juni 2014 archive

Små sko

Tip: Føtex har lige nu små fine hjemmesko/prewalkers til 50 kroner. De er ret fine – og slet ikke lyserøde… :-p

Der er mange meninger om prewalkerne, men vi har været rigtig glade for dem. De sidder godt på Ekkos fod og er rigtig gode i dagplejen fordi de bliver siddende, giver lidt støtte, lidt varme og så er de meget skridsikre. Hun får dem dog altid af når hun kommer hjem så fødderne kan få lov ‘at være sig selv’.

Husstandens mindste køkkenskriver

Det er top hyggeligt at Ekko er begyndt at interessere sig for hvad der sker i køkkenet. Tidligere kunne hun underholdes med en skuffe fuld af grydeskeer imens jeg lavede mad, men den går ikke længere – nu vil hun være med, der hvor det vigtige ske. Det vil sige, der hvor maden er. Hun vil gerne smage på alting undervejs (på billedet har hun basilikum i munden, hvilket dog ret hurtigt blev spyttet ud igen). Hun er ret uforstående over for at hun ikke kan sidde og røre i gryderne…men, altså, sikkerhed først ik´? Så længe der ikke er varme ting i spil er det virkelig hyggeligt at hun vil være med 🙂

Orv, og se nu hvor sjove bananer kan være (dette fik rent faktisk Ekko til at spise en hel banan – hun plejer ellers kun at tage en bid og så er det ikke sjovt mere…):

Igen må jeg kreditere Stine for den gode ide (jeg henter tilsyneladende al min inspiration derovre for tiden :-p ). Kender du tricket? Det kræver ikke andet end en banan og en tandstik – og så er det bare at vente til stregerne skifter farve fra hvid til brun.

Byens perler: Vallensbæk Naturlegeplads

I Golfsvinget (Vallensbæk) ligger der en mægtig fin naturlegeplads. Der er små huse, gynger, rutchebane, klatre-halløj, en sjoooov svævebane, udskårne dyr, bålpladser, toiletter, skraldespande – og ikke mindst, masser af træer, græs, sten og buskads. Kort sagt; underholdning for børn i alle aldre.

Det var Stine og Poeten, der gjorde mig opmærksom på legepladsens eksistens og da den ligger lige ved siden af Ekkos farmor og farfar er det jo helt ideelt. Jeg nyder virkelig at være ude, sådan rigtigt ude, ikke bare ude på altanen, med Ekko og hun får mere og mere smag for at gå på opdagelse selv (og for at spise små sten!) – det er skønt.

I første omgang var hun lidt bange for den store udskårne flodhest, men da hun havde set den lidt an og prøvesmagt en god del af de omkringliggende sten ville hun alligevel gerne klappe den. Og så var der egentlig ikke flere smalle steder – svævebanen tog nok prisen som dagens sjoveste forlystelse :-p

 

Drømme koster jo ikke noget…

På tirsdag har vi en aftale med en ejendomsmægler. Uh, det er spændende hvad han mener at vores lejlighed kan sælges for! Men inden vi kender de hårde facts er vi i gang med at drømme om den næste bolig. Vi har en laaang liste med krav som den nye bolig gerne må opfylde og så har vi nogle få krav som den nye bolig skal opfylde, fx:

Mere plads!
Mere grønt!
Mere ro!

I dag var vi ude at kigge i et område hvor vi kan få opfyldt disse krav for et beløb som vi selv mener at vi har råd til (hvad banken mener er jo en anden sag…).

Det var rart. Det var rart at se frem ad. Det var rart at tænke på et nyt liv. Det var rart at være på tur med Ekko. Og det var rart at forestille sig at vi falder til, vokser og finder glæde et nyt sted. Og så var der i øvrigt pænt og nyt og helt firkantet. We like.

 

NemID er den værste opfindelse i VERDEN!

Da jeg i dag loggede på min net-bank blev jeg mødt af denne besked:

For langt de fleste NemID-brugere vil opdateringen ikke give problemer, men for den lille gruppe brugere, der stadig benytter Windows XP på deres computer, vil det ikke være muligt at benytte den nye Java-version.

Jeg hører til den ‘lille’ gruppe! Og jeg er arbejdsløs og skal logge på jobnet (MED NemID) hver uge for at være berettiget til dagpenge. Måske er det i virkeligheden Java, der er den værste opfindelse i verden – men det er ret tæt løb!

Jeg ved faktisk ikke lige hvordan jeg skal løse det problem…så det er jo heldigt at ændringen først træder i kraft d. 15. juli så jeg har lidt tid at tænke i :-/

For at bløde denne sure nyhed op er der her et billede af glade Ekko (der elsker sin sandkasse nu hvor den endelig har fået sand i :-p ):

 

Snydt på dba?

Jeg må indrømme, jeg er ikke ret god til det der med genbrug. Det er noget bøvl.

Jeg kan ellers godt lide ideen om at give videre i stedet for at smide ud. Men i praksis kan jeg bare godt lide nye ting. Alligevel syntes jeg at det var fjollet at smide den 1 år gamle printer vi havde stående ud, da jeg fik en ny, mindre og meget bedre i fødselsdagsgave. Derfor røg den på dba. Det var sådan en ret stor, egentlig ret fancy, printer med to papirskuffer, høj hastighed, dobbeltprint og al den slags. Den ville være særdeles egnet at have stående i en lille virksomhed eller på et hjemmekontor. Den var temmelig dyr fra starten og stort set ubrugt så den røg på til 1000 kr.

Jeg tænkte godt nok ‘det er der da ingen der vil give for en brugt printer’. Der gik kun en dag så bød ‘Abdul’ 500. Efter en ret lang forhandling endte vi på 600. Han blev stædigt ved med at fastholde at han altså kun havde 500 og jeg prøvede at lokke med blækpatroner og den slags. Nå, vi blev enige, jeg sendte en adresse og han ville afhente dagen efter.

Det gjorde han ikke.

Et par dage efter skrev han at hans bil var gået i stykker, men han ville få en ven til at køre så vi lavede en ny aftale.

Der kom han heller ikke.

Og så hørte jeg ikke mere og han svarede ikke længere på beskeder.

Til gengæld var der nu en ‘Adam’, der bød 500. Jeg var lidt træt af at have printeren stående i gangen (klar til afhentning) så jeg slog til. ‘Adam’ ville komme efter printeren samme dag. ‘Adam’ bad ikke om en adresse (?), men flinke mig tænkte at han jo nok havde brug for den så sendte den alligevel.

Da ‘Adam’ ringede for at bekræfte aftalen lød han umiskendeligt arabisk. Og nu er det altså ikke for at være fordomsfuld, men jeg forestiller mig at ‘Adam’ er et ret usædvanligt navn i islamiske kulturer? Da ‘Adam’ kom efter printeren var han stadig umiskendeligt arabisk af udseende og han havde en ven med til at køre bilen.

Coincidence?

Jeg kunne altså ikke lade være med at tro at ‘Abdul’ og ‘Adam’ er én og samme person – omend det er pænt meget arbejde for at få forhandlet en printer sølle 100 kroner ned…

Oh well. Printeren er væk og vi skal ud at spise på mandag for pengene. Så det ender lykkeligt 🙂

Dagens på stranden

Sponsoreret indlæg

I dag havde jeg planlagt at tage lidt billeder til et indlæg om Rosemunde og for samtidig at få lidt frisk luft tog jeg ud til stranden for at gå en tur. Jeg loadede godt op på kameraudstyr; tripod, fjernudløser, mellemringe, you-name-it, I-had-it.

Jeg var sikker på at der ville være 1000 dramatiske motiver ude ved kysten i dette blæsende gråvejr – her på Vestegnen er himmelen i hvert fald meget spændende. Det var der også.

Men, gæt hvem der havde et kamera, der løb tør for batteri med det samme? Mig, rigtigt…

I bedste blogger-stil nåede jeg dog lige at tage billeder af mig selv i mit Rosemunde tøj så her følger et par billeder og lidt ord om mærket:

Jeg opdagede Rosemunde da jeg var gravid og levede faktisk det meste af graviditeten i den hvide blondebluse. Det er ikke graviditetstøj, men alt hvad jeg har derfra er blødere end smør og med masser af stræk så jeg kunne bruge det hele vejen igennem graviditeten. I ammeperioden fik det meste en pause, faktisk med undtagelse af denne stribede bluse, der har knapper i ryggen. Jeg brugte den omvendt og kunne derfor nemt knappe op efter Ekkos behov.

Nu er det hele dog tilbage i min hverdagsgarderobe og det er stadig lige blødt. Hvad jeg ikke vidste er at Rosemunde også laver børnetøj og det er virkelig fint. I stilen minder det lidt om Noa Noa, sådan romantisk og fortrinsvist i støvede farver – se fx disse fine nederdele til børn. Ekko har ikke noget derfra, men lige nu er der 50 % på rigtig mange varer så måske hun skal have lidt nyt i sommer-garderoben 🙂

Stribet bluse og blondetop er fra Rosemunde, bukser fra H&M og støvler fra Hunter 🙂

Privatlivets fred

Endelig har vi fået sat plankeværk op. Vi bor lige over en ret trafikeret sti hvorfra der har været perfekt udsyn til vores lille terrasse – no more! Vi kan stadig se både træer og blå himmel, men kan nu sidde ret så uforstyrret på altanen – dejligt! Plankerne er sådan nogle fancy ivarplank, der skal forestille at være vedligeholdelsesfri (det lyder mægtig godt i mine ører), farven er antracit og jeg synes at det er pænt. Nu vil jeg sætte mig ud i fred med en kop kaffe. Ah.

 

At male fliser – og at fjerne maling fra fliser

Ovenfor er et par gamle billeder af vores badeværelse som det fremstod, da vi flyttede ind. Det er vist unødvendigt at nævne at vi ikke valgte lejligheden på grund af det lækre badeværelse?! Udover at være aldeles grimt var det også aldeles upraktisk da der hverken var skabe eller hylder. Til gengæld var det blåt! Jeg kan jo mægtig godt lide blå, men med blåt gulv, blå vægge og blåt bruseforhæng følte jeg altid at jeg gik ind i et akvarium…too much blue!

Der gik derfor ikke længe før malerrullerne kom i sving – væggene blev grå og gulvet blev sort. Der er en uskreven regel (eller, faktisk står det vist skrevet ret mange steder…) om ikke at male fliser, men vi havde simpelthen ikke økonomi til at lave gulvet om og jeg var sååå træt af de blå fliser.

Om maling af fliser vil jeg sige at det kan man godt, men man skal tænke sig om! Forarbejdet er mega vigtigt – brug lang tid på rengøring og grunding og sørg for at det hele er ordentlig tørt før du går videre til næste trin, især når der som her er tale om et gulv hvor det efterfølgende slid er meget hårdere end hvis det havde været fliser på væggen. Det er smadderbesværligt da det efterlader badeværelset ubrugeligt i adskillige dage.

Vi var glade for resultatet (selv om det sorte gulv skal gøres rent hele tiden!) og med en ny vask med store underskabe samt to små skabe på væggen blev behovet for opbevaring af alt fra parfume til håndklæder og vaskemiddel dækket (og ja, jeg savnede faktisk den blå farve, da det hele var væk så vores håndklæder er blå :-p ):

I de første par år gik malingen i stykker et par gange, men kun i meget små områder og vi var gode til at få dækket alle små ujævnheder. Enter Ekko. De sidste års tid har vi simpelthen ikke fået lappet huller og derudover har der stået  en blaspand og skrabet rundt så efterhånden så gulvet således ud:

Jeg ser nu to muligheder: Mal gulvet igen eller fjern malingen.

Begge dele frarådes når man spørger sig for i byggemarkeder og farvehandler, men noget må gøres. Derfor har jeg hældt brun sæbe i hjørnet og gik så ellers i gang med skraberen – og minsandten om ikke malingen løsner sig! Nogle steder mere villigt end andre, men jeg tror faktisk at det nok skal blive pænt.

Og surprise! Gulvet er ikke NÆR så blåt som jeg husker det – snarere lyst blåt end turkis og dermed faktisk ganske pænt 🙂

 

Bybarn søger bonde-idyl

I dag har vi besøgt besøgsgården Toftegården i Albertslund – en lille landlig oase midt i byen. Jeg må indrømme at jeg ikke anede hvad konceptet ‘besøgsgård’ går ud på, men Ekko har været på Toftegården sammen med dagplejen og det lød smadderhyggeligt. For første gang har vi derfor i dag været et sted hvor jeg aldrig havde været før, men som Ekko kendte. Pudsig fornemmelse.

På gården er der masser af kaniner, høns, får, gæs, heste og en gris. Og så er der aldeles stille og roligt. Ekko trissede rundt i det store åbne kaninbur og nød tilsyneladende både det dejlige vejr og muligheden for at få jord under neglene.

Vi andre nød lige så meget det gode vejr og muligheden for at være sammen alle sammen 🙂

Hvad gør kaniner? De mimrer med næsen! Hvilket Ekko illustrerer noget så fint:

 

1 2