Kvadratisk, praktisk – og lidt sjovt!

Jeg er blevet helt bidt af kvadratiske billeder efter at have oprettet en instagram profil! Jeg synes faktisk at det kan ændre billedets udtryk fuldstændigt når formatet ændres og jeg har endda lært at lave kvadratiske billeder i photoshop (#lærnogetnythverdag).Jeg er i gang med et projekt, hvor jeg skal bruge 144 kvadrater og da jeg kun lige akkurat er kommet med på instagram-bølgen har jeg kun et eneste billede derinde! Derfor manglede jeg jo altså 143 billeder…

Her er et sneak-peak på projektet, der forventes færdigt i løbet af den næste uges tid:

Og her er måden at lave kvadratiske billeder i photoshop på:

Vælg firkants-værktøjet ude til venstre (rectangular marquee tool).

Vælg ‘Fixed Ratio’ under ‘Style’ (oppe for oven)

Sæt både width og height til 1.

Nu kan der kun laves kvadrater – tegn en firkant rundt om det område du vil klippe ud.

Gå til ‘image’ i tool-baren og vælg ‘crop’.

Done.

🙂

3 Comments on Kvadratisk, praktisk – og lidt sjovt!

 1. Konen
  marts 26, 2014 at 8:07 pm (5 år ago)

  Du kan også bare vælge “crop” -> “fixed ratio, 1:1” 😉

  Svar
 2. Charlie
  marts 26, 2014 at 8:27 pm (5 år ago)

  Ha! Smart! Tak 🙂

  Svar
  • Charlie
   marts 26, 2014 at 8:37 pm (5 år ago)

   Bare jeg havde vidst det inden jeg gjorde det 150 gange på den anden måde… :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.