februar 2014 archive

DIY: De smukkeste bryllupsdetaljer

(Lånt fra Thinkfoto’s facebookside – resten er privatbilleder).

Er der noget bedre end at være til en fest hvor der er tænkt på alt? Nogle gange føler man sig simpelthen så forkælet som gæst at man slet ikke ved hvor man skal begynde når man gerne vil fortælle andre om det. Brylluppet i lørdags var lige nøjagtig sådan en fest – der var så mange søde detaljer at det slet ikke er til at tælle (det var ret tydeligt at bruden havde haft en to år lang forlovelse til at få det hele på plads ;-).

Den allersødeste detalje var små personlige beskeder under servietten ved hver kuvert – det var både virkelig dejligt at læse en lille besked og føle sig værdsat af brudeparret, men det var også en virkelig fin måde at skabe ‘noget at snakke om’ ved de borde hvor gæsterne ikke kendte hinanden godt i forvejen. ‘Hvad står der på din?’, ‘Hvad er det for en historie, de hentyder til?’, ‘Det må vi vist lige høre lidt mere om’ blev i hvert fald hørt et par gange rundt om det bord hvor jeg sad…

Brudebuketten sorterer traditionelt under gommen – jeg tror dog at han i dette tilfælde lige have forhørt sig omkring hvilke farver og blomster, der i øvrigt indgik i festen for sjældent har jeg da set en så perfekt buket:

Ligesom os havde brudeparret valgt at lave en utraditionel gæstebog – en hvid dug og en stofpen og så blev gæsterne bedt om at hjælpe med at ‘dække op med minder’. Jeg glæder mig allerede til at blive inviteret på middag og se den fine dug med alle hilsnerne!

For at understrege vintertemaet var der dækket op med grankogler sammen med små glas, der fungerede som lysestager – og selvfølgelig de lyserøde roser, der gik igen igennem hele festen. Der var også brugt antikke bøger både som bordpynt og som en del af invitationer, kirkehæfter, bordkort osv – det viser je i et andet indlæg for det så super godt ud!

Jeg håber at jeg kan få lov også at vise et par billeder af brudeparret – det kan i, i så fald, godt glæde jer til!

Copycat; Pom pom koala

Carla og krudtuglen har skudt gang i en lille leg – en copycat leg. Og det er jo den perfekte leg i blogland hvor inspiration og kopiering måske nogle gange har en tendens til at flyde sammen. Jeg er lige faldet over den überkreative blog; Mr. Printables og har tyvstjålet et design derfra. Mr. Printable er væsentligt mere kreativ end mig og selv om jeg kan bruge lang tid på at kigge smukke billeder er der ikke så mange af projekterne jeg faktisk tør at kaste mig ud i…denne her lille koala synes jeg dog var nogenlunde overkommelig (blomsterne kan jeg nok også klare, men de andre dyr kræver vist lidt mere snilde…).

Min pom pom er ikke tilnærmelsesvis så fin som originalen – men jeg er ret sikker på at Ekko er ligeglad med at ørerne er lidt skæve og sidder lidt underligt.
Opskriften kan findes her 🙂

Ekko-spam og en opfølgning på dagplejen

Det er da vist længe siden Ekko har fået sit helt eget indlæg! Det må vi straks få lavet om på – jeg tænker også at det må være på tide med en dagpleje-update. Jeg gennemgår simpelthen hele forløbet – så er der dagbog til mig og hvis nu der sidder andre derude, der synes at det med institutionsstart er svært, kan de måske have glæde af at læse hvor godt det kan ende 🙂

Uge 1
Vi har snakket med vores dagplejemor (=A) om at Ekko er lidt sensitiv og samtidig relativt signalstærk – og er derfor blevet enige om at lave en meget langsom og mild indkøring. De første tre dage er jeg i dagplejen sammen med Ekko og det er virkelig en fornøjelse at se hvor spændende hun synes det er at kigge på andre børn og at have adgang til nyt legetøj. I løbet af de første par dage søger hun væk fra mig og ud i stuen og kravler endda hen til A. Hun vi dog absolut ikke tages op og hun holder godt øje med hvor jeg befinder mig.

På 3. dagen prøver jeg at gå udenfor i 10 minutter. Ekko skriger sine lunger ud. Det samme gentager sig de næste par dage og så er den første uge allerede gået.

Uge 2
Jesper overtager afleveringen i håb om at overgangen fra ‘far til A’ vil føles mindre slem for Ekko end overgangen fra ‘mor til A’. Not so much. Ekko bliver afleveret klokken 8 og aftalen er at Jesper henter hende igen 11.30 (efter frokost, før middagsluren) hver dag. Ikke et eneste øjeblik holder Ekko op med at skrige og fredag i uge to beder A os om at søge hjælp hos børneterapien da Ekko er meget mere ulykkelig end nogen af os kan leve med. Samtidig aftaler vi at starte helt forfra med indkøringen i uge 3. Fra at være glad for at være i selve dagplejen (sammen med mor eller far) har vi nu et barn, der begynder at skrige allerede når vi går ned til bilen.

Uge 3
Hvis du er mor til et sensitivt barn, eller et barn som du af andre årsager tænker vil reagere voldsomt på at være væk hjemmefra, så start her! Spring uge 1 og 2 over – det er ikke måden at gøre det på. I uge 3 afleverede Jesper Ekko hver morgen ved 10-tiden når hun havde sovet til formiddag og spist hjemmefra så udgangspunktet var et udhvilet og mæt barn. Han afleverede ved at gå med ind og sætte hende på gulvet, sige farvel og forlade stuen lidt hurtigt – selv om hun græd og holdt fast i ham. De første dage var han kun væk i 10-15 minutter og så snart han vendte tilbage faldt Ekko ned igen, selvom hun var helt oppe i det røde felt. Når Jesper kom igen blev han i dagplejen i nogle timer (op til 3-4 timer) for at vise Ekko at ‘her er et dejligt sted at være’. I løbet af ugen begynder Ekko igen at søge ud i stuen og væk fra Jesper – så nu er vi nærmest tilbage ved udgangspunktet. Denne gang er vi dog mere forsigtige og fortsætter ugen ud med samme taktik.

Uge 4
Ekko er stadig lige ulykkelig hver gang Jesper går. Hun er efterhånden alene i dagplejen i en times tid hver dag og den tilknyttede dagplejepædagog er indkaldt for at gå tur med de andre piger og give A frie hænder til at tage sig af Ekko. Vi trapper lidt ned for ‘far-i-dagpleje’ tiden, men Jesper bliver stadig en halv til en hel time hver dag når han henter Ekko. Ekko er begyndt at søge trøst hos Anita, men det er endnu ikke sket at hun er holdt op med at græde længe nok til at blive sat ned på gulvet.

Torsdag i uge 4
I dag knækkede koden. Ekko besluttede tilsyneladende pludselig at ‘ok, her skal jeg åbenbart være og så må jeg hellere få det bedste ud af det’. Overgangen er voldsomt brat! Fra vild gråd i hele alene-perioden til 5 minutters gråd i forbindelse med aflevering – og derefter leg på gulvet, spisning og endda sovning (dog på Anitas arm og ikke for sig selv).

Uge 5
Efter at Ekko accepterede A har hun overvejende været tilpas i dagplejen. Det har dog været meget svært for A at få hende til at sove og det har fortsat været rigtig godt at dagplejepædagogen kom hver dag og hjalp til da A går rundt med Ekko det meste af tiden.

Uge 6
Nu er uge 6 netop startet og i går var det mig, der hentede. Jeg hentede en stor-smilende pige, der kravlede pludrende rundt under bordet. En pige, der havde spist laks med sovs og kartofler i stor stil til frokost og derefter taget en 2½ time lang lur i barnevognen! Til dem, der måske ikke kender Ekko så sover hun aldrig i 2½ time om dagen og hun hader at køre i barnevogn! Jeg er en lille smule bange for at hun er blevet forbyttet, men jeg kan nu ret godt lide den nye Ekko 😉
For at fejre successen gik vi ud på altanen da vi kom hjem og legede med de små sten i altankassen – til stor lykke for den unge dame (som er meget sød til ikke at putte små sten i munden!).

Alt i alt har indkøringen været rigtig hård og det har taget lang tid – men et super godt samarbejde imellem A og Jesper har alligevel gjort at vi til sidst fik overbevist Ekko om at det hele nok skulle gå 🙂

Bryllupsbil

Er du tosset et fantastisk bryllup vi var til i lørdags! Jeg havde fået æren af at pynte bilen og med en svigerinde, der har en æstetisk sans, der siger spar to, følte jeg et vist pres på mine skuldre! Jeg valgte hvid tyl (det går man aldrig galt i byen med, vel?) med roser – under hver rose er der en klisterdims som jeg virkelig håber nemt kan pilles af lakken igen! Den kunne godt holde til at køre på motorvej…
På fordørene kom der en hvid sløjfe og bagruden er fyldt med lilla tyl – jeg turde ikke at sætte nummerplade-skiltet foran selve nummerpladen så det kom også i bagruden 🙂

 

Ready, set, bryllup!

Kjolen er strøget, kufferten er pakket, Bess er på vej for at passe Ekko. Jeg glæder mig til fest, til god mad, til romantik, hygge og måske et glas bobler. Men jeg er også noget spændt på hvordan det skal gå at få Ekko passet i SÅ lang tid…

God weekend 😀

Dybt godnat

Kl. 00.45: Jeg kan høre at Ekko vågner og græder og glæder mig over at Jesper har babyansvaret i nat…Kl. 01.07: Jeg vågner på luftmadrassen i stuen ved at Jesper kommer listende ind og lægger sig på sofaen…Ekko har nu hele dobbeltsengen for sig selv. Hun fylder meget. Åbenbart.

Kl. 02.12: BUM!

Kl. et sekund over 02.12: Jeg er inde i soveværelset. Sengen er tom. Der er intet barn at se på gulvet. Hun må være trillet ned på den anden side. Jeg løber hen til vinduet, skarpt forfulgt af Jesper, der tager den kortere rute henover sengen.

Hvorfor er der ikke noget vræl?

HVOR ER BARNET?

Hun er heller ikke ved vinduet. Jeg lægger mig ned på maven og kan nu se hende midt inde under sengen. Øjensynligt væsentligt mere utilfreds med ikke at kunne sætte sig op end med at være faldet ud af sengen.

Kl. 02:17: Ekko sover sødt igen.

…?!

 

Det her fik jeg faktisk brug for

I marts sidste år skrev jeg et indlæg om alt det udstyr vi havde klar til Ekkos ankomst – som mange andre havde vi læst og tænkt og købt ind i månedsvis og vores skuffer og skabe var fulde af ting til det lille mini-menneske. Her, et år efter, tænkte jeg at det var på tide at følge op på listen og se hvad vi egentlig endte med at få brug for…Den oprindelige liste:

Store ting:
Kombi-vogn med lift
Autostol
Seng
Puslebord
Babyalarm

 
Jah…kombivognen blev jo ikke rigtig en succes fordi Ekko ikke vil køre i noget, der ligner en barnevogn. Vi håber dog stadig at det kommer…de andre ting har været absolut uundværlige (vi var i tvivl om alarmen fordi vi har en lillebitte lejlighed hvor vi nemt kan høre den unge dame uden, men alarmen har været vigtig når vi har været hos bedsteforældre og i sommerhus).


Tekstil-agtige ting:
Madras til tremmeseng – jep, den var naturligvis vigtig
Madras til lift – også nødvendig
Lagner – vi har haft 4 lagener til liften og 2 til tremmesengen, det har været nok
Mellemlægs-lagen – Ind til nu har der faktisk ikke været ‘uheld’, men det kan jo nåes endnu så mellemlægslagnet er en god ting
Topmadras – Kan godt undværes, men er nu meget rar
Sengetøj – Vi har to dyner i forskellig tykkelse og 5 sæt sengetøj, det er mere end rigeligt. For at spare på pladsen kunne vi nok godt have klaret os med minde – men de små dynebetræk er nu så fine 😉 
Babydyne – Jep, den er også nødvendig
Bløde tæpper – I de første måneder brugte jeg et lille økologisk bomuldstæppe konstant. Det varmede Ekko, det varmede mine fødder, hun lå på det, hun var pakket ind i det – og der var krise når det var til vask! Så her kunne jeg faktisk godt have brugt et ekstra. Nu ligger tæppet (mere eller mindre) fast i bilen så der altid er mulighed for lige at varme Ekko lidt ekstra.
Puslepude – Nødvendig
Masser af stof-bleer – Vi købte 30 hvide stofbleer i Jysk. I de første måneder vaskede vi dem konstant og det var som om der bare aldrig var nok. Nu bruger vi dem ikke så meget mere, til gengæld er der heller ikke så mange tilbage fordi jeg smider dem ud når de bliver for plettede (og det gør de hvide altså ret hurtigt – næste gang kan jeg godt overveje at farve dem)
Regnslag – Hvis man er gode venner med sin barnevogn er det absolut nødvendigt. Vi har ikke brugt vores for vi har kun kæmpet med vognen når vejret har været nogenlunde…
Sengerand – Her er en ret dyr ting, som jeg vil mene nemt kan undværes – i hvert fald til at starte med 
Håndklæder – Bløde, små håndklæder er rare at have. Et eller to er nok (selv hvis barnet er i bad hver dag, som Ekko)

Diverse:
Flexibath m. stol – Vi har været rigtigt glade for det sammenklappelige bad og stolen, der gav både barn og forældrenes arm god støtte ind til hun kunne sidde selv. Stolen kan dog godt undværes – det er lidt en luksus
Vaskefad – Vi valgte at undlade at købe et hoved-hale-fad og bruger bare en lille skål. Det fungerer fint.
Termometer – Det er godt at have for sygdom er ikke til at undgå…
Neglesaks – Nødvendig
Blød børste – Den har vi ikke brugt som andet end legetøj endnu…men Ekko har altså heller ikke meget hår…
Sikkerhedsvatpinde – Dem har vi faktisk heller ikke brugt…
Bleer – DEM har vi brugt mange af!
Slynge – Jeg havde så fine ambitioner om slynger og vikler…Ekko havde andre ambitioner og slyngen ligger ubrugt i skuffen. Viklen er udlånt til en veninde.
Pusletaske – Jeg bruger min kamerataske, der er opdelt i en 5-6 rum og det fungerer mægtig godt. En eller anden form for rummelig og overskuelig taske ville jeg have haft svært ved at undvære…
Ammepude – Den har jeg overhovedet ikke brugt
Blespand + poser – Den store hvide plasticspand er ikke køn! Men den gør sit arbejde og isolerer lugten hvilket er ret vigtigt…især i takt med at barnet bliver større og bleerne mere spændende…poserne er dog dyre!
Udvalg af sutter – Niks! Dem fik vi så ikke brug for…kattens…
Skum-gulv – Vi har haft ca. 1 m2 skumgulv liggende lige fra starten af. I begyndelsen med et blødt tæppe ovenpå og Ekko lå der faktisk stort set al den tid hun ikke skreg. Nu fungerer gulvet mere som en afgrænsning af det område hvor legetøj bor om natten
Aktivitets-bue-halløj – Det tænker man at alle børn har så det må være rigtig godt, ik? Den har også været ok, men det er nu faktisk ikke ret meget Ekko har gidet lege med den…
Sutteflasker – Vores sutte-nægtende barn gider heller ikke sutteflasker så dem har vi ikke brugt. Jeg vil anbefale at købe flasker hvis behovet opstår i stedet for at have et helt lager fra starten af…
Brystpumpe – Det har jeg ikke kunnet undvære! Jeg har både haft brug for at lette trykket når Ekko ikke kunne følge med og at stimulere produktionen når hun ikke fik nok…
Engangsklude – Dem har vi nok også brugt en trillion-trillard af…
Babyolie – Fin at have for at modvirke arp
Solcreme – Det har vi ikke brugt endnu, men det kommer nok til sommer
D-dråber – Det skal man jo…
Vågelys/natlampe – Det var ikke nødvendigt her, men vi bor også i en lejlighed med en gadelampe lige foran vinduet…så her bliver aldrig helt mørkt…

Jeg synes da egentlig ikke at vi havde ramt helt ved siden af! Der er nogle få ting vi ikke fik brug for alligevel og nogle andre ting vi har været nødt til at supplere med siden hen – men sådan i det store hele klapper jeg lige os selv på skulderen over at have været godt forberedte på udstyrssiden :-p

Mandagens blonder

Nuij, et dejligt vejr i mandags! Det var da helt så jeg var nødt til at smide jakken, da jeg cyklede hjem fra træning! Og helt så jeg lige var nødt til at snuppe et par billeder af dagens outfit med blonder på blonder og blå ben – tak til graffiti malerne for at lave en væg, der matcher mit tøj :-p

3-dages feber

I sidste uge stiftede vi bekendtskab med en, for mig, ukendt børnesygdom; 3-dages feber. Der er virkelig nogen, der har haft den kreative hat på da de fandt på et navn til sygdommen!Sygdommen rammer kun børn imellem 6 måneder og 3 år og som navnet antyder har barnet feber i tre dage og derefter kommer der et lyserødt udslæt på hele kroppen (dog sjældent i ansigtet) – dermed er sygdommen faktisk ret nem at kende. 3-dages feber er ufarligt, men det er vigtigt at bemærke at feberen falder (ofte pludseligt) inden udslættet kommer – hvis barnet har udslæt og feber samtidig er der tale om en anden sygdom.

Inkubationstiden er 10-15 dage og sygdommen menes at være meget smitsom – så hvis de andre piger i dagplejen ikke allerede har haft en omgang er der nok en god chance for at de også lægger sig syge…
Der er tale om en virus og man kan derfor ikke gøre meget andet end at vente på at feberen brænder sig selv ud – husk at tilbyde barnet masser af vand, tag tøjet af hvis det er meget varmt og væbn dig med tålmodighed. Når først feberen falder og udslættet kommer er det værste overstået. Udslættet klør ikke og det går væk i løbet af et døgns tid – og når først barnet har haft 3-dages feber er det immuniseret så det skal vi da i det mindste ikke bekymre os om igen 🙂

Har jeres børn haft 3-dages feber?

 

Cannelloni med svampe og spinat

Kødgryderne har været i gang igen! Eller rettere; grøntsagsgryderne…

Vi er jo blevet helt bidt af LCHF herhjemme, men vi er faktisk slet ikke vant til at spise kød hver dag og det kommer man nemt til når man bruger Janes lækre bøger – og det kan altså mærkes i madbudgettet!

Denne opskrift er dog kødfri – men pga. de smagfulde svampe og den fede ost savner man slet ikke kød og jeg kan love jer for at det mætter! Selve cannellonierne har jeg lavet stort set som Janes lasagneplader:

Cannelloni uden mel:
4 æg
125 g philadelphia, neutral
5 spsk loppefrøskaller
1 spsk timian

Det hele piskes godt sammen med elpiskeren og fordelen på en bageplade med en dejskraber (det fylder hele pladen). Bag i ovnen ved 150 grader i 12 minutter. Skær pladerne ud med en pizza-skærer – i denne opskrift har du brug for 6 lasagneplader. Skru ovnen op på 200 grader så den er klar til de færdige cannellonier.

Svampefyld med spinat og ricotta:
300 g portebellosvampe, i tynde skiver
2 fed hvidløg, i tynde skiver
100 g frisk spinat
½ dl hvidvin
1 spsk citronsaft
250 g ricotta (eller mascarpone hvis en højere fedtprocent ønskes)
Salt og peber
Smør til stegning

Steg svampene gyldne i smør, tilsæt hvidløg og spinat. Steg videre ind til spinaten falder sammen. Tilsæt hvidvin og citron og lad væsken koge væk. Tilsæt ricotta, rør rundt og smag til med salt og peber. Læg fyldet i cannollinerne, rul sammen og læg dem ved siden af hinanden i et smurt fad.

Tomatsovs og topping
1 lille løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ dåse hakkede tomater
1 spsk tørret timian
Salt og peber
Kokosolie eller smør til stegning
1 dl revet ost, fx cheddar
Noget grønt til pynt

Svits løg og hvidløg. Tilsæt tomat, timian og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre i 5-10 minutter. Sovsen hældes over cannellonierne og til sidst drysses med ost. Bag i ovnen (200 grader) i ca. 10 minutter ind til osten er gylden. Pynt med krydderurter. Jeg havde kun persille, men tror måske at basilikum ville have egnet sig bedre…

Ps: Dette er glimrende babymad (blend det evt.) – moderen bliver så glad når barnet elsker køkkenets kreative udfoldelser :-p

 

1 2 3