At male fliser – og at fjerne maling fra fliser

Ovenfor er et par gamle billeder af vores badeværelse som det fremstod, da vi flyttede ind. Det er vist unødvendigt at nævne at vi ikke valgte lejligheden på grund af det lækre badeværelse?! Udover at være aldeles grimt var det også aldeles upraktisk da der hverken var skabe eller hylder. Til gengæld var det blåt! Jeg kan jo mægtig godt lide blå, men med blåt gulv, blå vægge og blåt bruseforhæng følte jeg altid at jeg gik ind i et akvarium…too much blue!

Der gik derfor ikke længe før malerrullerne kom i sving – væggene blev grå og gulvet blev sort. Der er en uskreven regel (eller, faktisk står det vist skrevet ret mange steder…) om ikke at male fliser, men vi havde simpelthen ikke økonomi til at lave gulvet om og jeg var sååå træt af de blå fliser.

Om maling af fliser vil jeg sige at det kan man godt, men man skal tænke sig om! Forarbejdet er mega vigtigt – brug lang tid på rengøring og grunding og sørg for at det hele er ordentlig tørt før du går videre til næste trin, især når der som her er tale om et gulv hvor det efterfølgende slid er meget hårdere end hvis det havde været fliser på væggen. Det er smadderbesværligt da det efterlader badeværelset ubrugeligt i adskillige dage.

Vi var glade for resultatet (selv om det sorte gulv skal gøres rent hele tiden!) og med en ny vask med store underskabe samt to små skabe på væggen blev behovet for opbevaring af alt fra parfume til håndklæder og vaskemiddel dækket (og ja, jeg savnede faktisk den blå farve, da det hele var væk så vores håndklæder er blå :-p ):

I de første par år gik malingen i stykker et par gange, men kun i meget små områder og vi var gode til at få dækket alle små ujævnheder. Enter Ekko. De sidste års tid har vi simpelthen ikke fået lappet huller og derudover har der stået  en blaspand og skrabet rundt så efterhånden så gulvet således ud:

Jeg ser nu to muligheder: Mal gulvet igen eller fjern malingen.

Begge dele frarådes når man spørger sig for i byggemarkeder og farvehandler, men noget må gøres. Derfor har jeg hældt brun sæbe i hjørnet og gik så ellers i gang med skraberen – og minsandten om ikke malingen løsner sig! Nogle steder mere villigt end andre, men jeg tror faktisk at det nok skal blive pænt.

Og surprise! Gulvet er ikke NÆR så blåt som jeg husker det – snarere lyst blåt end turkis og dermed faktisk ganske pænt 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.