Cannelloni med svampe og spinat

Kødgryderne har været i gang igen! Eller rettere; grøntsagsgryderne…

Vi er jo blevet helt bidt af LCHF herhjemme, men vi er faktisk slet ikke vant til at spise kød hver dag og det kommer man nemt til når man bruger Janes lækre bøger – og det kan altså mærkes i madbudgettet!

Denne opskrift er dog kødfri – men pga. de smagfulde svampe og den fede ost savner man slet ikke kød og jeg kan love jer for at det mætter! Selve cannellonierne har jeg lavet stort set som Janes lasagneplader:

Cannelloni uden mel:
4 æg
125 g philadelphia, neutral
5 spsk loppefrøskaller
1 spsk timian

Det hele piskes godt sammen med elpiskeren og fordelen på en bageplade med en dejskraber (det fylder hele pladen). Bag i ovnen ved 150 grader i 12 minutter. Skær pladerne ud med en pizza-skærer – i denne opskrift har du brug for 6 lasagneplader. Skru ovnen op på 200 grader så den er klar til de færdige cannellonier.

Svampefyld med spinat og ricotta:
300 g portebellosvampe, i tynde skiver
2 fed hvidløg, i tynde skiver
100 g frisk spinat
½ dl hvidvin
1 spsk citronsaft
250 g ricotta (eller mascarpone hvis en højere fedtprocent ønskes)
Salt og peber
Smør til stegning

Steg svampene gyldne i smør, tilsæt hvidløg og spinat. Steg videre ind til spinaten falder sammen. Tilsæt hvidvin og citron og lad væsken koge væk. Tilsæt ricotta, rør rundt og smag til med salt og peber. Læg fyldet i cannollinerne, rul sammen og læg dem ved siden af hinanden i et smurt fad.

Tomatsovs og topping
1 lille løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ dåse hakkede tomater
1 spsk tørret timian
Salt og peber
Kokosolie eller smør til stegning
1 dl revet ost, fx cheddar
Noget grønt til pynt

Svits løg og hvidløg. Tilsæt tomat, timian og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre i 5-10 minutter. Sovsen hældes over cannellonierne og til sidst drysses med ost. Bag i ovnen (200 grader) i ca. 10 minutter ind til osten er gylden. Pynt med krydderurter. Jeg havde kun persille, men tror måske at basilikum ville have egnet sig bedre…

Ps: Dette er glimrende babymad (blend det evt.) – moderen bliver så glad når barnet elsker køkkenets kreative udfoldelser :-p

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.