Upcycling: Fra billede til billedvæg

Jeg fik engang et billede af min svoger. Tilpasset i farver og størrelse til mit daværende værelse. Billedet fulgte selvfølgelig med da jeg flyttede sammen med Jesper. Jeg været rigtig glad for billedet i mange år, men efterhånden passede den gule farve ikke så godt i vores indretning mere. Derfor besluttede jeg at lave det om 🙂

Det oprindelige billede:

Jeg har fået printet 144 billeder i 10 x 10 cm. Inden da lavede jeg stort set dem alle til sort-hvid – jeg lod dog nogle enkelte beholde deres farve for at skabe lidt dynamik i det endelig billede. Her valgte jeg primært billeder der af sig selv var i blå farver, men jeg har også lagt det samme filter over dem alle sammen for at skabe ensartethed.

Jeg malede hele lærredet med tapetklister og så satte jeg ellers billeder på fra en ende af. Det viste sig dog at billederne ikke er 10 x 10 cm! Men nærmere 9.8 x 10.3…og de er ikke helt ens i størrelsen så derfor er samlingerne en smule ujævne – det ses dog ikke i mængden. Værre er det at den nederste række stikker et par cm ud over rammen…det ved jeg ikke helt hvordan jeg fikser. Jeg ender nok med bare at klippe billederne af så de passer til rammen – det drukner nok også i mængden at de så kommer til at ende lidt brat.

Billed-billedet bliver til:

Færdig!

Jeg malede kanten af rammen inden jeg begyndte at sætte billeder på, da det jo egentlig var den gule farve der skar mig lidt i øjnene nu. Kanten blev blå fordi det lige var den farve maling jeg havde på lager – men det passer også fint til både farvebillederne og resten af stuen 🙂

Velfortjent kaffe efter fuldført arbejde:

Min mor har set alle billederne og hun reagerede lige sådan som jeg håbede ved at sige ting som ‘neeej, hvor er det fra?’ og ‘nej, hvor sjovt, det billede har jeg da ikke set før, det var dengang vi….’. Ekko synes også at det er mægtig fint at kigge på – især fordi der er ganske mange billeder af hende selv 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.