Photoshop

Jeg ønsker mig sådan et kursus i photoshop! De allerfleste billeder her på bloggen er uredigerede og jeg synes også som udgangspunkt at det er sjovt at prøve at skabe pæne billeder uden ‘snyd’. Men nogle gang er lyset bare dårligt og så kan det være fint at shine lidt op i et redigeringsprogram efterfølgende.Jeg bruger photoshop og jeg kan én ting. Den vil jeg gerne dele, så her kommer en lille guide i at ændre billeder fra lidt mørke til lidt lyse:

Det første jeg altid gør at indstille ‘levels’. Gå ind i ‘image’; ‘adjustments’; ‘levels’:

Flyt de der små pile-dimser hen til kanten af ‘bjerget’ for at ændre hvid-balancen (hedder det, det?). Allerede nu er billedet lysnet og da det jo var hele formålet med behandlingen kan man faktisk bare gemme og være glad.

Men hvis man gerne vil gøre farverne lidt klarere kan man lave en kopi af billed-laget (højreklik; kopier). Jeg bruger først laget ‘screen’. Opacity er som udgangspunkt 100 % – en gang imellem kan det faktisk give et fint udtryk at lade gennemsigtigheden være meget høj. I dette tilfælde ville det resultere i en krid-hvid baggrund, men samtidig ser lyset meget redigeret ud. Jeg sætter som regel opaciteten til ca. 20 %.

Lav nu endnu en kopi af billedet og vælg ‘soft light’. Det er her de klare farver kommer fra. Som regel sætter jeg opaciteten til mellem 50 og 70 % – men prøv dig frem og find den rigtige balance.

Sidste trin; saml alle lagene i et ved at trykke ‘layer’; ‘flatten image’. Og nu mangler du bare at gemme. Voila 🙂

 

4 Comments on Photoshop

 1. Stinemor
  oktober 24, 2013 at 7:07 pm (5 år ago)

  Lækkert! Jeg er ikke så fancy og bruger blot Picasa. Jeg frygter photoshop med alle de knapper og muligheder 😉

  Svar
  • Charlie
   oktober 25, 2013 at 12:31 pm (5 år ago)

   Haha, ‘jeg prøver lykken’ knappen i Picasa er fantastisk!

   Svar
 2. Ann
  oktober 25, 2013 at 10:10 am (5 år ago)

  Tak for tip ! PS er fantastisk!

  Svar
  • Charlie
   oktober 25, 2013 at 12:31 pm (5 år ago)

   Ja, hvis man er god til det kan man virkelig nærmest alt!

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.