Mere om Årstidernes måltidskasser

I denne her uge har vi afprøvet ‘Kvik-kassen, aftensmad til 2 i 5 dage’ så nu kommer der en lille anmeldelse. Vi har spist 4 af de 5 retter og har allerede besluttet at købe kassen igen i næste uge – så jeg kan godt afsløre at anmeldelsen er ret positiv 😉

Levering
Kassen leveredes mandag klokken 18.30 – det er super fint at den kommer når man er hjemme (frem for om formiddagen som jeg ellers har været vant til med Årstiderne) da den indeholdt både fisk og ferskt kød. Men her i huset er klokken halv syv tæt på sengetid og i hvert fald alt for sent at begynde at lave mad…

Første indtryk
Åh, jeg elsker altså bare at pakke Årstidens kasser ud! Det er ligesom en julegave fuld af lækre økologiske varer – det er altid en stor farvevariation i grøntsagerne og i denne omgang også 5 slags kød som gav en ide om hvad vi skulle spise i løbet af ugen; fennikelpølser, fiskefileter, minihakkebøffer, lamme- og svine koteletter.

Opskrifterne
Jeg har i lang tid lavet mad efter Magasinet Mad!´s opskrifter og derfor bliver jeg altid lidt overrasket når andre opskrifter er mindre gennemarbejdede…men de her er altså ikke sådan helt super (altså, jeg mener ikke maden, men selve udformningen af opskrifterne, fx rækkefølgen ting foreslås lavet i). Men med et relativt almindeligt køkkenkendskab er de nu ganske ok og nemme at følge.

Maden
Maden er super lækker! Kvik-kassen lover varieret mad, der står klar på 15-30 minutter – jeg bruger nok nærmere 30 end 15, men det er også helt i orden og vi har fået virkelig forskellig mad med meget lækre smagsnuancer. Jeg har engang hørt at hvis man spiser 50 forskellige ingredienser på en uge er man sandsynligvis rigtig godt dækket ind i forhold til mineraler og vitaminer. I denne uge-plan er der ca. 40 forskellige ingredienser så det er slet ikke dårligt (prøv at tælle efter, det er overraskende svært at nå 50!).

Børnevenlighed
Høj! Der har været fiskefilet, små bitte hakkebøffer, pølser, pasta, ris og søde kartofler. Jeg har valgt at bage gulerødder i stedet for at servere dem rå til en enkelt ret da Ekko endnu ikke har tænder nok til at gumle gulerod – men i det store hele har det været en rigtig fin børnemenu.

Pris
Kassen koster 590 kroner, inkl. levering. Det er mere end vi normalt bruger på 5 dage, men i forhold til kassens indhold og den sparede tid synes jeg faktisk at det er virkelig billigt.

Er der nok?
Ja! Vi har købt kassen til 2 personer selv om vi teknisk set er 3. Emilie spiser virkelig minimalt, men Jesper spiser derimod maximalt. Alligevel har der været rester hver dag – og det har ikke været fordi vi ikke kunne lide det!

Overordnet karakter
Jamen kassen få topkarakter – jeg er virkelig imponeret og vil helt sikkert købe den en gang imellem. Der hvor jeg virkelig sparer tid (altså udover at jeg slipper for at handle og lave madplaner) er ved at kødet er klar – hakkebøfferne er formet, lammet er krydret, fiskene er renset. Top dollar. Den eneste ulempe er faktisk at have emballagen stående i gangen ind til næste levering kommer…

Dagens menu: Frisk pasta med spinat, tomatsalat og mini-hakkebøffer. På det øverste billede er Ekko i færd med at inhalere spaghetti… :-p

2 Comments on Mere om Årstidernes måltidskasser

 1. Kammamamma
  september 26, 2014 at 9:12 pm (5 år ago)

  Øj, jeg er så vild med konceptet. Men virkelig ikke vild med at de leverer her om torsdagen. Øv! Jeg vil også ha’ mandagslevering!

  Svar
  • Charlie
   september 28, 2014 at 5:33 pm (5 år ago)

   Ej, men torsdag er da også en virkelig fjollet leveringsdag 😮

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.