1 års fødselsdag: Maden

Ingen fødselsdag uden mad! Ekkos første fødselsdagsmenu bød på 9 forskellige tapas og den lille bølle stavrede rundt fra den ene bedsteforælder til den næste og tiggede hapsere – som blev givet mere end villigt. Det kan ikke udelukkes at der også blev snuppet lidt fra Tante S’s tallerken. Favoritten var vist vindruesalsa.

Menuen var fra Magasinet Mad (Februar-Marts 2014) og jeg synes at den var både indbydende og lækker. Og faktisk ret nem at lave selv om der skulle kokkereres i en hel del timer for at få alle de små retter på plads. Alle dips og dressinger kunne snildt laves dagen i forvejen, sammen med både djævleæg og parmaskinkeruller – derfor var der heldigvis ingen stress på dagen med at få maden færdig. Og som nævnt før var vejrguderne venlige nok til at vi kunne anrette buffeten udendørs – selvfølgelig på en solgul dug :-)

I øvrigt var de der parmaskinkeruller med rosenkål, saltede mandler og vesterhavsost mega lækre! Dem vil jeg helt sikkert lave igen en anden gang som alternativ til den klassiske parmaskinke med melon. Derudover var jeg ret stor fan af den rødvinskogte chorizo (det fremhævede virkelig pølsens krydrede smag med sådan en lille time i rødvin) – jeg havde brugt en, efter min mening, meget lækker græsk feta til dippen, men da der også var gedeost på crostinierne var der måske enkelte gæster, der mente at der var lige rigelig meget ged på menuen :-p

Dog var gæsterne meget rosende og mange syntes vist at det var lækkert med de mange forskellige små hapsere, der bød på lidt nye smagsindtryk :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *