Hjemmelavet Toffiffee

Ups. Det er sørme ikke nemt at holde den slanke linje når man skal lave konfekt! Heldigvis feder smagsprøver jo ikke – det ved alle! Derfor har jeg gladeligt smagt på disse toffiffee-agtige karameller og de smager så godt at opskriften må deles :-)

Karamel:
2 dl sirup
2 dl sukker
2 dl fløde
2 spsk smør

Varm sirup, sukker og fløde op til 128 grader under omrøring (det tager 30-45 minutter i en tykbundet gryde). Når massen er varm og har boblet dejligt i et kvarters tid tilsættes smør – nu skal massen gerne ændre sig fra boblende til en lækker tyk karamel, der af sig selv slipper gryden.

Fyld små folie-forme halvvejs op og læg en hasselnød i.

Chokolade:
150 g blød nougat
75 g lys chokolade

Varm chokolade og nougat op over vandbad og fyld formene op (jeg brugte bare en teske).

Pynt med mørk chokolade – jeg brugte færdigkøbte hjerter, men man kan også sagtens sprøjte lidt smeltet mørk chokolade ud med en sprøjtepose. Eller bare hælde en klat på med en teske :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *