marts 2014 archive

En lille klage

Ekko elsker køleskabsmagneter – det er simpelthen noget af det bedste legetøj og hun kan bruge virkelig lang tid på at tage dem ned fra køleskabet og sætte dem på igen. Men de magneter vi havde var sådan nogle med en lille rund magnet på indersiden og jeg var lidt bange for at den kunne falde af og blive slugt. De får en lidt hård medfart nogle gange, sådan nogle magneter, når hun lige beslutter at det bedste er at kyle dem ned i gulvet.

Derfor har jeg købt en kasse fancy magnet-tal fra Zebra, der har magnet over det hele. Derudover er de virkelig fine så moderen er både æstetisk glad og tryg ved at Ekko leger med magneter.

Altså bortset fra at al farven går af når hun putter dem i munden! Det er da for dårligt…!

 

Upcycling: Fra billede til billedvæg

Jeg fik engang et billede af min svoger. Tilpasset i farver og størrelse til mit daværende værelse. Billedet fulgte selvfølgelig med da jeg flyttede sammen med Jesper. Jeg været rigtig glad for billedet i mange år, men efterhånden passede den gule farve ikke så godt i vores indretning mere. Derfor besluttede jeg at lave det om 🙂

Det oprindelige billede:

Jeg har fået printet 144 billeder i 10 x 10 cm. Inden da lavede jeg stort set dem alle til sort-hvid – jeg lod dog nogle enkelte beholde deres farve for at skabe lidt dynamik i det endelig billede. Her valgte jeg primært billeder der af sig selv var i blå farver, men jeg har også lagt det samme filter over dem alle sammen for at skabe ensartethed.

Jeg malede hele lærredet med tapetklister og så satte jeg ellers billeder på fra en ende af. Det viste sig dog at billederne ikke er 10 x 10 cm! Men nærmere 9.8 x 10.3…og de er ikke helt ens i størrelsen så derfor er samlingerne en smule ujævne – det ses dog ikke i mængden. Værre er det at den nederste række stikker et par cm ud over rammen…det ved jeg ikke helt hvordan jeg fikser. Jeg ender nok med bare at klippe billederne af så de passer til rammen – det drukner nok også i mængden at de så kommer til at ende lidt brat.

Billed-billedet bliver til:

Færdig!

Jeg malede kanten af rammen inden jeg begyndte at sætte billeder på, da det jo egentlig var den gule farve der skar mig lidt i øjnene nu. Kanten blev blå fordi det lige var den farve maling jeg havde på lager – men det passer også fint til både farvebillederne og resten af stuen 🙂

Velfortjent kaffe efter fuldført arbejde:

Min mor har set alle billederne og hun reagerede lige sådan som jeg håbede ved at sige ting som ‘neeej, hvor er det fra?’ og ‘nej, hvor sjovt, det billede har jeg da ikke set før, det var dengang vi….’. Ekko synes også at det er mægtig fint at kigge på – især fordi der er ganske mange billeder af hende selv 🙂

 

Jobsamtale 101

Det der med jobsamtaler, det er ikke noget jeg har gjort mig så meget i. Jeg har faktisk kun været til én eneste samtale. Og jeg fik ikke jobbet. Så jeg kan vist roligt konkludere at jeg ikke er ekspert på området.Men nu har jeg fået en invitation til en samtale til jordens mest spændende job! Ja, hele jordens mest spændende job (geologer ved den slags ;-). Og jeg vil dælen dulme gerne være godt forberedt.

Som mental forberedelse kommer der derfor her nogle af mine tanker omkring den første samtale og nogle af de ting jeg måske alligevel har lært i løbet af den sidste måned hvor jeg har været på jobsøgningskursus:

1. Præsentationen
Hos Hartmanns har de gjort meget ud af førstehåndsindtrykket. Vi har endda øvet håndtryk så vi har lige nøjagtig den rigtige fasthed og den rette mængde øjenkontakt. Og vi har snakket om hvordan man skaber en god stemning forud for samtalen. Det er helt små ting som at have overvejet i forvejen om man vil have te eller kaffe.

Jeg tror faktisk at det er rigtigt at denne ‘kontakt-fase’ er relativt vigtig, men det er i sagens natur ikke den jeg kan få grå hår over.

2. Virksomhedens oplæg
Da vi i sidste uge havde fået styr på teen og snakket lidt om den nye fine vej til Odsherred (smalltalk for at skabe god stemning) præsenterede virksomheden jobbet – i meget grove træk. Jeg havde forberedt en række spørgsmål til jobbet, men jeg havde ikke gjort mig klart hvornår jeg ville stille dem. Nu ville have været et godt tidspunkt!

3. Mig!
3. fase er nok den vigtigste – det er her man skal sælge sig selv. I mit konkrete tilfælde blev denne fase indledt med spørgsmålet; Hvad er du for en?
Og det var jo et glimrende oplæg til at fyre den der ‘elevatortale‘ af, hvor man lige præsenterer sig selv og alt hvad man kan på 30 sekunder. Jeg synes at elevatortalen er svær – og jeg skal i hvert fald arbejde lidt med den inden næste samtale! Herefter stillede de spørgsmålet ‘Hvilke forventninger har du til jobbet og hvilke forestillinger har du gjort dig‘. Igen kunne jeg nok nemt have forberedt mig lidt bedre for det er jo sådan set ikke uventede spørgsmål – men det kan være rigtig svært at gøre sig nogle konkrete overvejelser om en stilling som man ikke ved andet om end hvad der stod i jobannoncen.

Herefter snakkede vi om mange forskellige ting og jeg følte egentlig at jeg præsenterede mig selv meget godt. Jeg blev selvfølgelig også spurgt hvad jeg forestillede mig det sværeste ved jobbet ville blive. Det er en anden måde at spørge efter dine svageste sider på og et spørgsmål som det er temmelig vigtigt at kunne svare på. Hvis man siger ‘jeg har ingen svage sider’ lyder det nok lidt uforberedt for ingen er jo stærke på alle områder. Omvendt er det heller ikke super smart at sige at man er vildt dårlig til at formidle fagligt materiale verbalt hvis det er en formidlingsstilling man har søgt. Jeg tror at det handler om at vende de negative sider til noget positivt. Og så blev jeg spurgt hvordan jeg håndterer stress. Her kom jeg med et konkret eksempel på en periode hvor jeg vitterligt var meget stresset, men hvor resultatet blev rigtig godt – jeg kunne mærke på ansættelsesudvalget at de var glade for det konkrete eksempel så dem skulle jeg nok have haft nogle flere af.

Jeg blev også spurgt hvordan jeg håndterer grænsen imellem arbejde og fritid. Her fortalte jeg hvordan jeg som phd-studerende har været vant til at blive på min pind ind til arbejdet er gjort og at jeg er så priviligeret at mit arbejde også er min hobby. Jeg synes selv at det var et meget godt svar.

Jeg blev også bedt om at fortælle hvad mine tidligere kollegaer ville sige hvis de skulle beskrive mig med tre ord. Jeg tror at variationer af dette spørgsmål er ret almindelige så også her kan man forberede sig hjemmefra.

Endelig blev jeg spurgt hvad jeg forventer at få i løn. Her er det jo også nemt at være forberedt og svare meget præcist, men omvendt er det virkelig svært for jeg aner faktisk ikke hvad jeg kan forvente at få i løn! Hvis jeg forlanger for lidt vil virksomheden nok tænke at jeg ikke ved hvad hverken jeg eller de er værd og hvis man forlanger for meget vil de måske tænke ‘vorherre bevares, så må du søge lykken et andet sted’. Min taktik var at prøve at få dem til at komme med et udspil ved at sige noget i retning af ‘jeg ved hvad min fagforening anbefaler, men i har nok allerede en ide om hvad jeg som nyuddannet skal have’. Næste gang tror jeg bare at jeg vil sige et range for nu har jeg fået et udspil og har en bedre ide om hvor jeg kan forvente at ligge.

4. Opsummering
Afslutningsfasen har nok ca. samme betydning som præsentationen. Man vil gerne efterlade ‘dommerne’ med et godt indtryk – igen kommer det faste håndtryk i spil! Jeg tror også at det er en god ide at sige noget i retning af ‘jeg ser frem til at høre fra jer’ – det virkede i hvert fald naturligt at sige.

Andre tips, tricks og erfaringer modtages med kyshånd 🙂

Helt fuldstændig urelateret til indlægget kommer der her lige et billede af Ekko, der har lært at styre sin wheeley-bug – sejt :-p

 

Lungebetændelse og instagram

Arhmen altså! Hvorfor har jeg dog ikke meldt mig til det der instagram noget før? Det er jo helt vildt hyggeligt! Der er fuld af de bedste facebook venner og alle yndlingsbloggerne og deres snap-shot-liv er altså bare sjovt at følge med i :-DJeg har ikke helt regnet alle finesserne ud endnu så bær lige over med mig hvis jeg hashtagger forkert :-p

Knap så hyggeligt er det at Ekko har reddet sig en lungebetændelse! Stakkels hende! Hun synes tydeligvis at det er temmelig træls og det kan jeg da egentlig godt forstå – men nu har vi hentet penicillin og farmor har været her med kiks, så kan det vist ikke gå helt galt 🙂

For at komme i gang er jeg hoppet med på ‘5 hverdage’ (#hverdagsbilleder) så vil de næste 5 dage billed-dokumentere mit meget spændende passe-sygt-barn-liv :-p

Jeg hedder ‘charlottedyhr’ derinde og hvis jeg ikke allerede har fundet dig så find mig endelig 😀

Kvadratisk, praktisk – og lidt sjovt!

Jeg er blevet helt bidt af kvadratiske billeder efter at have oprettet en instagram profil! Jeg synes faktisk at det kan ændre billedets udtryk fuldstændigt når formatet ændres og jeg har endda lært at lave kvadratiske billeder i photoshop (#lærnogetnythverdag).Jeg er i gang med et projekt, hvor jeg skal bruge 144 kvadrater og da jeg kun lige akkurat er kommet med på instagram-bølgen har jeg kun et eneste billede derinde! Derfor manglede jeg jo altså 143 billeder…

Her er et sneak-peak på projektet, der forventes færdigt i løbet af den næste uges tid:

Og her er måden at lave kvadratiske billeder i photoshop på:

Vælg firkants-værktøjet ude til venstre (rectangular marquee tool).

Vælg ‘Fixed Ratio’ under ‘Style’ (oppe for oven)

Sæt både width og height til 1.

Nu kan der kun laves kvadrater – tegn en firkant rundt om det område du vil klippe ud.

Gå til ‘image’ i tool-baren og vælg ‘crop’.

Done.

🙂

Online handel

Nogle gange tænker jeg at det må have været totalt umuligt at få en hverdag til at hænge sammen dengang i 80’erne da jeg var barn. Der er ihvertfald ingen tvivl om at nethandel er en gave til småbørnsforældre! Jeg har nævnt det tidligere og det gælder stadig at der næsten altid er en pakke på vej til os fra nær eller fjern, til gengæld er mine besøg i fysiske butikker efterhånden stort set ikke-eksisterende.

Det være sig både tøj, dagligvarer, legetøj og større ting. I dag skal jeg hente nogle kasser i døgnboksen så jeg kan få organiseret noget af rodet derhjemme. Jævnligt ender jeg hos Bilka.dk når jeg mangler et eller andet – fx da vi besluttede at købe en cykel så vi ikke skulle starte bilen op hver dag for at køre Ekko i dagpleje. Jeg må dog indrømme at vi faktisk endnu ikke en eneste gang rent faktisk har cyklet til dagplejen! Til gengæld har jeg brugt cyklen til at komme til træning – og det er nu engang mere tilfredsstillende at cykle til træning end at køre i bil derhen… :-pJeg har også handlet en hel masse pusleudstyr på Bilka.dk og så har jeg flere gange fået veninder, der alligevel skulle i Bilka, til at købe bleer til os – de har nemlig ofte Pampers på tilbud og det er jo værd at tage med når nu Ekko er så ble-mærke-bevidst 😉

I dag var Ekko ikke helt på toppen så jeg udskød endnu engang cykelopstarten – hun havde været i dårligt humør hele dagen i går og kom i seng allerede klokken 17 (uden aftensmad eller noget) så jeg var lige på nippet til at holde hende hjemme i dag. Men hun var i ok humør da hun vågnede og vi havde en fin morgen så nu krydser jeg fingre for at hun hygger sig i dagplejen i dag!

Sponsoreret indlæg

Lad der være fest

Der er kun 14 dage til Ekko fylder år og hun skal selvfølgelig fejres – derfor har hun inviteret sine bedste- og oldeforældre samt onkler og tanter (og naturligvis sin kusine) til ‘Pink Lemonade’ party i sommerhuset. Vi krydser alle sammen fingre for at det milde forårsvejr holder så vi kan bruge haven og måske endda gå en tur ved stranden nu hvor Ekko er knap så utilfreds med barnevognen som hun har været tidligere :-pJeg glæder mig enormt meget til at holde hendes fødselsdag! Men jeg synes faktisk at det er lidt svært at sørge for at det bliver en fest for Ekko og ikke en fest for de voksne hvor hun må indpasse sig. Det ville være ærgerligt hvis barnet bare overstimulerede totalt og var ked og utilfreds hele dagen fordi der var planlagt alt for meget.

Selv med ‘kun’ bedste- og oldeforældre løber det jo hurtigt op når man som Ekko er beriget med 4 dejlige bedsteforældre og 3 super friske older, plus 2 skønne onkler og tanter. Vi har inviteret til frokost i påsken – det kommer sandsynligvis til at passe nogenlunde med at Ekko sover når alle gæster kommer. Flot planlagt! Forhåbentlig er hun dog så frisk og glad hele eftermiddagen hvor vi skal hygge med kage og hvad vejret ellers tillader.

I lemonade temaets ånd har jeg lavet pink og gule invitationer – og så har jeg tilladt mig at sende en ønskeseddel med ud. Jeg er lidt ked af at give indtryk at ønskesedlen er en ‘bestillingsseddel’, omvendt er jeg jo ikke i tvivl om at alle inviterede glæder sig til at give Ekko hendes allerførste fødselsdagsgaver 🙂

Hvis nu nogen tænker noget i retning af ‘sådan en invitation kunne jeg da også godt bruge’ så er man meget velkommen til at sende en mail til hhmmmcd (a) hotmail.com – så sender jeg fluks et billede tilbage i høj opløsning hvor man kan indsætte sin egen tekst. Jeg ville gerne have lavet sådan et smart link så man bare lige kunne gå ind og downloade skabelonen, men aner ikke hvordan man gør… 🙂

In the ZOO

I dag har vi været på tur. Vi har simpelthen været i Zoo for første gang i Ekkos liv og for første gang i mange år i mit liv! Vi var top-dollar heldige og fik en parkeringsplads lige over for indgangen og så bevægede vi os ellers rundt sammen med den million andre børn, der også havde fundet vej til Zoo på denne dejlige lørdag. Ekko var mægtigt interesseret i lunterne, en smule bange for isbjørnen, høfligt interesseret i elefanterne, glad for hestene, men ellers ophøjet ligeglad med hele oplevelsen – men moderen nød at gå rundt med hende i solen og føle sig en lille smule ‘ude-i-naturen-agtig’.

Jeg havde ikke set de nye områder i Københavns Zoo før så jeg blev helt imponeret over ‘Den Artktiske Ring’ – der kunne jeg godt have brugt meget mere tid, men Ekko var ikke sådan rigtig i humør til at sidde længe og kigge på hverken sæler, ulve eller bjørne. Savannen med giraffer, næsehorn og en masse andre dyr var også virkelig fin, men igen var moderen mere imponeret end barnet. Til sidst glædede det mig at se at der stadig er nøjagtig den samme kanin-legeplads som da jeg var barn – den kan Ekko godt glæde sig til!

Efter sådan en dag kan man godt blive en smule træt…

 

Så skete det!

I nat har Ekko sovet igennem! Aaaahhhhhhh! Fra 19.30 til 5.30 med kun én lillebitte opvågnen, som faktisk næsten ikke engang tæller som en opvågnen. Godt nok brugte hun tiden fra 4 til 5.30 på at ae mig på kinden og nulre min arm (i søvne), men på det tidspunkt havde jeg allerede fået uendeligt meget mere søvn end jeg er vant til så det var faktisk kun hyggeligt.Det er jeg altså fan af!

I mangel på moderne sovebilleder af bøllen er der her et, der snart er et år gammelt – de første 14 dage af sit liv havde hun nemlig også ret godt styr på det med at sove 🙂

 

Det er altså ret nemt

I hele næste uge er Ekko og jeg alene hjemme imens Jesper skal lære alt om overlevelse i vildmarken et sted i Norge (på dette her kursus). Jeg ville gerne være sådan en overskudsmor, der hentede sit barn klokken 14 i dagplejen, tog hjem og hyggede med frugt og hapsere og så lavede lækker, sund, økologisk aftensmad og efterlod et skinnende køkken inden Ekkos aftenbad og putning.Sådan en mor er jeg ikke. Jeg var alene hjemme i går og det lignede lidt at der havde været en dinosaur på besøg i vores køkken. En meget sulten og meget rodende dinosaur. MEN, trods alt var der da kommet ordentlig aftensmad på bordet og det lykkedes mig endelig at få lavet en kødsovs som Ekko satte pris på (seriøst, hun spiser blå ost og oliven uden at tøve, men kødsovs gider hun ikke…?!).

Klog af skade har jeg planlagt et par måltider til i næste, der bare skal varmes op. Men jeg tør også godt kaste mig ud i at lave lidt mere rigtig mad nogle af dagene – hos Ret Nemt lover de mig at jeg kan have maden klar på 30 minutter – og så er det økologisk. Så det bliver jeg vist nødt til at prøve. Priserne (for 2 personer) ligger i omegnen af 100-150 kroner, det er lidt mere end vi bruger til hverdag, men jeg synes at det er ok at give en smule ekstra for at få maden bragt til døren. Jeg synes også at udbuddet af retter ser ret så fristende ud – fx Nordisk Burger med rødbedepesto eller Farin-glaceret laks med lun rodfrugtsalat:

Eneste problem: Det er jo ikke LCHF! Men det er nu ret nemt at ændre – i burgeren er det blot at fjerne rugbrøddet (og give det til Ekko, så er alle glade) og i lakseretten skal der ikke ske andet end at det foreslåede brød, der skal serveres ved siden af fjernes.

Sponsoreret indlæg

1 2