt til tørre i Jasper og at udsigten fra mit køkkenvindue indeholdt lidt flere bjerge :-p

Vi havde ikke hjemmefra gjort ret meget ud af at undersøge forholdene på camping pladserne og da de havde charmerende navne som ‘Trailer Court’ og ‘Hard Side’ forventede vi nok heller ikke den store romantik…derfor var det en fantastisk glædelig overraskelse at pladserne faktisk var super charmerende og gerne placeret med adgang til fx badning i floder:

Derudover havde vi altid vores egen lille niche med picnic bord og bålplads:

Meen, på trods af de fine borde købte vi et par lidt mere magelige stole :-p

Et godt tip når man har små børn med ud i vildnisset er ikke at gå ned på snacks! Vi medbragte i hvert fald forbløffende store mængde juice, kiks og frugt…og det meste fik da ben at gå på inden vi var tilbage i Calgary :-p

Nogle ganske få dage var vejrguderne ikke på vores side…en dag vågnede vi op med frost på næsen og måtte skrue helt op for bilens heater (og pakke Ekko ind i alt hendes tøj)…på trods af kulden var det faktisk en af de hyggeligste morgener hvor dynerne kom med ned til morgenbordet:

Og som bekendt findes, der jo ikke dårligt vejr. Kun dårlig påklædning…

Og til sidst; den dejligste lejr-krammer; mor og datter nyder udsigten over en dyb bjergsø (moren gør i hvertfald, datteren kigger nok snarere på ænder…).

Og nu er klokken halv ni og feberbarnet har stadig ikke sagt en lyd…så jeg må vist hellere lige tjekke om alt er i orden derinde… 🙂

Savnet

Uanset hvor skønt det var med en voksen-dag i sommerhuset. Uanset hvor fantastisk det er at Ekko nyder at være sammen med sine bedsteforældre (og vice versa). Det var dejligt at komme hjem!

Denne her lille bølle, var en savnet lille bølle i lørdags – og hun tog i mod med kys, kram og grin da vi endelig kom hjem, så noget tyder på at vi også var savnede forældre.

Herover siger hun ‘Milie SOVER’ og så griner og griner hun over hvor sjovt fundet på det er at sove lige midt på stien :-p

 

En weekend uden barn

Fra lørdag til søndag blev Ekko passet af sin Bess og Bedstefar (=Bissefar på Ekkosk) for første gang (altså, det var ikke første gang hun blev passet, men første gang med overnatning). Jeg må indrømme at jeg havde glædet mig meget, men alligevel var der da en smule nervøsitet i blodet over hvordan det nu skulle gå at være uden mor og far en hel nat.

Da vi gik fra lejligheden var det med et lille ‘hej-heeej’ og vinken fra Ekko, der var travlt optaget af at kigge i den nye bog Bedstefar havde haft med. Win!

Der var sådan set ingen anledning til pasningen andet end at Bess og Bedstefar virkelig gerne ville prøve at have Ekko på enehånd i lidt længere tid end normalt – derfor kørte Jesper og jeg i sommerhus for at slappe mest muligt af.

Vi hyggede,  spillede yatzy (jeg vandt), bezzerwizzer (Jesper vandt), tændte op i pejsen , bagte boller, gik tur ved stranden, drak lyserøde bobler – og så sov vi! Hele natten! Det var vidunderligt dejligt – men hele lørdag dag, aften og nat hørte vi ikke et pip fra bedsteforældrene i Høje Taastrup. Vi skrev forsigtigt et par gange om det gik godt, men aftalen var at de nok skulle kontakte os hvis der var noget de havde brug for…så vi vidste egentlig ikke rigtig hvad vi skulle forvente da vi kom hjem igen i morges…havde de mon fået lukket et øje? Havde Ekko skreget natten væk? Havde de hygget så meget at telefonerne bare var blevet glemt?

Næh, såmænd var de glade sms’er om hvor dejligt de havde det (der var vist 5 i alt) bare gået tabt ude i cyberspace (eller hvor sms’er nu forsvinder hen). Men de havde haft det skønt! Bortset fra lidt ulykkelighed over at mangle mor og far midt i nat havde det bare været ren hygge – og det var tydeligt at mærke at de alle tre havde nydt at være sammen.

 

Bedsteforældre survival-kit #1: Ordbogen

Der er én her i huset, der snakket meget. Rigtig meget. Vedkommende tager det som en selvfølge at folk omkring hende forstår hende – og det går også sådan nogenlunde så længe det er mor og far, der er i nærheden. I tilfælde af at hun føler sig uforstået bruger hun ‘nu-siger-jeg-det-igen-endnu-højere(-og-endnu-højere)’ ind til den rigtig mening gættes (eller hun distraheres af noget andet) – men det kan være svært at snakke med hende når man ikke er omskolet til Ekkosk.

Derfor kommer der her en handy ordbog* (Ekkosk-Dansk) til bedsteforældrene som heltemodigt har påtaget sig at passe den lille krudtugle fra lørdag til søndag 🙂

Ord/udtryk, der kræver en særlig handling:
Op-a-se = Op at se. Udtrykket bruges typisk i køkkenet, hvor Ekkos plads er til venstre for vasken (snedigt, da hun så kan beskæftiges med at vaske kartofler/kastanjer/hænder/whatever imens, der laves mad :-). Op-a-se bruges dog også i alle andre sammenhænge hvor Ekko forestiller sig at der sker noget spændende uden for hendes synsvinkel og hvis hun ikke bliver taget op bliver hun potentielt ret gal. Rasende faktisk.

Sammen-me-dig = Sammen med dig. Udtrykket er en leg hvor de involverede skal sidde sammen. Det drejer sig typisk om Dukke, Frida, Kaj og Lille Hund. Evt. skal Ekko også sidde sammen med de andre. Legen er ret hyggelig, men den har det problem at Ekkos forhold til størrelser er lidt skævt så fx kan hun finde på at synes at de alle fem skal sidde oppe i den lille håndvask i legekøkkenet. Og hun kan blive ret gal når de ikke kan være der. Den bedste måde at løse konflikten er at tage hver af dukkerne og sige ‘SÅ, nu sidder han/hun fint’ (ved siden af vasken) – det accepterer Ekko som regel.

Nej-shidde-Gukke-Bord = Nej, Dukke må ikke sidde på bordet. Det er oftest Dukke, der er hovedperson i denne leg, men det kan også være Frida, Kaj eller Lille Hund. Ekko siger Nej-shidde-Gukke-Bord og sætter Dukken op på bordet. Den voksne skal sige ‘Nej, Dukke, du må ikke sidde på bordet, kan du hoppe ned’. Ekko overvejer så situationen lidt hvorefter hun siger ‘HOP’ – og så hopper Dukke lige ned på gulvet, gerne med et ordentligt bum.

Måne henne? / Måne stor Vov-Vov / Måne Buh-Buh = Hvor er månen (og den store hund) henne? Ekko er helt optaget af månen for tiden og vil meget ofte hen og kigge ud af vinduet for at finde den – desværre er det hele tiden overskyet så månen gemmer sig (deraf Buh-Buh). En af de første gange hun så månen var der også en stor hund og det bliver hun ved med at gentage selvom vi ikke siden har set måne og hund på samme tid – men det er et fint lille samtale emne.

Sømbe på / buser af / søje på / jakke på / støver på / kappe = Strømper på / bukser af / trøje på / jakke på / støvler på / knappe knapper. Selvom det kan være lidt svært at høre forskel på nogle af beklædningsgenstandene er det som regel nemt nok at regne ud hvad hun mener fordi hun selv henter den pågældende ting (eller peger på den, hvis jakken fx er blevet hængt op).

Be / Putte = Ble / Prutte. Begge dele betyder at der er gevinst i bleen og at den gerne må skiftes…

Annan = den anden. Hvad end der er i gang skal det gentages med den anden hånd / fod 🙂

Mor-på-stol = Mor (eller en anden person) skal sætte sig på stolen

Andre ord, der er nyttige at vide at Ekko siger:
Kamme = Kramme
Tomme = Tromme
Tampe = Trampe (betyder som regel at hun gerne vil synge ‘du skal trampe hvis du er i godt humør…’)
Hoppe = Hoppe (nu surprise there)
Dyna på = Dyne på
Fant = Elefant
Fuul = Fugl eller Sommerfugl
Sappe = Trappe
Ginna / Gin-Gang = Gynge
Kappe = Klappe
Duus = Juice
Siner / Appelsin = Rosiner (ja, det lyder altså fuldstændig som appelsin…)
Kis = Kiks
Bolle = Bolle / Brød
Mæk = Mælk
Sove sove / Rå-pyh = Nogen skal sove.
Bama = Bamse (enten en rigtig bamse eller Bamse på Ipad’en**)
Aba = Ipad
Nakke = Kat
Vov-vov = Hund
Sor / Dore = Stor
Bitte = Lille
Bow = Bog
Muh = Ko (som regel vil hun gerne have at man tegner en ko…)
Dola = Dora (enten kufferten eller på Ipad’en**)
Barba shykker = Barbapapa bogen er gået i stykker. (Hun har fået en ny, men hun bliver ved med at sige at den gamle er gået i stykker…)
Segne = Tegne
Væk = Væk. Hvis nu man har gynget i 1½ time og hun bliver ved med at sige Ginna, kan det være effektiv at sige at gyngen er ‘væk’ :-p
Sur = Sød (ja, det er lidt selvmodsigende…)
Bakke = Gå baglæns / Køre baglæns på Mariehønen

Andre ord, der er ret nemme at forstå
Fod/fødder, navle, nøgle, tak, mand, dame, kom, nej, ja, hest, gulv, øjner, næse, mund, vand

Vi håber at kan forstå hinanden i weekenden 🙂

*Til Bess og Bedstefar: Ordbogen skal nok være printet ud til jer så i har den ved hånden, men i kan jo begynde at øve :-p

**OBS: Bedsteforældre survival-kit #2, der indeholder en liste over ipad-præferencer, vil være tilstede i lejligheden på pasningstidspunktet!

Ekko, Frida og Nakken

Er i klar over hvor svært det er at tage billeder af børn og katte? Altså, sammen? Det er svært! De flakser rundt og ser godt nok virkelig søde ud, men kun i et kort øjeblik ad gangen…

Ekko synes at mine forældres katte er et hit – omend det er godt lige at have Frida med på sidelinjen, hvis der nu skulle opstå en farlig situation. Ekko trisser afsted efter katten og for at give den en ‘kammer’ (=krammer, red.) og er ret uforstående overfor at katten ikke nødvendigvis synes at det er en god ide…

Af uransagelig årsager har hun døbt katten ‘Nakken’ – det gav lige lidt forvirring da den unge dame gik rundt og sagde ‘Nakken henne?’ og ingen rigtig vidste hvad det var for en Nakke hun ledte efter…før Bess regnede ud at det måtte være katten og så var alle glade igen (måske undtagen katten, der lige havde fundet et lunt og uforstyrret hjørne) 😀

 

Klædt på til fest

Vi har været til dobbelt 20 års fødselsdag i weekenden så Ekko hoppede i det blødeste merino uld hun har i skuffen – nemlig dette todelte sæt fra Bock Cph. Det er sådan lidt oldschool sødt og selv om Ekko af sig selv er meget lys er det ret fint med de lyse farver.

Hos Bess og Bedstefar er der en fantastisk farlig trappe som er fantastisk sjov at lege på (heldigvis er der også en trappe hos Ekkos dagpleje så hun har nogenlunde styr på at man ikke må gå op ad trapper – hun har dog tendens til lige at skulle afprøve (adskillige gange) om forbuddet nu også gælder denne trappe… :-p ):

Bluse og bloomers er købt hos miniogmokka.dk, strømpebukser fra h&m arvede sutsko 🙂

Lidt bolignyt

Jeg er totalt vild med at Ekko er blevet stor nok til at have ting med hjem fra dagplejen. Først var der det søde pindsvin og i fredags havde hun en tegning med hjem. Jaja, en tegning er måske ikke groundbreaking, men det var altså den første tegning hun sådan helt selv havde lavet i dagplejen og når jeg kigger på den ser jeg ikke så meget det tilfældige mønster, som den lille pige, der sidder koncentreret, lænet ind over bordet og meget omhyggeligt farvelægger et blankt stykke papir.

Derfor har jeg også skyndt mig at finde en gammel bryllups-ramme frem og flytte rundt på vores andre billeder så Ekkos lille maleri passer ind i farvetemaet i stuen 😉

Nu pynter billedet sammen med ‘fugl og ‘fant og det er slet ikke dumt.

 

Mini og Mokka barnet

Ekko har fået en sending tøj fra Mini og Mokka. En ret stor sending tøj. Fuld af lækre sager, både til fest og til hverdag. Moderen er glad 😀

Hun er begyndt selv at vælge tøj, men det skal da ikke være en hemmelighed at jeg synes at det er noget så fint når hun vælger det nye tøj! Her har hun valgt Sara bukser fra Wheat og T-Shirt med balletsko også fra Wheat (hun har fået lidt hjælp til at vælge den hvide uld-body fra Joha, man skal jo kunne holde varmen selv om man er en moderigtig baby).

Bukserne er super lækre med de små blomster og et tykt, blødt for der gør dem perfekte til efteråret. Blusen er i en meget blød bomuld og åh-så-piget med balletskoene på maven.

Før blusen kommer på øver vi lige det der med knapper (det er svært!):

Så svært at det kan være nødvendigt lige at afbryde for at lave et par akrobatiske øvelser:

Og lege gemmeleg…

Men til sidst kom blusen på og så er det ‘ginga’-tid – hvis Ekko kunne bestemme ville hun bare bo i gyngen, der er absolut ingen grund til at komme ned bare for så fjollede ting som at spise eller sove… :-p

For god ordens skyld, ik. Indlægget er ikke sponsoreret. Jeg kan bare virkelig godt lide Mini og Mokka og jeg ønsker Charlotte så meget succes med foretagendet at jeg altså ikke lægger skjul på når tingene er købt hos hende 🙂

Vestegnens legepladser: Leen A (Taastrup)

Vi nyder godt af at bo i et stort lejlighedskompleks, hvor der er en masse legepladser, der ligger i gåafstand, også for dem, der har ben, der kun er i omegnen af 40 cm lange.

I teorien er legepladserne forbeholdt Gadevangs beboere, men da der virkelig aldrig er et øje udover vores 4 (eller 6 hvis begge forældre er med) kan jeg ikke se at det skulle være et problem hvis andre trængte til at prøve en ny legeplads og slog vejen forbi – ellers send en besked så laver vi en legeplads-date! Ekko ville elske at have nogle at lege med 🙂

Legepladsen ved Leen A er primært for miniputter. Der er babygynge*, mini-rutschebane, lege-tog og sandkasse – og derudover nogle meget populære rør man kan kravle igennem imens man råber ‘SAPPEEE’ (hvilket egentlig betyder ‘trappe’, men åbenbart også bruges for ‘rør’… :-).

Legepladsen er to blokke væk fra vores lejlighed så vi er at finde der mere eller mindre hver eneste weekend-morgen – i regn eller sol…

*Altså, der ER en babygynge…Ekko syntes bare ikke lige at den var interessant den dag jeg tog billeder dernede så derfor er der kun billeder af de store gynger… :-p

Nårh ja – forresten er der også en lille karrusel som små poder selv kan få til at dreje rundt.

Herunder (til venstre) styrer loko-føreren toget – det er et hårdt job da man også selv skal sørge for at lave togets lyd (Fut-FUUUT).

Der er også sådan en psykedelisk dreje-rundt-ting som er vældig fin…

 

Well, Holo Dolly

Hele dagen i går udbrød Ekko ‘NEIIII, se!’ når hun fik øje på mine hænder. Og det var der altså en grund til – jeg synes nemlig også selv at jeg har fundet en usædvanligt fin neglenak (som er umulig at tage billeder af da den skifter farve når man bevæger fingrene).

Ekko lader til at være lidt uforstående overfor at hendes egne negler ikke skinner, men det beroliger hende at fars fingre ligner hendes – hun skal dog lige hen at tjekke adskillige gange i løbet af dagen. Man kan jo aldrig være helt sikker på hvor al det glimmer kommer fra og man skulle jo nødig være den eneste der blev snydt!

Glimmeret kommer fra Foxy Paws (farven er Well, Holo Dolly) og udover at være 5-free og ikke testet på dyr, så er den altså bare mægtig, mægtig fin.

1 2