Snydt på dba?

Jeg må indrømme, jeg er ikke ret god til det der med genbrug. Det er noget bøvl.

Jeg kan ellers godt lide ideen om at give videre i stedet for at smide ud. Men i praksis kan jeg bare godt lide nye ting. Alligevel syntes jeg at det var fjollet at smide den 1 år gamle printer vi havde stående ud, da jeg fik en ny, mindre og meget bedre i fødselsdagsgave. Derfor røg den på dba. Det var sådan en ret stor, egentlig ret fancy, printer med to papirskuffer, høj hastighed, dobbeltprint og al den slags. Den ville være særdeles egnet at have stående i en lille virksomhed eller på et hjemmekontor. Den var temmelig dyr fra starten og stort set ubrugt så den røg på til 1000 kr.

Jeg tænkte godt nok ‘det er der da ingen der vil give for en brugt printer’. Der gik kun en dag så bød ‘Abdul’ 500. Efter en ret lang forhandling endte vi på 600. Han blev stædigt ved med at fastholde at han altså kun havde 500 og jeg prøvede at lokke med blækpatroner og den slags. Nå, vi blev enige, jeg sendte en adresse og han ville afhente dagen efter.

Det gjorde han ikke.

Et par dage efter skrev han at hans bil var gået i stykker, men han ville få en ven til at køre så vi lavede en ny aftale.

Der kom han heller ikke.

Og så hørte jeg ikke mere og han svarede ikke længere på beskeder.

Til gengæld var der nu en ‘Adam’, der bød 500. Jeg var lidt træt af at have printeren stående i gangen (klar til afhentning) så jeg slog til. ‘Adam’ ville komme efter printeren samme dag. ‘Adam’ bad ikke om en adresse (?), men flinke mig tænkte at han jo nok havde brug for den så sendte den alligevel.

Da ‘Adam’ ringede for at bekræfte aftalen lød han umiskendeligt arabisk. Og nu er det altså ikke for at være fordomsfuld, men jeg forestiller mig at ‘Adam’ er et ret usædvanligt navn i islamiske kulturer? Da ‘Adam’ kom efter printeren var han stadig umiskendeligt arabisk af udseende og han havde en ven med til at køre bilen.

Coincidence?

Jeg kunne altså ikke lade være med at tro at ‘Abdul’ og ‘Adam’ er én og samme person – omend det er pænt meget arbejde for at få forhandlet en printer sølle 100 kroner ned…

Oh well. Printeren er væk og vi skal ud at spise på mandag for pengene. Så det ender lykkeligt 🙂

4 Comments on Snydt på dba?

 1. Stinemor
  juni 20, 2014 at 10:57 am (5 år ago)

  Hahahahahaha, tak for dagens grin. Omend ikke andet, har “abdam” da i det mindste arbejdet for at få den billigere 😉

  Svar
  • Charlie
   juni 20, 2014 at 11:07 am (5 år ago)

   Haha, ja, han har næsten fortjent det for at være så kreativ :-p

   Svar
 2. Birgitte Weber
  juni 20, 2014 at 12:16 pm (5 år ago)

  Jeg synes at der er sket en træls udvikling de sidste 20-25 år, når det gælder handel med brugte ting.

  Tidligere kunne man sætte en vare til salg til 1000 kr. og regne med, at dem der henvendte sig var mennesker der mente at det var en fair pris, men gerne lige ville se varen inden et evt. køb.
  Nu byder folk helt skamløst (og udelukkende på baggrund af en annonce) halv pris – eller mindre.
  En anden type moderne/trælse købere er forresten dem der spørger til 3000 mål og informationer på en vare, for derefter at klappe i som østers. :O

  Jeg synes at du var for flink. 😉

  Svar
  • Charlie
   juni 20, 2014 at 5:31 pm (5 år ago)

   Jeg oplever faktisk også at der er virkelig mange useriøse bud – det er irriterende. Og faktisk også lidt respektløst. Og mest af alt smadderærgerligt.

   Og haha – jeg synes faktisk også selv at jeg var for flink! Og det irriterer mig lidt – men det er da bedre end at føle sig lidt rådden 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.