maj 2014 archive

B&W Harbour

Solen brød ikke rigtig igennem skydækket i dag, men alligevel summede Gilleleje Havn af liv – primært liv, der kom for at spise stjerneskud og fiskefileter, men også liv, der kom for at gå tur, for at kigge på skibe, for at sejle, for at nyde den friske havluft (tilsat en smule tang, fiskenet og tjære). Vi var på havnen for at gøre det hele (med undtagelse af at sejle – det nøjedes vi med at snakke om).

 

Blomsterbarn

Altså, er der noget smukkere end rhododendron, der blomstrer? Og noget sødere end sommerbørn? Jeg tror det ikke og derfor tænkte at kombinationen af de to kunne blive til nogle ret fine billeder.

Ekko mente ikke helt det samme. Hun lader til at sige: ‘Tag den væmmelige blomst væk!’:

Haha! Alligevel synes jeg dog at billederne blev ret fine :-p

 

Maling af metalgelænder

Uf! Afskallet maling og alger i lange baner!

For at opdatere gelænderet købte jeg i første omgang en stålbørste til at fjerne så meget af den gamle maling som muligt (jeg spurgte google og google påstod at en stålbørste var vejen frem) – men den var herre-skod! For det første tog det en krig af ordne bare et lillebitte felt og for det andet fløj det rundt med metal-børste-hår. Ikke så børnevenligt. Ikke så effektivt.

Heldigvis kom Jesper hjem og sagde undrende: Hvorfor bruger du ikke bare sandpapir?

Jamen altså, det gjorde jeg jo ikke fordi google sagde at jeg skulle bruge en stålbørste…

Det viste sig dog hurtigt at sandpapir gjorde et virkelig godt stykke arbejde og inden længe var al den gamle løse maling skrabet af.

Efter grundig slibning, afvaskning med først alge-stopper og derefter grundrens og til sidst grunding blev det endelig tid til at male gelænderet. Jeg kan godt lide at male – det bliver så fint, men jeg kan ikke lide alt forarbejdet…jeg tror dog i dette tilfælde at tiden var godt givet ud, det ville være så ærgerligt hvis malingen bare straks skallede af igen…

Resultatet (Ekko råber hurra):

 

Lykken er…

…en blomsterkrans:

…at starte dagen med solskin og friske bær:

…en kiks:

…en strand:

…bare tæer:

…sand:

…en kiks, med sand:

…sten:

…en spand:

…jordbær:

Lykken er…ret enkel.

Dagens renovering

Ekkos ‘værelse’ er faktisk det nyeste i lejligheden og dermed også et af de hjørner jeg har været bedst tilfreds med – men der har været et par irriterende småting. For det første synes jeg ikke ret godt om mit forsøg med at lade tapetet gå ‘rundt om hjørnet’. Det så bedre ud inde i mit hoved end det gjorde på væggen…

For det andet passer det skønne harlekin tapet (fra FERM Living) virkelig dårligt til den beige vi i sin tid (da vi flyttede ind) valgte til soveværelset. Væggen ser meget mere gul ud end den egentlig er når man ser den op i mod de hvide tern…

For det tredje var jeg ikke så heldig da jeg satte de to boghylder (som egentlig er billed-hylder fra IKEA) op og i første forsøg fik jeg sat den ene skævt. I andet forsøg fik jeg boret et helt andet sted end der hvor der er huller i den nederste hylde (spørg mig ikke hvordan). Resultat: En masse huller i væggen…
Hullerne dækkes godt nok af bøgerne, men sådan rigtig fikst var det altså ikke…

Nu er tapetet blevet skåret til så det kun fylder endevæggen og den anden væg er blevet malet hvid. Ah! Hele rummet virker meget større og det fine tapet kommer meget bedre til sin ret op imod den hvide væg.

Ps: En lille note om nedtagelse af tapet. Jeg havde sat tapetet op direkte oven på det glasvæv vi havde på væggene i forvejen. Det må man sådan set ikke, men det smarte er at man kan fjerne det farvede tapet, vaske glasvævet, og male og så ser det ud som om der aldrig har været andet. For at fjerne tapet vasker jeg hele overfladen med varmt vand og så kan man ligesom hive den farvede del af tapetet af. Jeg har været heldig at det hele går af i mere eller mindre et enkelt stykke – men hvis dit tapet er mere standhaftigt end mit må du have gang i at skrabe lidt med en spatel. Når farven er væk, vaskes væggen igen med varmt vand og nu kan resten af tapetet fjernes. Igen kan du være heldig at det kan trækkes nemt af i et stykke – men du kan også være uheldig at du kun kan trække små stykker af – så må du have gang i spatelen igen. Til sidst skal væggen bare vasken grundigt så alle limrester er væk inden der kan males igen.

Bøllen på græs

Vi tilbragte valgdagen i søde venners have – og Ekko fandt sig et fint lille hus, der lige passede i størrelsen. Jeg tror at hun var klar til at flytte ind med det samme. Og jeg må nok indrømme at jeg også har skiftet mening i forhold til det der med huse (jeg har været meget anti-hus og meget pro-lejlighed). Men sådan nogle haver er altså meget smarte. Da vi sad på græsset i går ved siden af spirende løg, salat, jordbær, kartofler, ærter, bønner, jordskokker, alverdens bær osv. osv. og Ekko tulrede rundt i græsset på sine bløde babyfusser, solen skinnede og fuglene sang – så kunne jeg altså godt se idyllen.

Der er bare lige det ved det at sådan en køkkenhave aldrig ville se så flot ud hvis det var mig, der skulle passe den. Og græsset ville aldrig blive slået ofte nok. Og solen skinner jo heller ikke hver dag. Og selve huset; nøj, der er meget arbejde med at holde sådan et.

Ikke desto mindre; vi kunne godt bruge lidt nemmere adgang til udendørs arealer. Og haver er dælme dejlige.

 

Beretning fra en solskinsdag

Nu hvor skyerne samler sig og der er lovet både skybrud og tordenvejr er det dejligt at sortere billeder fra i dag – der var sommer i luften! Dagen startede klokken lidt i seks (for mit vedkommende med et cirkelspark på næsen – hurra for samsovning…). Jesper tog morgentjansen (han havde nemlig kørt hjem fra Århus hele natten i gårsdagens jyske skybrud og han havde kun sovet i godt i to timer…så han var rigtig frisk…nej, vent…oh well, det er vilkårene hvis man vil være rockstar :-p ).
Da Trutten var afleveret i dagpleje tog jeg, i et anfald af overskud, over for at træne. Som så ofte før gav træningen endnu mere overskud så jeg var lige en tur forbi Silvan efter lidt mere maling (jeg sværger, alle mine sparepenge ender i Silvan i øjeblikket…). Og så hjem og slibe + male. I dag var det vinduespartiet (udendørs), der stod for skud. Det blev fint og hvidt:

Og de blå felter blev malet grå (er der ikke ret meget forskel på de to felter, siger du? Næh…men det til venstre er altså gråt og meget pænt malet og det til højre er blåt og meget sjusket malet. Og i øvrigt krakeleret og mange steder grønt af alger). Alt i alt en stor forbedring (omend, der er et stykke vej endnu før the-never-ending-terrasse-projekt kan erklæres færdigt).

Efter endt maler-arbejde, blev der plantet krydderurter:

Og sådan nogle lilla blomster som jeg ikke ved hvad hedder. Jeg har endda været ude for at sætte dem ind under halvtaget så de ikke bliver slået ned af det varslede skybrud (plus-point på havekontoen til mig!):

Klokken 14 var det Bølle-hente-tid. Hun er blevet rigtig glad for at sidde bag på cyklen så der røg lidt mere motion på mor-kontoen. Ej, det er faktisk forkert at sige – jeg har været for doven til at afprøve cyklen og har hver dag startet bilen op for at hente hende i dagplejen med den undskyldning at ‘jeg-orker-ikke-at-cykle-med-skrigende-barn’. Nåh men. Barnet bag på cyklen skriger ikke. Hun griner. Højt. Og peger på træer og fugle. Så cyklen er godkendt og shame on me for ikke at have fundet den frem før…

Hver en lille sten og hvert et lille blad på altanen er blevet undersøgt i løbet af eftermiddagen:

Jeg prøvede at få Ekko til at lege med ‘Hunden’ for at tage billeder til forrige indlæg…men lige i dag var den naturligvis ikke interessant…

Tilgengæld brugte vi en del tid på at lede efter (og finde) fusserne:

Og så holdt vi godt øje med om far kom hjem (vi plejer at se ham nede på stien, men han rockstjerner den igen og skal spille koncert i aften så ingen far i dag).

Da vi havde fået sol nok gik vi indenfor og slap de kreative evner løs:

Der gik dog ikke super længe før den ene af os syntes at der var lige rigeligt med blyant ved siden af papiret…
Den anden var dog slet ikke færdig med at tegne og så er det jo heldigt at lejligheden er fuld af afdækningspap (se aller øverste billede :-p ).
Til sidst besluttede jeg at pandekager måtte være på sin plads på sådan en alene-hjemme-dag-nummer-tre…totalt politisk ukorrekt og totalt meget overhovedet ikke noget Ekko synes om!? Jeg troede at alle børn kunne lide pandekager…

Nu, hvor klokken har rundet 20, er Ekko puttet, fødderne smækket op og når jeg lige om lidt har trykket ‘udgiv’ bliver Game of Thrones fundet frem. Ah (#krydserfingreforatEkkosoversupergodt).

En meget dejlig dag

Sikke en dejlig varm dag! Den første sommer-dag, siger de. Vi har fejret den med picnic og badebassin på altanen. Hvis det er stilen bliver det vist en god sommer.

Og dog – nu er det aften og meningen at små børn skal sove. Men det lille barn, der bor i denne her lejlighed, har besluttet at det kun er muligt at sove oven på sin mors mave. Og det synes moderens mave er MEGET varmt! Så – hvis jeg lige kan bestille en sval aftenbrise? Tak.

Sommerhat er fint.

Badning er bedre.

 

Torsdag, i Ekkoland

I går havde jeg hørt at det skulle blive godt vejr. Derfor valgte jeg mit allernyeste sommertøj som lige er kommet hele vejen ovre fra Jylland. Det var dog overhovedet ikke godt vejr fra morgenstunden! Og derudover skulle jeg til tandlægen – så alt i alt faktisk ikke nogen imponerende start på torsdagen! Heldigvis ville tandlægen bare snakke (men jeg sørgede lige for at skælde lidt ud på hende, bare så hun vidste hvem der bestemmer…). Hun syntes at det er mægtig fint at jeg ikke bruger sut. Men som sagt er det mig der bestemmer så derfor skyndte jeg mig naturligvis hjem og fandt en sut og den gik jeg rundt med det meste af dagen :-p
Nå, men det tøj der. Er det ikke fint? Det er fra Bock (godt navn – meget mundret for små mennesker!) og jeg har købt det hos Mini og Mokka som stadig er min mors yndlings-børnetøjsbutik. Hun synes at gult er fint og jeg må indrømme at det passer meget godt til solskin.
Fra starten af hyggede jeg mig indenfor ind til det der gode vejr besluttede sig for at komme forbi:

Da jeg havde sovet til middag var der top-dejligt ude på altanen! Jeg besluttede at lære Dukken lidt om hvordan man griller:

Og bagefter hjalp jeg med at luge ukrudt. Jeg er smaddergod at have gående:

Jeg fik også lige kigget barnevognen efter (med sut…):

Og så spiste jeg en portion dejlig frugtmos – mums!

Derefter var det tid til at skifte hat! På en eller anden måde var den hvide hat blevet smurt en lille smule ind i æblemos…
Men med den nye hat på fandt jeg endelig noget der så rigtig sjovt ud…:

På den nye fine altan er der stadig ét sted hvor vand og mudder samler sig. Dét sted fandt jeg! Og det er uden tvivl mit nye yndlingssted :-p

Så selv om dagen startede lidt halv-skidt så blev den altså hel-god til sidst 😀

Det smukkeste brudepar (ever)

Åh! Jeg dør lidt over de her billeder! Min svoger og svigerinde blev gift i februar og jeg lovede i sin tid at vise et par billeder – som altid har jeg dog haft frygtelig svært ved at begrænse mig! Jeg elsker den stemning, der er i billederne – det er helt old school romantik! Jeg tror at min favorit er nummer 5 hvor de sammen er på vej ud af livets landevej. Men jeg er også dybt forelsket i de to billeder (til sidst) af eventyrprinsessen i skoven. De viser en skrøbelighed i bruden som er så fin og som rummer så meget forelskelse. Og så er jeg forresten også helt vild med resten :-p

Uden flere kommentarer vil jeg blot sige; nyd de smukke billeder:

For god ordens skyld skal jeg lige nævne at dette indlæg ikke er sponsoreret, men Martin og Hazel, som også tog billeder til vores bryllup, skal have min allervarmeste anbefaling. De er søde, de er dygtige og de leverer et helt fantastisk produkt til en rigtig god pris 🙂

1 2