Dagens renovering

Ekkos ‘værelse’ er faktisk det nyeste i lejligheden og dermed også et af de hjørner jeg har været bedst tilfreds med – men der har været et par irriterende småting. For det første synes jeg ikke ret godt om mit forsøg med at lade tapetet gå ‘rundt om hjørnet’. Det så bedre ud inde i mit hoved end det gjorde på væggen…

For det andet passer det skønne harlekin tapet (fra FERM Living) virkelig dårligt til den beige vi i sin tid (da vi flyttede ind) valgte til soveværelset. Væggen ser meget mere gul ud end den egentlig er når man ser den op i mod de hvide tern…

For det tredje var jeg ikke så heldig da jeg satte de to boghylder (som egentlig er billed-hylder fra IKEA) op og i første forsøg fik jeg sat den ene skævt. I andet forsøg fik jeg boret et helt andet sted end der hvor der er huller i den nederste hylde (spørg mig ikke hvordan). Resultat: En masse huller i væggen…
Hullerne dækkes godt nok af bøgerne, men sådan rigtig fikst var det altså ikke…

Nu er tapetet blevet skåret til så det kun fylder endevæggen og den anden væg er blevet malet hvid. Ah! Hele rummet virker meget større og det fine tapet kommer meget bedre til sin ret op imod den hvide væg.

Ps: En lille note om nedtagelse af tapet. Jeg havde sat tapetet op direkte oven på det glasvæv vi havde på væggene i forvejen. Det må man sådan set ikke, men det smarte er at man kan fjerne det farvede tapet, vaske glasvævet, og male og så ser det ud som om der aldrig har været andet. For at fjerne tapet vasker jeg hele overfladen med varmt vand og så kan man ligesom hive den farvede del af tapetet af. Jeg har været heldig at det hele går af i mere eller mindre et enkelt stykke – men hvis dit tapet er mere standhaftigt end mit må du have gang i at skrabe lidt med en spatel. Når farven er væk, vaskes væggen igen med varmt vand og nu kan resten af tapetet fjernes. Igen kan du være heldig at det kan trækkes nemt af i et stykke – men du kan også være uheldig at du kun kan trække små stykker af – så må du have gang i spatelen igen. Til sidst skal væggen bare vasken grundigt så alle limrester er væk inden der kan males igen.

2 Comments on Dagens renovering

 1. Karina Viki
  maj 29, 2014 at 6:07 am (5 år ago)

  Sikke en forskel det har gjort – så fint det er blevet 😉

  Svar
  • Charlie
   maj 29, 2014 at 4:51 pm (5 år ago)

   Ja, jeg er helt overrasket over hvor stor forskel det gør med den hvide væg – det er så fedt når små ting betyder så meget 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.