september 2013 archive

De blåeste øjne

Ekko-spam på bloggen. Lige fra morgenstunden af. Selvom årstiden går på hæld og det efterhånden er ganske køligt at være ude, er der dejligt i en indendørs solstråle – især når man må nøjes med at have ble på!

Weekend = hygge

Kender i de der plastik-flasker med pandekage-mix? Dem hvor der bare skal hældes mælk ned i? Så skal de rystes og steges og så er der dømt weekend-morgen-hygge? Dem er vi fan af. God søndag til alle!

 

En lille ny

Familien nyeste medlem har fire hjul – den er tungsten-sølv (hvilket er meget sejt når nu Jesper arbejder arbejder med tungsten) og så er dens nummerplade fuld af 2-taller (hvilket er fantastisk når nu jeg er tal-nørd ;-). Den kører som en drøm og der er overraskende meget plads – det gav intet problem at pakke til små to uger i sommerhus selvom vi både skulle have rejseseng, høj stol og bas med. Ah…livet med hjul er nu godt nok lidt nemmere end livet med DSB…

Ps: Ekko fandt på en ny lyd i går. Den lyder som en krydsning imellem en skrigende Nazgûl og en lille pibende mus. Hun siger den HELE tiden…

Vi håber ret meget at hun bliver lige så hurtigt træt af den nye lyd som af nyt legetøj…(fingers crossed…).

 

Strand babe

Det er vist den dejligste morgen i hundrede år – stille, klar, kold og trutten har fået (=arvet) ny flyverdragt så hun kunne komme med til stranden uden at fryse. Resten af dagen står på hygge, kaffe, pejs og den slags. Det bliver en god dag 🙂

 

Det smarte ved mødregrupper…

…er når man er den eneste, der har en pige, men når en af drengene har en storesøster som man kan arve tøj fra. I dag kom jeg hjem med dette, så lige så snart jeg har en hånd fri skal jeg have gjort plads i baby-skuffen. Nice!

 

Herre-irriterende ting som mødre gør #1

  • Lader som om de snakker til barnet når de i virkeligheden snakker til andre mennesker.
Eksempel: Jeg vil gerne have at Jesper gør et eller andet, men i stedet for at sige ‘Jesper, vil du ikke lige lave en kop te?’ siger jeg til Ekko ‘Og så kunne det være at faren lige gad at gå ud og lave en kop te? Ja, det kunne det være, det kunne være’. Med babystemme.
Jeg gør det hele tiden! Jeg ville gå amok over mig hvis jeg ikke var mig…

5 måneders undersøgelse

Ekko er blevet vaccineret for 2. gang i dag – og det var ikke ret meget sjovere end 1. gang! Til gengæld var der denne gang også en læge undersøgelse så nu kan der komme lidt tal på statistikken – hun vejer, i an alder af 5½ måned, 6.4 kg og er 68 cm lang – så hun er i den lette ende og og i den lange ende.Nu er hun feberramt og synes vist at verden er lidt ond så hun har fået en skefuld panodil. Jeg bryder mig ikke om at give hende medicin, men når nu det er vores skyld at hun er dårlig synes jeg også godt at hun må få lidt hjælp til at komme igennem det.

Jeg glæder mig over at der er mere end et halvt år til hun skal vaccineres igen! Det er længere end hun overhovedet har levet så det føles heldigvis som en evighed 🙂

 

Trinny og Susannah

I torsdags startede en ny sæson af Trinny og Susannah i Danmark. Jeg ELSKEDE dem, dengang de fandt tilfældige britiske kvinder, med virkelig dårlig stil, og gjorde dem til rene divaer. Jeg så med både i USA, Australien, Holland og Belgien og jeg syntes at det blev mere og mere poppet, men jeg syntes samtidig at de virklig kunne noget med lag-på-lag, accessories og selvtillid. Så jeg klappede i mine små hænder da den første sæson af T og S indtager Danmark rullede over skærmen – men jeg blev lidt skuffet. Jeg synes at hele mantraet om at alle kropstyper kan klædes smukt på er top dollar, men jeg synes efterhånden at der kun findes to outfits i deres repertoire. En stram, kort kjole til de kurvede piger og et meget bredt bælte over en a-formet kjole til de høje piger. Måske rammer de bare ikke lige den minimalistiske nordiske mode så fint som de rammer i England, men jeg er ihvertfald ikke voldsomt imponeret…Oh well…den nye sæson får en chance :-p

 

En helt almindelig dag (på barsel)

Mere Maria opfordrer til at dele en helt almindelig dag – og den er jeg med på (selvom jeg ikke helt ved om der ER noget der hedder ‘en helt almindelig dag på barsel’). Som følgende forløb i går (obs; nogle af billederne er rent faktisk ikke fra i går, men de gør det ud for en generel illustration af begivenhedernes gang :-p ):

Kl. 00-06; Ekko er forkølet og vågner hver halve time fordi næsen er stoppet. Nogle gange vil hun have mad, nogle gange vil hun gå lidt rundt, en enkelt gang slipper jeg med at tippe hende om på siden og nogle gange vil hun bare være lidt vågen indtil saltvandsdråberne har skabt fri passage og vejrtrækningen går lidt nemmere.

Kl. 06-08; Jesper, der ellers er blevet forvist til sofaen så længe Ekko sover så uroligt, kan høre at vi er morgenvågne og kommer ind for at hygge lidt. Han får en medalje for at tage Ekko med ind i stuen så meget trætte mor kan sove i hele to timer sammenhængende!

Kl. 08-12; Ekko får morgenmælk, leger lidt og tager så en formiddagslur (i en relativt akavet stilling – men hun sov i to timer så det er åbenbart ikke så dumt at have fødderne op når man er en baby…).

Kl. 12-14; Ekko leger lidt, brokker lidt, hygger lidt og spiser lidt imens jeg pakker noget af det tøj, der er blevet for småt, flytter en bogreol og tapetsere den nye bogreol-skjuler, der har til formål at forhindre Ekko i at vælte alle bøgerne ned over sig.
Ps: Bøgerne vender altså ikke på hovedet i reolen (og de kan heller ikke svæve – kunne ellers være ok sejt), men det er dælme besværligt at vende billedet nu så derfor får i det på hovedet…
Kl. 14-15; Det er ikke helt tid til en eftermiddagslur, men jeg kan ikke vente med at prøve vores spritnye bil så jeg pakker Ekko og en meget stor pose vådt vasketøj sammen og går ned til bilen. Mine arme falder næsten af, men det lykkes at få det hele ned i den anden ende af parkeringspladsen og pakket ind i den meget fine bil, der lugter rigtig meget af rustbeskyttelse…
Vi kører først til Taastrup efter en blomst til farmor og så videre hen til farmor (og tørretumbleren) – helt uden brok! Faktisk falder Ekko i søvn så bilen er i den grad godkendt!
Kl. 15-17; Far kommer hjem til Ekkos store fornøjelse. Hun får gulerodsmos med pastinak og havtorn (jojo, man er vel en gourmet-baby). Hun synes tilsyneladende at det smager lidt surt, men der glider da noget ned.
Kl. 17-18; Mexi-mad til de voksne! Mums!
Kl. 20; Ekko falder i søvn og den meget trætte mor håber at det er for natten og at hun sover i mange timer. I et anfald af optimisme går jeg også i seng.
Kl. 20.30; Ekko vågner og er sulten.
Kl. 21.20; Ekko vågner og er sur.
Kl. 22; Ekko vågner og er sulten.
Sådan fortsætter vi indtil:
Kl. 02; Jeg giver op og overdrager meget friske Ekko til Jesper, der passer hende indtil klokken 5. Han får endnu en medalje.

1 2 3